V rade vlády pre duševné zdravie vznikne výbor pre psychosociálnu podporu
01 | 02 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

V Rade vlády SR pre duševné zdravie vznikne nový výbor pre psychosociálnu podporu. Prispieť má ku progresívnym a koordinovaným opatreniam, ktoré si vyžaduje humánna, moderná a dostupná starostlivosť o duševné zdravie. Doplnenie štatútu rady vlády schválil kabinet na svojom stredajšom rokovaní.

"Výbor vytvorí platformu združujúcu všetkých aktérov podieľajúcich sa na podpore v oblasti duševného zdravia, od špecializovaných až po komunitné služby na lokálnej úrovni tak, aby spoločne spolupracovali na napĺňaní potrieb individuálnych klientov a komunít v celom spektre potrebných služieb a vzdelávania, rozvíjaných v zmysle medzinárodných štandardov a národných priorít," vysvetlilo Ministerstvo zdravotníctva SR.

Navrhovaná štruktúra je zároveň podľa neho dôležitým nástrojom na identifikáciu a priebežný monitoring potrieb a priorít v jednotlivých regiónoch Slovenskej republiky, ako aj na identifikáciu nových partnerstiev a aktiváciu zdrojov finančných prostriedkov na podporu realizácie národných cieľov v oblasti starostlivosti o duševné zdravie.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik