Martina Šimkovičová reagovala na amatérske útoky zo strany opozície (VIDEO)
28 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Podpredseda parlamentu a predseda progresívcov Michal Šimečka sa kriticky vyjadril na adresu Martiny Šimkovičovej a zaútočil na ňu v parlamente otázkou, keď sa opýtal na akom základe podala trestné oznámenie voči iniciátorom pochybnej petície na odvolanie ministerky kultúry.

„V otázke je voči iniciátorom petície, takže už v otázke zavádzate,“ usmernila nezrelého politika Šimečku Martina Šimkovičová. Uviedla, že dané predmetné oznámenie bolo podané voči podozrivému algoritmu hlasovania, pretože podľa založenia petície naskakujú hlasy lineárnym spôsobom aj v časových intervaloch, kedy NORMÁLNY občan spí, t. j. medzi 23:00-05:00 hod.

„Tento algoritmus nasvedčuje tomu, že môže ísť o manipuláciu. Do hlasovania môžu byť zapojený takzvaný roboti, ktorí generujú hlasy napr. na základe dodaného zoznamu adries elektronickej pošty," uviedla Šimkovičová.

Poslanci za PS chabo a nepresvedčivo namietali, že na základe „sledovanosti“ živého prenosu je možné, že tieto hlasy naskakovali práve podľa sledovania parlamentu a vypĺňali petíciu. Zaznela aj doplňujúca otázka ohľadom toho, že práve ich priaznivci zahlasovali v počte nad 180 000 podpisov, či takáto reakcia nie je dostatočným argumentom na to, aby ministerka kultúry rezignovala.

Progresívci, neoliberáli a ich priaznivci nechápu, že hoci je tento počet vyšší než získala samotná strana SNS a ministerka kultúry Martina Šimkovičová osobne počas volieb, nie je to dostatočným dôvodom, aby odstúpila. Infantilná logika im totiž nedokáže vysvetliť, že ak by niečo také bolo relevantné, mohla by odstúpiť akákoľvek strana alebo jej reprezentant už len v tom prípade, ak by jeho rezignáciu akoukoľvek formou „petície“ podporili občania s danou stranou nesympatizujúci.

Martina Šimkovičová prízvukovala, že vec je v trestnom konaní a kvalitu petície spochybnila aj tým, že sa pod ňu podpísali aj také osoby ako Pamela Anderson či Michael Jackson. Je teda jasné, aké dôsledky z toho vyvodí Martina Šimkovičová, neberúc v úvahu akúkoľvek hodnotu neoliberálmi a opozíciou zorganizovanej frašky.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik