NALEJME SI ČISTÉHO OMŠOVÉHO, MILÁ OPOZÍCIA: Danka - demolátora kandelábra - vyzýva k odstúpeniu. A za vraha Lipšica bojuje na námestiach (VIDEO)
13 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Podpredseda Národnej rady SR a líder SNS Andrej Danko mal vo štvrtok (11. 1.) v bratislavskej Dúbravke nehodu, pri ktorej poškodil semafor a z miesta nehody následne odišiel. Informáciu priniesol portál Startitup. „Trafil som stĺp, no a a čo. Všetko zaplatím, som poistený,“ citoval portál. Opozícia Danka - demolátora kandelábra - vyzýva k odstúpeniu. A za vraha Lipšica bojuje na námestiach.

Incident potvrdil aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). „Policajný prezident ma ráno informoval, že sa stala nehoda podpredsedovi národnej rady. Nedošlo k žiadnemu ohrozeniu ani života, ani zdravia iných obyvateľov, ani nejakej škode na majetku,“ uviedol Šutaj Eštok.

 „Trafil som stĺp, no a čo, všetko zaplatím, som poistený, nie je to žiadny problém. Všetko je ohlásené na polícii,“ okomentoval situáciu Andrej Danko. Predseda SNS sa vyjadril portálu sturtitup, že robia z veci zbytočnú senzáciu. Osobne uistil novinárov, že je poistený a akúkoľvek škodu uhradí.

Havária nakopla najviac opozíciu a kádéhákov

„Andrej Danko by sa mal zachovať ako chlap a odstúpiť zo svojej funkcie podpredsedu NR SR. To, že jeden z najvyšších ústavných činiteľov po spáchaní dopravnej nehody ujde z miesta činu, len vyvoláva otázky, prečo sa tak stalo,“ uviedol v stanovisku predseda KDH Milan Majerský. Pozabudol však fakt, že predseda strany NOVA a exminister spravodlivosti Lipšic nespôsobil svojou nedbalosťou iba malú nehodu, ale zabil človeka.

Onedlho nato, ako si „akože chlapsky“ pobalil kufre, vrátil sa do života verejného ako čistočistý šéf Úradu špeciálnej prokuratúry. Niekto by mal farizejom z KDH zavrieť tlamu a poučiť ich, že obviňujú Danka, ktorý si svoju vinu priznáva, ohlásil ju a je ochotný čeliť dôsledkom na rozdiel od Froda Lipšica, ktorý na svoju obhajobu prská a považuje sa za viac, ako svätého.

foto: TASR | Daniel Lipšic

Majerský hovorí o „politickej kultúre,“ ktorú proklamuje tak koalícia, ako i opozícia, hoci práve tá má na parlamentno-politickú kultúru svoj pohľad a jej konanie definuje veľmi sebakomfortne. Pcha! „Tento čin je len ďalším dôkazom toho, že svoje sľuby nedokážu napĺňať. Vyzývame preto Andreja Danka, aby sa vzdal svojej funkcie a verejne sa ospravedlnil. Takisto žiadame o riadne a dôsledné prešetrenie celej situácie,“ dodal Majerský, ktorého neokysličený mozog z výšky dvoch metrov asi stále nechápe, kde je pes zakopaný a kto má maslo na hlave.

Predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš hodnotí Dankovo konanie ako hanbu. Je presvedčený, že líder národniarov by mal odstúpiť z postu podpredsedu parlamentu. "Budeme žiadať políciu, aby zverejnila výsledok dychovej skúšky, tento prípad sa nesmie zamiesť pod koberec," upozornil v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy a potvrdil, že poslanci za hnutie OĽaNO sú pripravení začať zbierať hlasy za zvolanie mimoriadnej schôdze o odvolaní Andreja Danka.

Pripomeňme si „nevinu“ a čisté svedomie parlamentnej elity

Najvykričanejšia osoba Národnej rady Slovenskej republiky šermujúca tými najvulgárnejšími slovami z terminológie zaoberajúcej sa mužskými genitáliami sa vyznamenala sebe tak charakteristickým spôsobom. Počas októbrovej noci v roku 2007 zo soboty na nedeľu počas dopravno-bezpečnostnej akcie si príslušníci policajného zboru posvietili na okres Lučenec. Ten je neslávne známy vysokým počtom dopravných nehôd pod vplyvom alkoholu. Okolo polnoci pri benzínovej pumpe smerom z Haliče zastavili aj Volkswagen s lučeneckým evidenčným číslom, ktorý šoférovala hviezda televíznych obrazoviek, známy adamita, Jožo Pročko.

„Nemal pri sebe žiadne doklady, snažil sa s policajtmi vyjednávať, vraj len ide niekoho odviezť,“ opísal situáciu svedok. Pročkovi náhle doplo (výnimočne) a zistil, že sa zo situácie len tak nedostane. „Správal sa agresívne. Asi dvakrát niekomu nervózne telefonoval. Potom prišla ďalšia policajná hliadka,“ pokračoval svedok. Pokúšal sa policajtov obviniť, že si od neho žiadali úplatok a vykrikoval, že ho mlátili. Hysterik Pročko si to nakoniec rozmyslel a tvrdenie odvolal.

Jožo Pročko, Zdroj: reprofoto FB JP

V roku 2007 spáchal klenot Národnej rady Slovenskej republiky šermujúci tými najvulgárnejšími termínmi z genitálneho slovníka pri Haliči naozaj nepríjemný priestupok proti zákonu. Správanie počas tohto incidentu mu bolo viac ako príznačné. „Správal sa agresívne. Asi dvakrát niekomu nervózne telefonoval. Potom prišla na miesto ďalšia policajná hliadka,“ opísal svedok incident. Podľa našich informácií mal údajne policajtov obviniť, že si od neho žiadali úplatok a vykrikovať, že ho mlátili. Neskôr to však odvolal. 

Polícia sa bližšie k nepríjemnej situácii odmietla bližšie vyjadriť, no potvrdila, že ich hliadka Pročka zastavila. „Polícia túto osobu zastavila a dychová skúška bola pozitívna. Prípad je v štádiu preverovania,“ povedala vtedy hovorkyňa polície Mária Faltániová.“ Uviedla, že mu v krvi namerali veľmi slušných 1, 4 promile alkoholu. Pročko zapieral svoju vinu ako mohol. Ale tentoraz nikoho nenachytal, ako bol zvyknutý pri relácii Čo dokáže kamera. „Mal som vypité, ale nešoféroval som. Robil som si z policajtov srandu a oni sa na to nasrali...“ Hoteliér, krčmár, nudista a virtuóz rôznych „opiášpárty“ sebareflexiou netrpel nikdy, čakať, že by si uznal vinu teda nemôžeme. Svoje správanie považuje za „blbosti, somariny a bláznenie.“ Čo by ste čakali od blázna, momentálne veľmi exkluzívne živeného z daní poplatníkov.

Polícia prehovorila o Dankovej nehode! Ozval sa aj Peter Pellegrini
Polícia objasňuje príčiny a okolnosti štvrtkovej (11. 1.) nočnej dopravnej nehody podpredsedu Národnej rady SR a šéfa SNS Andreja Danka v bratislavskej Dúbravke. Vyplýva to zo stanoviska bratislavskej polície. K nehode došlo v križovatke ulíc... Čítať ďalej
12 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik