Celoživotná podržtaška a podržkufrík Korčok imituje nezávislosť a ráznosť (VIDEO)
19 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Bývalý poslušný psík všetkých výraznejších politikov slovenskej histórie hovorí o ráznosti a nezávislosti prezidenta. Poslušný tanečník počúvajúci na pískanie protislovenských inštitúcií presviedča o sile svojej osobnosti.

Kým v minulosti poslúchal na povel Ivan Korčok Vladimíra Mečiara, Mikuláša Dzurindu, Roberta Fica a všetkých významnejších slovenských politikov v prospech svojej kariéry, dnes sa priklonil k teórii, že prezident má byť „rovnováhou“, rozumej protiváhou vlády a hádzať jej polená pod nohy, čím by uškodil iba štátu, ktorému plánuje byť hlavou.

Alegoricky sa vyjadruje na adresu svojho súpera, Petra Pellegriniho, ako o poslušnom psíkovi koalície, pričom si neuvedomuje, že svoju autonómiu vyjadril predseda strany Hlas-SD už len jej sformovaním. Tým sa stal autonómnym a nezávislým voči Robertovi Ficovi. Proamerický mopslík Korčok však o žiadnej politickej autonómii nemá ani poňatia.

Vo svojom videu, v jazzovom podmaze, nepresvedčivo so strnulou gestikuláciou hovorí, že pána má poslúchať psík, nie prezident. Kooperácia mu totiž nehovorí absolútne nič. Iba ak si ho zavolá americká ambasáda.

„Slovensko potrebuje prezidenta, ktorý koná slobodne, slušne...“ snaží sa zapôsobiť liberálna podržtaška Korčok, poslušný psík, ochotný poslúchnuť na povel každého, kto ukojí jeho profesionálne ego. „Ale keď treba (rozumej, keď ťa o tom upovedomí vis maior – vyššia moc, tým samozrejme nemyslí občan Slovenska) tak aj rázne...“ Viac sme sa od neho nedozvedeli. Asi nedostal ďalšie povely, lebo by toho mohol pokaziť ešte viac, ako víťazka Hviezdoslavovho Kubína, Zuzana Čaputová.

Matúš Šutaj Eštok: Progresívne Slovensko dáva jasne najavo, o čom sú ich „občianske protesty“ (VIDEO)
Michal Truban, známy to zosmiešňovač pracujúcich občanov, ktorých definoval ako hlupákov, uviedol na pravú mieru, o čo ide v „občianskych protestoch.“ Nejde ani tak o nejaké podržanie nad vodou byrokratickej inštitúcie s názvom Úrad špeciálnej... Čítať ďalej
18 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Naozaj potrebuje Slovensko tohto, prepytujem, „rázneho, slobodného a slušného“ politika, zúčastňujúceho sa protestov, ktoré sú symbolom vulgárnosti, hrubosti a uslintaných rečí Šimečku, s ktorým si padli ľúbostne, až dúhovo do oka? To už mohla radšej zostať v prezidentskom sídle Zuzana Čaputová, pretože i keď je jej politická hodnota úbohá, aspoň Slovensku neuškodí. A neškodiť Slovensku nie je v záujme profesionálnej celoživotnej podržtašky Ivana Korčeka.

VIDEO:

Korčok odovzdal podpisy na prezidentskú kandidatúru, má ich vyše 40.000

Diplomat a bývalý minister zahraničných vecí Ivan Korčok odovzdal v piatok do Národnej rady (NR) SR petíciu s podpismi potrebnými na prezidentskú kandidatúru. Od občanov vyzbieral vyše 40.000 podpisov. Zámer kandidovať oznámil koncom augusta minulého roka.

Posledné dni a týždne podľa Korčoka ukazujú, že prezidentské voľby budú pre Slovensko mimoriadne dôležité. "Pôjde o to, či v prezidentskom úrade bude asistent predsedu vlády alebo niekto, kto na jednej strane dokáže spolupracovať, ale bude aj schopný prejaviť jasný postoj, jasne sa postaviť proti veciam, ktoré nie sú v poriadku," vyhlásil na tlačovom brífingu.

Korčok ponúka nezávislosť a nadstraníckosť, tiež aktívny prístup. Chce byť prezidentom, ktorý bude občanom hovoriť pravdu a povzbudí ich. Pripomenul, že moc v krajine nemôže držať v rukách jedna garnitúra, zdôraznil potrebu rovnováhy. Tá však podľa neho nestačí, niekde treba byť aj protiváhou. Pripomenul súčasnú situáciu, keď vládna koalícia robí "hlboké zárezy do systému spravodlivosti", prekáža mu tiež to, že vláda "otáča" v zahraničnej politike a vytvára čudné spojenectvá. Korčok sa uchádza aj o hlasy voličov vládnej koalície a všetkých demokratických strán. Svoju víziu predstaví strane SaS, požiadal o stretnutie aj predsedu KDH Milana Majerského.

Kandidovať za hlavu štátu môže podľa zákona každý občan SR s trvalým pobytom na Slovensku, ktorý má v deň voľby aspoň 40 rokov. Návrhy kandidátov na prezidenta možno odovzdať do 30. januára do polnoci. Kandidáta na prezidenta navrhuje najmenej 15 poslancov Národnej rady SR alebo občania na základe petície s 15.000 podpismi.

Prvé kolo volieb prezidenta bude v sobotu 23. marca. Prípadné druhé kolo bude 6. apríla. Funkčné obdobie prezidentky Zuzany Čaputovej sa končí 15. júna 2024. Znovu kandidovať nebude.

Volebná kampaň pred prezidentskými voľbami sa už začala. Kandidáti na ňu môžu minúť pol milióna eur. Kampaň sa končí 48-hodinovým volebným moratóriom.

VIDEO:

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik