MAĎARI sú proti vojne na Ukrajine! Kyjevu sa to nepáči
25 | 01 | 2024 I Milan Laca

Maďarská vláda zverejnila prieskum, v ktorom 98 % údajne podporuje jej protiukrajinskú politiku.

Maďarská vláda zverejnila výsledky prieskumu. 98 % opýtaných údajne podporuje protiukrajinský postoj maďarskej vlády, najmä pokiaľ ide o vojnu na Ukrajine.

Čo hovorí Kyjev

Ukrajinská "Európska pravda" napísala, že prieskum, nazvaný „národná konzultácia“, obsahoval 11 otázok o vojne na Ukrajine, o EÚ, zahraničnej a hospodárskej politike. Hlasovanie nie je nijako overované. Výsledky „konzultácií“ ukazujú, že v každej z 11 otázok absolútna väčšina – od 97,5 % a viac – podporila stanovisko maďarskej vlády.

V Maďarsku zmarili pokus o PUČ! Extrémisti chceli ODZBROJIŤ políciu aj armádu
Maďarská polícia zasiahla proti ozbrojenej skupine, ktorá chcela prevziať moc. Maďarská polícia rozložila skupinu ôsmich podozrivých, ktorá sa pripravovala na prevzatie moci v Maďarsku a v prípade odporu avizovala aj odzbrojenie polície i armády.... Čítať ďalej
25 | 01 | 2024 | Ivan Mihale

Sú za mier

Vládna strana „Fidesz“ osobitne zdôraznila, že 98 % maďarských voličov podporuje „prímerie a mier s naším susedom“, namiesto dodávok zbraní. Je aj proti „prisťahovaleckým getám“ a za „posilnenie opatrení na ochranu detí“.

Ukrajina spochybňuje

Súdiac podľa zverejnených údajov, v „národnej konzultácii“ maďarskej vlády, bolo odovzdaných viac ako 1,5 milióna hlasov. To je menej ako 15 % zapísaných maďarských voličov a približne rovnaký počet ako pri predchádzajúcej "konzultácii", píšu noviny. Navyše, ako už „EvroPravda“ zistila, na „konzultácii“ bolo možné hlasovať niekoľkokrát a dokonca aj bez maďarského občianstva, čo umožňuje vysloviť dôvodné pochybnosti o reprezentatívnosti takéhoto hlasovania.

O čom hlasovali

Respondenti sa vyslovovali k problémom, súvisiacim s vojnou medzi Ukrajinou a Izraelom, so vstupom Ukrajiny do EÚ, ako aj k platbám za energie, zmrazeniu úrokových sadzieb, dodatočnej dani z príjmu, k cudzím vplyvom na maďarskú politiku a k zákonu o ochrane detí. Štyri problémy sa týkali Ukrajiny a všetky boli formulované manipulatívne, tvrdí Ukrajinská Pravda.

Ukrajine odzvonilo! Tvrdí český diplomat
Profesor Drulák: "Príde chvíľa pravdy. Ukrajina neprežije". Západ otvorene vyhlási rozdelenie Ukrajiny. Onedlho to príde Západní spojenci Kyjeva budú čoskoro otvorene hovoriť o rozdelení Ukrajiny, s cieľom ukončiť boje v krajine, povedal... Čítať ďalej
24 | 01 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik