TARABA okomentoval NEHORÁZNE VYJADRENIA SKUTOČNEJ LÚZY našej politickej scény: SOM V ŠOKU! (VIDEO)
03 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Tomáš Taraba sa nemohol nevyjadriť k veciam, ktoré ho v ostatnom týždni nielen šokovali, ale doslova zaboleli. Tak, ako musia zabolieť a šokovať každého roduverného Slováka, vlastenca, ale i človeka s morálnym cítením ako takým. Terčom jeho slov boli ľudia, o ktorých sa nedá povedať inak, ako o skutočnej lúze, sviniam v ľudskej koži a zbabelcom. Sú to slová, ktoré tak radi používajú na adresu Slovákov práve oni.

Tomáš Taraba, minister životného prostredia sa počas svojich „perných dní“ nemohol nepozastaviť nad vecami, ktoré ho tak pobúrili, že nemohol zostať ticho. Vo svojom statuse teda namieril svoju zbraň na "osobnosti" slovenskej scény, svojim správaním a výrokmi mu rozburujúce krv v žilách. 

„Z pracovných dôvodov nemám veľmi čas komentovať politickú situáciu, ale musím urobiť výnimku a okomentovať dve veci, ktoré ma cez týždeň vyslovene obarili. Prvé, čo ma zaujalo bolo, keď sa Richard Sulík vyjadril verejne, ako keby so stratou akejkoľvek súdnosti a pamäti, že počas ich vlády ľudia tak veľmi nedemonštrovali ako teraz. Áno, oni používali veľmi často skrátené legislatívne konanie, ale ľuďom to vraj „nevadilo,“ lebo oni nedemonštrovali... Pán Sulík, vy ste zabudli, a ja verím, že vy by ste veľmi rád zabudli, že ste boli súčasťou tej príšernej vlády, ktorá na Slovensku zanechala len rozvrat, chaos, zadĺženie domácností...“

Taraba sa ohradil voči tomu, aby Sulík nemohol zapierať, že sa nič také nestalo. Že to urobil človek, ktorý vyhlásil núdzový stav v slovenskom zdravotníctve. Stav, ktorý trval v našej krajine roky... Počas tohto stavu zatváral so svojimi kolegami z vtedajšej koalície ľudí do väzenia. Politikov opozície zatvárali do podozrivých „kolúznych“ väzieb, počas ktorých prebiehali tie najhoršie mučenia, dehonestovania, či dôkazmi doložených vrážd. V tomto stave, keď sa zatvárali tí najkvalitnejší politici so skutočným vplyvom a otvorenými očami Sulík a jeho lúza rozkrádala štát a rozbíjala bary. Na druhú kauza sa už dnes ľudia skôr pozerajú s pousmiatím, hoci tento ich výčin stál Slovensko šesťciferné sumy.

Bola to doba, keď vtedajšia vláda rozdávala svojim „kamarátom“ miliónové sumy. Nútila národ k „dobrovoľným“ testom na covid, očkovaniu, projektu megatunelovania, pričom sa riadila populárnym a angažovaným heslom „očkovanie je sloboda“. Svojim správaním práve Sulíkovci priviedli zdravotníctvo do štádia kolapsu a zo samotných zdravotných pracovísk urobili väzenia, keď sestričky a lekárov za úbohé ohodnotenia prinútili pracovať od svitu do mrku, dvadsaťštyri hodín denne.

ČO TAKÉ DÔLEŽITÉ MALA "VOJNOVÝ JASTRAB" ČAPUTOVÁ V USA?
Podpredseda strany Smer – SSD Ľuboš Blaha si nemohol na sociálne sieti TG odoprieť komentár k tak prepotrebnej návšteve prezidentky Čaputovej v Spojených štátoch amerických. Za čo a za koho v jej zemi zasľúbenej intervenovala? Ak vôbec... Labutia... Čítať ďalej
03 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Taraba hovoril i o niečom, čoho nie je človek disponujúci čo len štipkou empatie schopný. Ide o urážku ľudskej dôstojnosti, viery, etiky a princípov. V tom najhoršom slova zmysle. 

„Druhá vec, ktorá ma absolútne šokovala je keď sa pán Šimečka starší vyjadril ako „politický komentátor,“ tu možno nie je ani tak podstatné, že je otcom Michala Šimečku. A ide o jeho vyjadrenie, že sú Slováci jeden zbabelý národ, ktorý nikdy nebojoval,“ povedal s povzdychom Taraba. Svoje nasledujúce slová venoval adresne práve tomuto hitmakerovi bratislavských kaviarní. Jeho slová preto budeme reprodukovať z pohľadu prvej osoby smerujúcej voči adresátovi:

„Už v minulosti ste o Slovákoch povedali, že nimi opovrhujete. Povedali ste, že tu je sedlač, ktorá sa len vozí na drahých autách, ktorá je mentálne osemnásť rokov za českým národom. Možno vy a vaša rodina ste osemnásť rokov mentálne za českým národom. Ale nie Slováci. Slováci, ak by ste vedeli niečo o našich dejinách, v každej jednej dedine, pri najmenšom kostole majú miesta, tabule, kríže, kde sú mená mužov z daných obcí, miest, kde sme bojovali v prvých líniách. V prvej svetovej vojne, v druhej svetovej vojne,“ povedal na margo rečí Šimečku o tom, že Slováci nikdy nebojovali. Taraba skôr kritizoval Slovákov za to, že sme až príliš často bojovali aj za to, s čím sme nemali nič spoločné a ani sme z toho nemali šancu profitovať. Slováci často bojovali za záujmy iných, čo hovorí o obetavosti a dobrosrdečnosti slovenského národa.

Keby Šimečka podľa Tarabu poznal naše dejiny, vedel by, že aj dnešná Slovenská národná rada sa odkazuje k tradícii SNP. Tradícii, stojacej za Štúrom a Franciscim, čo je epocha, o ktorej oplzlý Šimečka nič nevie. Tomáš Taraba sa však nádeja, že keď už nemá Šimečka voči tomuto všetkému úctu, aspoň by ju mohol prejaviť voči tomu, že sme ako najstarší slovanský národ dokázali prežiť aj bez uzákonenej slovenskej štátnosti, pretože si z nás Maďari urobili kolóniu, nad ktorou vládli bičom a ktorej identitu absolútne popierali. Tomuto konaniu sa niekedy nevyhnú ani dnes. Taraba dobre vie, tak ako každý národovec, že neexistuje veľa národov, ktoré by dokázali prežiť jedno celé milénium bez oficiálnej štátnosti. Slováci totiž dokázali prežiť dehonestáciu maďarizáciou. K Slovákom sa správali lepšie i za morom, ako u nás doma.

„Slovensko môže byť hrdé na odkaz Cyrila a Metoda. Slovenčina – Staroslovienčina bola liturgickým jazykom ešte skôr ako francúzština, nemčina. Podstatne skôr... Vtedy boli preložené aj liturgické knihy... Takže, pán Šimečka, ja vám neberiem, že opovrhujete Slovákmi, to je výbava vaša a vašej rodiny, ale aspoň by ste mohli povedať, že nechcete, aby váš syn vládol národu, ktorý máte za plebs a sedlač, za neschopných a že z hĺbky srdca nimi opovrhujete. Toto by bolo férové, čestné a korektné,“ adresoval Tomáš Taraba silné slová voči bezcharakternému opilcovi s červeným nosom, ktorému ale asi naša borovička a slivovica cudzia nie je.

TATA ŠIMEČKA nám ukázal, kde je sever: SLOVÁCI SÚ MALÝ ZBABELÝ NÁROD, ktorý nikdy poriadne nebojoval (VIDEO)
Martin Milan Šimečka, označujúci Slovákov, voliacich podľa svojho presvedčenia za lúzu, svine oblečené v ľudskej koži vo svojom „preslove“ za prítomnosti takých intelektuálnych es ako sú Leško, Tódová či Kostolný, klipkajúc očami so smädnou tvárou... Čítať ďalej
03 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik