Blaha ODKAZUJE: Aj TOTO odvolávanie si budem písať do životopisu
16 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Podpredseda Národnej rady SR a trojnásobný otecko Ľuboš Blaha (Smer-SSD) už zíva od nudy. A to aj napriek tomu, že v utorok od 14-tej čeli odvolávaniu za obrázok Che Guevaru. Ten zavesil po tom, ako si prevzal kanceláriu na miesto, kde visel obraz Zuzany Čaputovej. Svoj počin zavesil na sociálne siete, kde sa stal virálnym. Vytočil ním však nie len historika Ústavu pamätí národa (ÚPN), ale aj poslancov za opozičné Kresťansko-demokratické hnutie.

Podľa poslancov KDH vo vedení parlamentu nemá čo robiť človek, ktorý propaguje revolucionára, predstaviteľa komunistickej ideológie. Blaha na sociálnej sieti Telegram konštatuje, že už sa pri ich predstavení nudí. Nechápe tiež dvojitý meter napríklad pri prezidentke. Podal si však aj historika ÚPN, ktorý nie je až taký apolitický. Jediné, čo Blahu zaujíma, je podpora koaličných kolegov, lebo len vďaka nej sú schopní pomáhať občanom.

Upratovanie má dohru

2. novembra Ľuboš Blaha zverejnil video, v ktorom vo svojej kancelárii s kľudom Angličana vymenil európsku vlajku za slovenskú a obraz prezidentky Zuzany Čaputovej za portrét juhoamerického revolucionára Ernesta Che Guevaru. Historik ÚPN Patrik Dubovský pár dní na to podal za tento počin na podpredsedu parlamentu trestné oznámenie. KDH sa ho navyše chystá kvôli zveseniu obrazu prezidentky Čaputovej odvolávať.

Vo veci bolo začaté trestné stíhanie a sú vykonávané procesné úkony. NAKA vedie trestné stíhanie „vo veci prečinu prejav sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd“. Kresťanskí demokrati sú presvedčení, že ďalší obvinený človek vo vedení NR SR je potenciálnou medzinárodnou hanbou pre Slovensko.

Podpredseda parlamentu posiela odkaz NAKA a KDH
Ľuboš Blaha (Smer-SSD) sa v týchto dňoch teší z príchodu tretieho potomka na svet. V pondelok (8. 1.) k Lilinke a Adamkovi pribudol Jonáško. Pribudlo však aj niečo iné – trestné stíhanie. „Vyslúžil si ho“ svojim povolebným „upratovaním“ kancelárie... Čítať ďalej
10 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Vôbec nie sú invenční

„Farizeji z KDH zjavne nepochopili, že opakovaný vtip nie je vtipom. Prvýkrát to bolo aspoň smiešne, teraz je to už vyslovene trápne. Bizarné na tom je, že mňa kritizujú za Che Guevaru, ktorý je po celom svete oslavovaný symbol boja za slobodu, ale to, že Čaputová vyznamenávala fašistov a používala banderovský pozdrav, to nevadí,“ pripomína Blaha na Telegrame.

„Čiže partizán, ktorý bojoval proti diktatúre na Kube, je vraj extrém, ale fašisti, ktorí slúžili tej najstrašnejšej diktatúre, sú najvoňavejší humanisti a Čaputová si tu smie veselo slavoukrajinovať,“ dopĺňa poslanec.

Apolitický pán z ÚPN

„A najlepšie je, že trestné oznámenie na mňa podal zamestnanec Ústavu pamäti národa, ktorý je ako štátny úradník povinný byť nadstranícky a apolitický. Ja len že tento pánko, Dubovský, je až taký apolitický, že chodí na tlačovky KDH a dokonca reční na opozičných mítingoch. A čo je úplná pecka, tento akože nezávislý historik Dubovský kandidoval v minulosti za Kiskovu a Remišovej stranu Za ľudí - no chápete, úplne že starogrécky boh nezávislosti,“ ironizuje Blaha.

Novopečený trojnásobný otecko V PROBLÉMOCH: NAKA začala stíhanie, KDH odvolávanie (VIDEO)
V deň svojich 44-tých narodenín podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha svetu oznámil veľkú novinku - plní sa mu sen o veľkej rodine. Stalo sa tak v pondelok, 8. januára. K Adamkovi a Lilinke pribudol najmladší pokračovateľ rodu Blahovcov - Jonáško. To... Čítať ďalej
08 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Hlava XXII

„Takže len aby sme si to zhrnuli - sfanatizovaný štátny úradník, prepojený na opozíciu, spustil trestné konanie proti mne a teraz ma ide opozícia odvolávať za to, že spolu so svojím panáčikom iniciovala trestné konanie proti mne. Niežeby som sa hneval. Keď vás odvoláva táto detinská opozícia, je to tá najkrajšia lichôtka na svete. A mne už prischli dve krásne prvenstvá,“ pripomína poslanec. Ten bol jednak prvý odvolávaný politik súčasnej vládnej koalície a tiež bol najčastejšie odvolávaný.

„...až mi slza od dojatia vyhrkla. Budem si to hrdo písať do CV-čka,“baví sa Blaha na Telegrame. Jemu samému je pritom jedno, či ho odvolávajú ľudia. Jasne naráža na predsedu KDH a jeho farizejoch, ktorým neprekáža hacienda pod Tatrami, či obchádzanie cirkevných pravidiel manželstva. Tí podľa podpredsedu parlamentu ani len neprešli okolo morálky.

„To, že ma odvoláva nejaký Sulík, ktorý za štátne prepil státisíce v Dubaji, alebo pubertálny Šimečka, ktorého strana pácha vlastizradu v Európskom parlamente - to mi naozaj žily netrhá. A už vôbec mi netrhá žily svorka neandertálcov z OĽaNO, ktorí môžu za 21 tisíc mŕtvych a totálny rozklad spoločnosti. To týchto zločincov by mala riešiť NAKA a nie obrázok Che Guevaru,“ dopĺňa podpredseda NR SR.

Váži si podporu

„Jediné, čo ma zaujíma, sú poslanci koalície. A u nich cítim silnú podporu, čo si veľmi vážim a ďakujem za to. Slovensko má iné problémy ako obrázky na stene či semafory v Dúbravke. Na hlúposti nemáme čas. Pomáhame ľuďom. Slovenská opozícia zjavne nemá obsah ani témy a preto riešia taľafatky.  Ja sa nikomu za svoje ľavicové presvedčenie ospravedlňovať nebudem a tak Che Guevara, ako aj Gustáv Husák, sú pre mňa významné osobnosti ľavicového myslenia. Bodka,“ dopĺňa Blaha.

„A ak ma chcete kriminalizovať za moje slobodné názory, kádeháci, tak ste na nerozoznanie od fašistov - už len si zahajlovať, náckovia,“dodáva na záver Blaha tvrdý odkaz smerom k opozičným poslancom.

Jozef Banáš sa vyjadril k prezidentským voľbám, aj či plánuje kandidovať (VIDEO)
Jozef Banáš patrí medzi najprekladanejších a najčítanejších slovenských autorov kníh. V minulosti pôsobil v diplomatických službách a možno aj preto sa jeho meno objavilo aj medzi možnými kandidátmi v marcových prezidentských voľbách. Koho Jozef... Čítať ďalej
16 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Ani druhý pokus o odvolávanie Blahu nevyšiel, poslanci odmietli program

Národná rada (NR) SR nebude rokovať o návrhu na odvolanie Ľuboša Blahu (Smer-SD) z funkcie podpredsedu parlamentu. Poslanci neschválili program mimoriadnej schôdze. Zo 131 prítomných za schválenie programu hlasovalo 54 poslancov, proti bolo 77. Predseda NR SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) preto ukončil schôdzu.

Odvolávanie Blahu z postu iniciovali poslanci za KDH, ktorí odovzdali 37 podpisov od poslancov opozície. Hnutie chcelo Blahu už druhýkrát odvolávať z funkcie v reakcii na video, v ktorom odstránil vo svojej kancelárii vlajku Európskej únie a portrét prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorý nahradil portrétom komunistického predstaviteľa Che Guevaru. Opozícia chcela, aby sa tentoraz otvorila diskusia vzhľadom na to, že vo veci sa začalo trestné stíhanie.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik