LIBERÁLNA HYSTÉRIA NIČÍ VŠETKO, ČO SA POSTAVÍ DO CESTY JEJ IDEOLÓGII!
15 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

Nechutné útoky na Jaromíra Jágra! Dominikovi Haškovi KHL svojho času vôbec nevadila, keď pôsobil ako brankár v klube Spartak Moskva. Ostatne v jednom z klubov ruskej KHL, kde pôsobil v posledných siedmich rokoch, ktoré strávil v KHL, aj Hudáček. Ale KHL je podľa českých rusofóbov v médiách a medzi bývalými hráčmi vyhlasovaná za nástroj propagandy „Putinovho režimu“. Ja si myslím, že KHL má predovšetkým športovú hodnotu, a, bohužiaľ, asi vyššiu športovú hodnotu ako česká liga. Hovorí vo svojom komentári pre české Parlamentní listy český expremiér Jiří Paroubek. Odmietam liberálnu hystériu, ktorá ničí všetko, čo sa postaví do cesty ich ideológie, pripája sa k Paroubkovi slovenský minister financií Ladislav Kamenický.

Paroubek: Nechutné útoky na Jaromíra Jágra

Som od ranej mladosti športovým fanúšikom a okrem futbalu a ďalších športov som sa pochopiteľne venoval aj hokeju. Hokeju vlastne iba ako divák. Ale zase môžem povedať, že je to skoro 60 rokov, čo som šiel prvýkrát a sám na pražský Zimný štadión na Štvanici, aby som videl hokejový zápas druholigovej Slávie.

So svojim otcom som chodil na zápasy Sparty aj na Zimný štadión, ale väčšinou už do Športovej haly v Holešoviciach. Pamätám teda mnohé. Obdivoval som niekoľko generácií českých aj slovenských hokejových hráčov. V tej najstaršej, ktorú som ja mal možnosť vnímať ako divák, bol vynikajúcou individualitou najmä V. Bubník. V 70. rokoch to boli predovšetkým Jiří Holík, V. Martinec, F. Pospíšil, O. Machač, ale aj brankári J. Holeček a V. Dzurilla a mnoho ďalších. Jednoducho to boli naši Zlatí chlapci zo 70. rokov, ktorí dokázali porážať ako skvelých Rusov, tak vynikajúcich Kanaďanov. A úprimne, keby mali títo hráči možnosť si vtedy zahrať NHL, zarobili by veľké peniaze. Dnes mnoho z nich musí počítať každú korunu, pretože jednoducho žijú z nevalného českého dôchodku. 

V závere 80. rokov av 90. rokoch však nastúpila iná zlatá generácia, ktorú sme mali taktiež možnosť obdivovať. Mali sme ešte aj v prvom desaťročí tohto storočia mnoho vynikajúcich hráčov. Ale len jeden z nich bol svetová extratrieda. V niektorých rokoch bol dokonca najlepším hráčom sveta. Jeho meno znie Jaromír Jágr.

Pred časom sa J. Jágr zľutoval nad osudom kladenského hokeja, ktorý zmieral na úbyte a začal do neho investovať svoje peniaze. Miesto, aby si pekne peniaze, ktoré zaslúžene zarobil, užíval niekde pri južných moriach alebo naopak v Alpách napr. s peknými slečnami (J. Jágr je zatiaľ slobodný). Bez neho by kladenský hokej jednoducho nebol. Do českej ligy sa v poslednej dobe vrátili z ruskej KHL traja českí hokejisti a boli prijatí vo svojich kluboch bez veľkého mediálneho ohňostroja. Nemuseli vykonať žiadnu sebakritiku, ako ľutujú spoluprácu s „Putinovým režimom“, ako býva legitímna vláda prezidenta Putina v Rusku niektorými nazývaná.

Paroubek, zdroj: ČTK

Aký amok sa však strhol medzi známymi hokejovými firmami a niektorými športovými komentátormi, keď sa J. Jágr rozhodol posilniť kladenských Rytierov brankárom Hudáčkom, ktorého klub v KHL vypadol v play off tejto ligy v jednom z prvých kôl a Hudáček tak bol až do konca sezóny voľným hráčom. To, že si chce hokejista zarobiť slušné peniaze, na tom osobne nevidím nič zlé. Inú profesiu až do konca svojej kariéry prakticky nemá a až raz skončí s hokejom, bude nasledovať u väčšiny hokejistov tvrdý náraz každodennej reality. Nie každý si zarobil hokejom toľko, ako niektoré skutočne veľké české hokejové hviezdy, na prvom mieste Jágr. Avšak na rozdiel od tých iných veľkých českých hviezd, Jaromír Jágr venuje časť svojich tvrdo zarobených peňazí do kladenského hokeja. Ukážte mi, kto to ešte robí. 
MORÁLNE MAJÁKY NA ČELE S HAŠEKOM SA ZBLÁZNIA! Gólman Hudáček miesto Kladna mieri do Frankfurtu
Slovenský hokejový brankár Július Hudáček, kritizovaný pre svoje nedávne pôsobenie v ruskej KHL, mieri teraz po rýchlom rozchode s extraligovým Kladnom do nemeckého Frankfurtu. V Kladne mal podľa zákulisných informácií dostať odstupné 360-tisíc... Čítať ďalej
09 | 01 | 2024 | Diana Zaťková
 
Robí to Dominik Hašek? Alebo niekto iný? Mimochodom, Dominikovi Haškovi KHL svojho času vôbec nevadila, keď pôsobil ako brankár v klube Spartak Moskva. Ostatne v jednom z klubov ruskej KHL, kde pôsobil v posledných siedmich rokoch, ktoré strávil v KHL, aj Hudáček. Ale KHL je podľa českých rusofóbov v médiách a medzi bývalými hráčmi vyhlasovaná za nástroj propagandy „Putinovho režimu“. Ja si myslím, že KHL má predovšetkým športovú hodnotu, a bohužiaľ asi vyššiu športovú hodnotu ako česká liga. To je jeden z dôvodov, prečo českú hokejovú ligu dnes sledujem naozaj iba okrajovo.
Facebook
 

A aké bolo vyústenie celej kauzy Hudáček? Hráč Kladna Smoleňák, ktorý s Hudáčkom kedysi hral, ​​ho prehovoril na angažmán na Kladne. Myslím, že Smoleňák vykonal úplne zbytočnú sebakritiku, ktorá býva požadovaná len v morálne upadajúcich spoločnostiach. A skončil snáď Hudáček v radoch slovenských nezamestnaných? Nie. Stal sa hráčom frankfurtského hokejového klubu, ktorý váľa v nemeckej hokejovej lige. A obišlo sa to bez rusofóbnych kecov a útokov nemeckej bulvárnej tlače a závistivých bývalých hokejistov a súčasných komentátorov. Na otázky českého športového bulváru vraj nemecký hokejový klub z Frankfurtu nezodpovedá. Skôr si myslím, že Nemci anketára poslal tam, kde končí zadná časť tela. A Hudáček je exemplárne potrestaný tak, že vo Frankfurte berie viac peňazí, než by bral na Kladne ... To ste si chlapci pomohli. Teraz najmenej do konca hokejovej ligy budem priať Kladnu a jeho šéfovi.

Július Hudáček prelomil mlčanie! V otvorenom liste vyvracia tie najhoršie lži a nezmysly!
Július Hudáček sa po niekoľkých dňoch mlčania ozval. V otvorenom liste, ktorý zverejnil na sociálnej sieti píše, že sa stal obeťou nenávistnej kampane! Otvorený list zverejnil, aby uviedol veci na pravú mieru a vyvrátil tie najhoršie lži a... Čítať ďalej
10 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Kamenický: V Česku ho odvrhli, v Nemecku oslavujú! Nech zostane šport športom a politika politikou 

K afére okolo Hudáčka sa vyjadril aj minister financií SR Ladislav Kamenický. "Milí priatelia, vypočuli sme si v médiách mainstreamu veľa zlého na nášho hokejového brankára Jula Hudáčka. Dôvodom malo byť, že aj napriek tomu, že hral v hokejovom klube v Kazachstane, dovolil si hrať ruskú KHL. A čo sa stalo po Hudáčkovom príchode do hokejového klubu v Nemecku? V NEMECKU SKANDOVALI PO VÍŤAZNOM ZÁPASE HUDÁČKOVO MENO!" - pripomína Kamenický.

Minister hovorí, že nejde polemizovať nad tým, koľko ruských hokejistov hrá v NHL. Taktiež nechce polemizovať o Ovečkinovi, ktorého v hlavnom meste USA, kde hráva za miestny klub, považujú za hviezdu a legendu NHL. "Július Hudáček je v prvom rade vynikajúci športovec, hokejista, otec rodiny. Odmietam preto, aby bol on, či ktokoľvek zo športovcov zaťahovaný do vojnového konfliktu a v názorovom rozoštvávaní ľudí pri tejto téme."

"Progresívni slniečkari, a to nielen tí naši slovenskí, ale aj českí, doslova vyštvali a vyhejtovali túto našu brankársku legendu. Až tak, že samotný Hudáček dal vyhlásenie do médií, že mu chodí jeho dcéra kvôli tomu zo školy s plačom. Aby bolo úplne jasné, odsudzujem vojnu na Ukrajine aj akékoľvek iné násilie. Tieto okolnosti však nemôžeme spájať so športom a zvlášť s osobnosťami, ktoré nám vo svete robia dobré meno. Hudáček s vojnou nemá nič spoločné!"

"ODMIETAM LIBERÁLNU HYSTÉRIU, KTORÁ NIČÍ VŠETKO, ČO SA POSTAVÍ DO CESTY ICH IDEOLÓGIE. POUŽÍVAJME RADŠEJ ZDRAVÝ ROZUM!" - uzavrel Kamenický.

HUDÁČEKOVI SA STAVIA HRANICA. RUSOFÓBOVIA HO CHCÚ UPIECŤ ZAŽIVA! (VIDEO)
Slovenský hokejový brankár sa stal terčom rusofóbov, amerikanofilov, všetkých tých, ktorí sa chcú zapáčiť europolitike, zasahujúcej do športu už poriadne dlhú dobu. Úbohý brankár tak schytáva bodyčeky zo všetkých strán. Nikoho z pouličných... Čítať ďalej
12 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik