DRŽTE SI KLOBÚKY! Progresívne médiá nás majú za úplných bláznov!
18 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

To, čo napísala maďarská verzia Denníka N (Napunk) nahnevalo Győrgya Gyimesiho, podpredsedu strany Aliancia. Konštatuje, že progresívne médiá majú túto menšinu za úplných bláznov. Gyimesi vysvetľuje, že mu ide o „senzačné“ odhalenie sumy, akou sú maďarskou vládou dotované po Maďarsky píšuce slovenské médiá s konzervatívnym obsahom. Napunk sa zameral najmä na témy o Ukrajine. Gyimesi pritom na Facebooku upozorňuje, že je úplne normálne, ak slovenská vláda dotuje kultúrne projekty Slovákov v zahraničí.

Gyimesimu sa nepáči propaganda, ktorú šíria maďarské progresívne médiá na Slovensku. To však nie je až taký problém, keby tieto naratívy neboli financované západnými veľmocami. A tak Gyimesi uvažuje, že ak niekto opakuje správne názory, je to sloboda prejavu, ale ak si dovolí napísať iný názor, je to proruská propaganda.

Klasika – putinovská propaganda

„Zistili, že konzervatívne médiá píšu o vojne pravdu, ktorú tento progresívny plátok označil za Putinovskú propagandu. Teda nič nové pod progresívnym slnkom. Podľa tohto denníka sa o Zelenskom smie písať len v superlatívoch. Ak tomu tak nie je, je to proruský naratív. Ak napíšete, že sankcie nefungujú, je to Orbánovský naratív. A ak sa v komentári zamyslíte, že Ukrajinci vojnu prehrávajú, ste hodný na šibenicu,“konštatuje Gyimesi štandardy červených denníkov.

Peňaženky spotrebiteľov si na určitú dobu vydýchnu
Zdvíhanie cien bude na určitú dobu zmrazené a ceny tým pádom nebudú aspoň chvíľu stúpať. Výška stúpania cien potravín sa udrží pod medziročným trojpercentným rastom, ako uviedla Národná banka Slovenska. Pozitívny dopad má mať táto situácia na... Čítať ďalej
16 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Kto to platí?

Gyimesi však nechcel len o naratívoch, veď tie poznáme všetci zo slovenských mutácií napríklad Denníka N.

„Tento článok vyšiel s podporou Science+, za ktorým je neziskovka Free press unlimited. Tá má ročný rozpočet zhruba na úrovni 27 mil. eur a čuduj sa svete 33% príjmov majú od Holandského ministerstva zahraničných vecí. V článku sa autori odvolávajú aj na ICJK (Investigatívne centrum Jána Kuciaka). Na centrum, ktoré funguje len vďaka sponzorom, a asi nikoho neprekvapí ich zoznam podporovateľov: Holandské kráľovstvo, Ambasáda USA na Slovensku a Britská ambasáda na Slovensku,“píše Gyimesi o svojich zisteniach finančného pozadia.

Píšte všetci modrým perom...

„Áno, milí priatelia, pochopili ste to správne. Podľa progresívcov, ak vlády krajín, ktoré nemajú so Slovenskom nič spoločné dotujú médiá, aby šírili progresívnu propagandu, volá sa to sloboda médií, sloboda prejavu, nezávislá žurnalistika a tak ďalej. Ak to isté robí krajina vo vzťahu k polmiliónovej menšine, je to proruská, proputinovská a Orbánovská propaganda. Nezabúdajme však, že ľudia nečítajú noviny s túžbou, aby im niekto vymyl mozgy, ale aby sa informovali! A svoj vlastný názor si potom vytvoria sami, aj keď ich progresívci tak strašne podceňujú,“ uzatvára podpredseda Aliancie.

KTO SI BEZ VINY, HOĎ KAMEŇOM! Ťapák a Laššáková merajú zásadne rovnakým metrom (VIDEO)
Stala sa malá nehoda a tak ani Marekovi Ťapákovi a Judite Laššákovej nedalo nevyjadriť sa k situácii. Kvázi odborníci i zlomyseľný a „fundovaný“ dav má plné ústa trápnych poznámok a robí z komára somára. Pred skutočne závažnými kauzami si však, ako... Čítať ďalej
16 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik