Prezidentka diskutovala s Druckerom (VIDEO)
22 | 01 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Fungovanie reedukačných centier potrebuje systémové riešenia! Prezidentka SR Zuzana Čaputová diskutovala v pondelok popoludní s ministrom školstva Tomášom Druckerom (Hlas-SD) o problematike šikany na školách a tiež o fungovaní reedukačných centier.

"Je to problém, ktorý sa tu zbieral veľa rokov, a potrebuje viacero systémových riešení," zdôraznila hlava štátu. Ocenila plánované kroky ministerstva v týchto oblastiach.

Informácie o fungovaní reedukačných centier, ktoré vyplynuli zo správy Generálnej prokuratúry (GP) SR, označila prezidentka sa mrazivé. "Budem sa ďalej zaujímať aj o túto tému, pretože tak ako povedal pán minister, v centre pozornosti jeho osobne a celého ministerstva sú deti, a to je to najdôležitejšie," podotkla.

Témou pracovného stretnutia bola aj téma duševného zdravia mladých ľudí a šikany na školách. "Pokiaľ ide o problém šikany, (minister, pozn. TASR) má konkrétne opatrenia, ktoré sú zamerané jednak na pomoc mladým ľuďom, ale aj na pomoc učiteľom, pedagógom," dodala prezidentka s tým, že v pláne sú aj opatrenia zamerané na pomoc rodičom.

Blanár z Bruselu: Slovensko je ochotné podporiť pomoc Ukrajine, ALE....
Pondelňajšie diskusie európskych diplomatov v Bruseli o Ukrajine boli predprípravou na mimoriadny samit EÚ, ktorý sa bude konať začiatkom februára. Uviedol to minister zahraničných vecí SR Juraj Blanár (Smer-SD) po zasadnutí Rady EÚ pre zahraničné... Čítať ďalej
22 | 01 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik