Najbližšie asi uvidíme ČAPUTOVÚ s opozíciou v uliciach! A VRAJ PREZIDENTKA VŠETKÝCH SLOVÁKOV (VIDEO)
13 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Ján Mažgút (Smer-SSD) kritizuje prezidentku. Tá podľa neho pokračuje vo svojej straníckej politike. Na sociálnej sieti upozorňuje, že prezidentka ide vystúpiť s prejavom k novele trestného zákona v parlamente a najbližšie ju už asi uvidíme na demonštráciách v uliciach. Takto vraj prezidentka všetkých obyvateľov Slovenska nevyzerá.

Mažgút vo videu spred rokovacej sály pripomína, že prebieha diskusia ku kompetenčnému zákonu. Ten prezidentka parlamentu vrátila na prerokovanie a hlasovať by sa o ňom malo v utorok, 16. januára.

„Ako koaličný poslanec nesúhlasím s pripomienkami a odmietam účelové argumenty, ktoré prezidentka k tomuto zákonu uviedla a som presvedčený, že sa nám podarí prelomiť veto a zákon schváliť,“hovorí Mažgút. Podstatnejšie však je ďalšie prezidentkino konanie – požiadala o vystúpenie v pléne NR SR k novele Trestného zákona.

„Nie náhodou práve v čase, keď sa toľko diskutuje aj o zrušení ÚŠP. Tej špeciálnej prokuratúry, na čele ktorej stojí právoplatne odsúdený Daniel Lipšic, ktorého okrem celej opozície zastáva aj prezidentka SR a kryje tak všetky nezákonnosti a zločiny páchané týmto systémom,“vyjadruje nevôľu s prezidentkiným konaním Mažgút a pripomína, že prezidentka sa postavila aj na obranu čurillovcov a „cez palubu hodila“ aj šikanovanú Dianu Santusovú.

„Teraz, na sklonku svojho mandátu pokračuje v straníckej politike a pridáva sa tak na stranu opozície pri obhajobe systému, pri ktorého je aj ona súčasťou,“ pripomína politik. Pýta, sa či počas neprávostí, konaných vládami Matoviča a Hegera len citlivo vnímala. On sám sľubuje, že tiež bude citlivo vnímať to, s čím sa na parlament obráti prezidentka. Tá sa podľa neho pričasto stavala na stranu blízku jej politickým názorom a pred zlyhaniami bývalých vlád zatvárala oči.

Poslanci opozičného Matovičovho hnutia avizovali, že budú diskusiu ku kompetenčnému zákonu naťahovať, ako to len pôjde. Ešte pred Vianocami Matovič sľúbil, že svoje obštrukcie v podobe niekoľko hodín trvajúcich príspevkov do rozpravy mienia pokračovať aj pri pokuse o prelomenie prezidentkinho veta.

„Každý deň navyše pre ÚŠP, je deň pre spravodlivosť na Slovensku,“ napísal Igor Matovič na sociálnej sieti 20. decembra 2023.

Predseda NR SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) v snahe zabrániť vlečúcemu sa rokovaniu parlamentu využil paragraf, ktorý mu dáva právo skrátiť rozpravu na dvanásť hodín, pričom tento čas sa rozpočíta medzi jednotlivé politické subjekty. Podľa tohto kľúča má Matovičovo hnutie k dispozícii zhruba hodinu aj štvrť.

„Nie som fanúšikom okresávania limitu diskusie o dôležitých legislatívnych veciach. Vidím tam viaceré kolízie s Ústavou a dúfam, že poslanci budú mať dostatočný časový priestor, aj nad rámec tých dvanástich hodín, aby sa s dôvodmi oboznámili a podľa toho aj rozhodli,"  vyjadrila sa prezidentka na margo rozhodnutia predsedu parlamentu.

Pellegrini NALOŽIL Čaputovej: POZNÁ VÔBEC SVOJE KOMPETENCIE? Správa sa NEOMALENE a AMATÉRSKY (VIDEO)
Pani prezidentka si neodpustila hrať sa na právne uvedomelú a strkala svoj pršinoštek aj tam, kam jej to neprísluší... Predseda Národnej rady okomentoval jej správanie na svojom statuse s úsmevom... Ako sa vyjadril, Zuzana Čaputová sa chovala... Čítať ďalej
13 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik