Mier má podľa Orbána meno: Donald Trump
03 | 02 | 2024 I Diana Zaťková

Donald Trump je jediným vodcom v Spojených štátoch alebo Európe, ktorý je „dostatočne silný“ na to, aby ukončil vojnu na Ukrajine, uviedol Viktor Orbán v čase, keď sa blíži druhé výročie ruskej invázie.

„Mier má meno, meno Donalda Trumpa,“ povedal tento týždeň maďarský premiér Viktor Orbán francúzskemu spravodajskému magazínu Le Point.

Trump je jediný dosť silný

Napriek únave z financovania zástupnej vojny NATO s Ruskom odohrávajúcej sa na Západe sa zdá, že globalistickí politici sú odhodlaní pokračovať vo vojne, nech sa deje čokoľvek. Pre maďarského vodcu, ktorý je jediným hlasom medzi európskymi hlavami štátov, ktorý volá po mierových rozhovoroch medzi Moskvou a Kyjevom, čo viedlo k obvineniam, ktoré z neho robia bábku Kremľa, je jedinou životaschopnou hrozbou konfliktu návrat jeho dlhoročného priateľ a spojenca do Bieleho domu, píše americký portál Breitbart.

„Nemali by sme zabúdať, že Trump bol jedným z najúspešnejších zahraničnopolitických prezidentov Spojených štátov. Nezačala ním ani jedna vojna. A Abrahámske dohody boli jedinou serióznou šancou na vytvorenie mieru, rovnováhy a prijateľnej formy života vo veľmi ťažkom regióne Blízkeho východu,“ povedal Orbán.

„Mojím osobným presvedčením zostáva, že ak by sa vo februári 2022 americký prezident volal Donald Trump, v Európe by už nebola vojna. Dnes okrem neho nevidím nikoho iného, ​​ani v Európe, ani v Amerike, kto je dostatočne silný vodca na to, aby zastavil vojnu,“ vyhlásil maďarský premiér.

Nominácia na Nobelovu cenu mieru pre Donalda Trumpa!
Bývalý americký prezident Trump bol nominovaný na Nobelovu cenu za mier na počesť jeho snahy o implementáciu Abrahámskej zmluvy na Blízkom východe, informuje Breitbart. Tento krok zverejnila v utorok Claudia Tenney (RN.Y.), ktorá sa snaží... Čítať ďalej
01 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Médiá i globalistickí politici ignorujú destabilizujúcu politiku Bidenovej administratívy

Liberálne bývalé mainstreamové médiá a globalistickí politici EÚ začali otvorene varovať pred údajným nebezpečenstvom, ktoré pre Európu predstavuje návrat Trumpa k moci – ignorujúc destabilizujúcu politiku Bidenovej administratívy, od zrodu ďalšej európskej migračnej krízy po zbabranom stiahnutí z Afganistanu až po to, že pod jeho dohľadom vypukla vojna v Európe.

Na druhej strane Orbán tvrdí, že druhé Trumpovo predsedníctvo by bolo pre Európu prospešné a povedal: „Vráťme sa do roku 2016, počas jeho prvej kampane, pred voľbami. Všetci vtedy hovorili, že voľby vyhrala Hillary Clintonová a nie Donald Trump. Jasne som vtedy povedal, že potrebujeme Donalda Trumpa v Európe,“ povedal Orbán.

„Pretože keď Trump hovorí „Urobte Ameriku opäť skvelou“ alebo „Amerika na prvom mieste“, legitimizuje nás to povedať „Urobte Európu opäť skvelou“ a „Európa na prvom mieste“. Dajte Európu na prvé miesto, Francúzsko, Maďarsko. Toto je normálny postoj v medzinárodnej politike, ak chceme nájsť dohody založené na národnom záujme," hovorí Orbán.
Brusel v obložení farmármi! (FOTOGALÉRIA)
Protesty farmárov sa šíria Európou. Slovenské médiá bývalého mainstreamu o nich hovoria len veľmi opatrne, človek sa o nich dozvie len veľmi útržkovite. Aktivista Miroslav Heredoš na sociálnej sieti Telegram zverejnil krátky zostrih spred... Čítať ďalej
01 | 02 | 2024 | Eka Balašková
 
Maďarskí líder kritizoval mocenských hráčov v Berlíne, Bruseli a Paríži, ktorí sa v konečnom dôsledku snažia rozšíriť EÚ na Ukrajinu, bez ohľadu na hrozbu rozpútania vojny s Ruskom alebo pravdepodobné negatívne ekonomické dopady začlenenia bývalého sovietskeho štátu do bloku, najmä pre farmárov v celej Európe, ktorí budú čeliť ďalšiemu podhodnoteniu lacným ukrajinským vývozom.
Európska únia sa uberá imperialistickým smerom

„Európska únia sa v posledných rokoch čoraz viac uberá imperialistickým smerom, najmä po odchode Spojeného kráľovstva. Je to čoraz menej spoločenstvo suverénnych štátov. Stále viac a viac, bez ohľadu na to, aké zmluvné práva máte, bez ohľadu na to, aké rozumné argumenty im predložíte, snažia sa vás nútiť do niečoho, čo nechcete,“ povedal Orbán.

Tieto slová zazneli len niekoľko dní predtým, ako bolo Maďarsko zrejme pod hrozbami prinútené podpísať masívny hotovostný program EÚ pre Ukrajinu v hodnote 50 miliárd eur, ktorý je od minulého roka zablokovaný.

Prezident Trump dôsledne tvrdí, že sa bude usilovať o rýchle ukončenie konfliktu na Ukrajine a vyhlásil, že vojna by sa pod jeho dohľadom nielen nestala, ale že by bol schopný vynútiť mierové urovnanie, ak by sa vrátil do Bieleho domu.

„Zabezpečil by som, že sa táto vojna skončí do 24 hodín,“  povedal Trump  v marci a dodal: „Táto vojna by sa skončila do 24 hodín. Tá vojna by sa nikdy nezačala."
Volodymyr Zelenskyj a Donald Trump, foto: Shutterstock
Trump vraj Zelenského stresuje
Naopak, ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa otvorene obracal na Trumpa, keď povedal, že tvrdenie bývalého prezidenta, že by mohlo byť po vojne za 24 hodín, bolo „veľmi nebezpečné“.
 
Na výročnom stretnutí globalistického Svetového ekonomického fóra v Davose v januári Zelenskyj povedal: „(Trump) sa bude rozhodovať sám, bez... ani nehovorím o Rusku, ale bez oboch strán, bez nás. Ak to povie verejne, je to trochu desivé. Videl som veľa, veľa obetí, ale naozaj ma to trochu stresuje."

 

„Pretože aj keby jeho nápad (na ukončenie vojny) – ktorý ešte nikto nepočul – nevyšiel nám, našim ľuďom, aj tak urobí čokoľvek, aby svoj nápad zrealizoval. A to ma trochu znepokojuje," dodal Zelenskyj.

UŽ ZNIE Z POĽSKA: Kradnú, vedia, že prehrajú. Zelenskyj preč, aby mohol byť mier!
Ukrajinská bezpečnostná služba SBU vyšetruje rozsiahlu korupciu na ministerstve obrany, odkiaľ zmizlo 40 miliónov dolárov, ktoré boli vyčlenené na nákup munície. Kvôli korupcii na najvyšších miestach v Kyjeve a vzďaľujúcej sa vidine možného... Čítať ďalej
01 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik