ČESKOM OTRIASA ŠKANDÁL: Psychiater znásilňoval svoje klientky! 
18 | 01 | 2024 I Mária Sliacka

V Čechách sa začal súdny proces so 75 ročným psychiatrom Jánom Cimickým, ktorý čelí obvineniu zo štyroch znásilnení a 35 prípadov vydierania, ktorých sa mal podľa portálu Blesk dopustiť v rokoch 1980 až 2016.

K prvému súdnemu pojednávaniu nedošlo kvôli vážnemu stavu obvineného

K prvému súdnemu pojednávaniu malo dôjsť už na konci októbra minulého roku, no Cimický bol vo vážnom stave prevezený do Ústrednej vojenskej nemocnice v Prahe-Strešoviciach po intoxikácii liekmi. Popieral však, že by sa pokúsil o samovraždu. Podľa jeho slov išlo o kombináciu stresu, vyčerpania a liekov na spanie.  V tom čase takisto ochorel predseda senátu, uviedla hovorkyňa Obvodného súdu pre Prahu 8, a tak sa prvé hlavné pojednávanie naplánovalo na 4. január 2024.

Údajne zneužil až 30 žien

Jan Cimický mal sexuálne zneužiť údajne 30 žien, medzi ktoré patrí aj známa  herečka a speváčka Jana Fabiánová (44).V relácii 13. komnata povedala, že u neho hľadala pomoc ako 23-ročná, keď sa jej rozpadlo manželstvo. „Nikdy som o tom nehovorila. Na druhom sedení ma v podstate sexuálne napadol. Použil trochu násilia, ale ja som sa mu vytrhla a utiekla som,“ uviedla pre Blesk. Jej slová následne povzbudili ďalšie obete, ktoré sa ozvali.

Vraj ho chránili vplyvné kontakty

Bývalý riaditeľ psychiatrickej kliniky v Bohniciach Zdeněk Bašný povedal, že na neho tlačili viacerí vplyvní ľudia, aby Cimického nevyhadzoval. Súdny proces práve prebieha, bude vypovedať mnoho svedkov a tak je pravdepodobné, že sa dočkáme ešte mnohých nepríjemných a šokujúcich prekvapení.   

ZLÁ SPRÁVA PRE ZELENSKÉHO: Nemeckí poslanci odmietli vyslať rakety Taurus na Ukrajinu
Nemeckí zákonodarcovia v stredu hlasovali proti návrhu stredopravých opozičných kresťanských demokratov, ktorý obsahoval slová o doprave rakiet dlhého doletu Taurus na Ukrajinu, informuje POLITICO. Predsedníčka výboru pre obranu Marie-Agnes... Čítať ďalej
18 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

TÍTO ZRADILI VLASTNÝ ŠTÁT! (VIDEO)
PROTISLOVENSKÁ REZOLÚCIA bola v stredu schválená v Europarlamente. Naši kolegovia vyniesli týmto opozičný politický boj na novú úroveň. Očiernili vlastný štát a zmanipulovali Europarlament svojimi zavádzajúcimi informáciami. Skonštatovala to vo... Čítať ďalej
18 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik