Poslanci pokračujú v diskusii k Trestnému zákonu, prísť má aj prezidentka
18 | 01 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Poslanci Národnej rady (NR) SR vo štvrtok ráno pokračujú v diskusii k návrhu na skrátené legislatívne konanie k novele Trestného zákona. Prihlásených je ešte sedem poslancov písomne, na svoj príspevok majú po 20 minút. Každý z poslancov môže reagovať krátkou faktickou poznámkou. Následne sa budú môcť do rozpravy hlásiť poslanci aj ústne.

Napoludnie má v pléne NR SR vystúpiť prezidentka Zuzana Čaputová. Požiadala o to v súvislosti s novelou Trestného zákona. Proces prijímania legislatívy považuje hlava štátu za veľmi nevhodný. Výhrady má aj voči jednotlivým ustanoveniam novely.

Podvečer čaká poslancov mimoriadna schôdza k návrhu na odvolanie Andreja Danka (SNS) z postu podpredsedu NR SR. Rokovanie iniciovala opozícia pre okolnosti Dankovej dopravnej nehody. Kritizuje postup polície aj to, že Danko neostal po nehode na mieste. V prípade už nariadil policajný prezident Ľubomír Solák kontrolu postupu policajtov. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) avizoval zverejnenie detailov vyšetrovania nehody.

Reč Radačovského v EP sa dostala do staníc celej Európy! A konšpirátori z Markízy sa pridali
TOMÁŠ VALÁŠEK (PS), VLADIMÍRA MARCINKOVÁ (SaS), ADEL GHANNAM A NEKONŠPIRATÍVNA TV MARKÍZA! Liberálna "objektívna" Markíza sa opäť predviedla! Poprekrúcala reč europoslanca Miroslava Radačovského a podiskutovala si o tom s predstaviteľmi opozičného... Čítať ďalej
18 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik