Marián Kéry: Do vlastných radov špiní len ... slovenská opozícia
23 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Poslanec NR SR Marián Kéry (Smer-SSD) poznamenáva, že nie len manažérske príručky, ale aj zdravý sedliacky rozum kážu nešpiniť do vlastného hniezda. Od menovania štvrtej vlády Roberta Fica prejde onedlho sto dní a presne odvtedy sa datuje to, čo vyššie zmieňovaný zdravý rozum neodporúča – slovenskí opoziční europoslanci na Slovensko výdatne kydajú. Kéry ich „záškodnícke“ aktivity dopodrobna rozobral na Facebooku.

„Nuž a teraz niektorí z nich iniciovali uznesenie v pléne Európskeho parlamentu, ktoré je špinavým útokom proti Slovensku. Daná rezolúcia, ktorú podporili slovenskí europoslanci Martin Hojsík a Michal Wiezik (obaja PS), Eugen Jurzyca (Saska), Vladimír Bilčík a Jozef Mihál (obaja Demokrati), Ivan Štefanec (KDH), Peter Pollák (bývalé OĽaNO) a Lucia Ďuriš Nicholsonová (ex-Saska) obsahuje kritiku Slovenska za ešte neschválené zmeny legislatívy,“ konštatuje v statuse poslanec. Kladie pritom dôraz na to, že zmeny ešte neboli schválené, ale oni už robia nadprácu napriek tomu, že o avizovaných zmenách sa v spoločnosti diskutuje viac, ako o akejkoľvek legislatíve za posledných 30 rokov.

SolčanskéhoTýždeň v práve aj o prešetrovaní riadenia pandémie na Slovensku
Aj tretí januárový týždeň roku 2024 priniesol niekoľko udalostí vo svete paragrafov, ktoré zaujali právnika Dalimíra Solčanského. Ten na svojej stránke pravidelne ponúka sumár udalostí Týždeň v práve, kde „preloží do ľudskej reči“ zaujímavé... Čítať ďalej
21 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

„Čo na tom, že napríklad zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry je úplne v našej kompetencii a Európsky parlament by sa do toho, ako sa rozhodneme, vôbec nemal miešať. Ak máme fungujúcu Generálnu prokuratúru, čo máme, a Špeciálna prokuratúra je len jej odnožou, to, či špeciálnu zrušíme, je len a len na nás. Vedia vôbec v Bruseli, že existencia špeciálnej prokuratúry popri generálnej prokuratúre je takmer anomáliou, ktorú poznajú len asi v 2-3 iných členských štátoch Európskej únie?,“ uvažuje ďalej Kéry.

„Aktivizmus a ideologizácia Európskeho parlamentu opäť raz zasahuje do vnútorných záležitostí členského štátu EÚ. O čom sa tu bavíme? Ak aj špeciálna prokuratúra na Slovensku zanikne, nebude to mať žiaden vplyv na náš boj s kriminalitou. Aj ja osobne som na štvrtkovom zasadnutí Zahraničného výboru NR SR, ktorému predsedám, okrem odmietnutia tejto až vlastizrady zo strany spomenutých europoslancov EP a špinavej, neakceptovateľnej politickej hry zopakoval napríklad aj to, že po zrušení Úradu špeciálnej prokuratúry prejdú všetky otvorené veci na generálnu prokuratúru, prípadne na krajské prokuratúry. Takže o čom sa tu vlastne bavíme?,“ pýta sa Kéry a pripomína, že v procese schvaľovania novely trestných kódexov môže prísť ešte k zmenám. Preto nechápe, prečo opoziční europoslanci nepočkali na ukončenie tohto legislatívneho procesu a uprednostnili kroky aj proti vlastným voličom.

„Nuž, odpoveď je jasná. Tak ako povedala naša eurposlankyňa Monika Beňová, „prehrali voľby, odmietajú sa s tým zmieriť, túžia po pomste a skalopevne sa držia hesla čím horšie, tým lepšie, a to bez ohľadu na dôsledky.“ Martin Hojsík a Michal Wiezik (obaja PS), Eugen Jurzyca (Saska), Vladimír Bilčík a Jozef Mihál (obaja Demokrati), Ivan Štefanec (KDH), Peter Pollák (bývalé OĽaNO)  a Lucia Ďuriš Nicholsonová (ex-Saska), že v sebe nemajú čo i len štipku hanby,“ uzatvára Kéry.

TÍTO ZRADILI VLASTNÝ ŠTÁT! (VIDEO)
PROTISLOVENSKÁ REZOLÚCIA bola v stredu schválená v Europarlamente. Naši kolegovia vyniesli týmto opozičný politický boj na novú úroveň. Očiernili vlastný štát a zmanipulovali Europarlament svojimi zavádzajúcimi informáciami. Skonštatovala to vo... Čítať ďalej
18 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik