Prekvapenie: Diana Santusová SKONČILA na policajnej inšpekcii
16 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Po tom, ako sa začiatkom novembra Diana Santusová ujala novej pozície na policajnej inšpekcii, prichádza správa o jej konci na poste, z ktorého odišla na vlastnú žiadosť. Čaká ju však nová výzva, s ktorou sa bude musieť popasovať – už od 15-teho januára pôsobí, ako riaditeľka Národnej jednotky boja proti ilegálnej migrácii. Pluske to potvrdila riaditeľka tamojšieho organizačného odboru, Andrea Dobiášová.

„Diana Santusová nepôsobí na Úrade inšpekčnej služby od 14. januára 2024," informuje Pluska  s tým, že dôvody vyšetrovateľkinho odchodu inšpekcia komentovať odmietla s tým, že na to nie sú oprávnení. Isté však je, že odišla na vlastnú žiadosť. Jej nové pôsobisko spadá pod kompetencie Úradu hraničnej a cudzineckej polície.

Bielik sa pustil do rodinky Šimečkovcov: SÚ TO BEZCHARAKTERNÍ OPORTUNISTI PREZLIEKAJÚCI KABÁT PODĽA POČASIA! (VIDEO)
Moderátor Peter Bielik zaujal svoje názory na sociálnej sieti, kde reagoval na verejnú kritiku zo strany liberála a poberateľa dotácií na boj proti dezinformáciám Juraja Hipša voči otcovi Michala Šimečku Martinovi Šimečkovi. Bielik poukázal na... Čítať ďalej
15 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Kým z inšpekčnej služby Santusová odišla, pôsobila ako zástupkyňa riaditeľa Odboru boja proti korupcii a organizovanej kriminalite útvaru inšpekcie. Zastávala tiež post vedúcej oddelenia vyšetrovania tohto odboru. Do týchto funkcií ju nominoval nový šéf Úradu inšpekčnej služby Branislav Zurian. Obaja sú považovaní za hlavných aktérov tzv. vojny v polícii.

Zurian z polície odišiel na jar 2021. Santusová bola na vlastnú žiadosť  o niekoľko mesiacov neskôr na vlastnú žiadosť prevelená na inšpekciu do Košíc.

Po voľbách nový minister vnútra Matúš Šutaj Eštok ponúkol Branislavovi Zurianovi funkciu riaditeľa Útvaru infekčnej služby, kam si od 6. novembra „povolal“ z Košíc Dianu Santusovú. Jej odchod podľa Plusky odmietol komentovať.

Santusová sa VRACIA v plnej sile! Bude VYŠETROVAŤ POLICAJTOV
To, v čo mnohí verili, iní sa modlili, aby sa nestalo, je od pondelka, 6. novembra, realitou – Diana Santusová je späť. Menovaná bola za riaditeľku odboru ochrany, prevencie a boja proti korupcii na Úrade inšpekčnej služby (ÚIS) po tom, ako bol... Čítať ďalej
06 | 11 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik