Ešte nezomrel a už tancujú na jeho hrobe. Opozícia vyzýva Danka k odchodu!
14 | 01 | 2024 I Mária Sliacka

Podpredseda Národnej rady (NR) SR a predseda SNS Andrej Danko mal vo štvrtok (11. 1.) nehodu. Došlo k nej v bratislavskej mestskej časti Dúbravka. Danko mal naraziť do semafora.  Polícia síce prípad ešte len začala vyšetrovať, ale opozícia už  vyniesla svoj verdikt: Danko musí odstúpiť z postu podpredsedu Národnej rady SR!

Nehoda mala šťastnú dohru v tom, že našťastie nedošlo k ohrozeniu života ani škode na majetku. Portál Topky.sk však upozornil, že Danko nehodu bezprostredne neohlásil. S autom údajne z miesta vycúval a policajti ho „údajne dohľadali aj pomocou olejovej škvrny, ktorá mala viesť až do jeho garáže.”

Priznal sa, že poškodil stĺp 

Predseda SNS sa k nehode priznal a reagoval na ňu vo videu na Telegrame.

“V každom prípade, hlásim sa k tomu, poškodil som ten stĺp. Určite ho zaplatím, ak bude treba,” vyjadril sa.

Ušiel, tak nech odstúpi ,vyzýva Naď

Nehoda je predmetom vyšetrovania, ktoré ešte nebolo uzavreté, ale opozícia už má vo veci jasno. Danko bol opitý a mal by odstúpiť zo svojho postu. K odchodu ho verejne vyzýva napríklad bývalý minister obrany Jaroslav  Naď, ktorý na svojom Facebooku napísal: “Podpredseda parlamentu Andrej Danko ušiel z miesta nehody, ktorú v noci (asi nie triezvy) spôsobil. Iná možnosť ako okamžitá demisia a odchod z politického života neprichádza do úvahy. Odzvonilo.”

Opozícia  sa Danka chystá odvolať  

Opozičné strany vyzvali predsedu  SNS a podpredsedu Národnej rady (NR) SR Andreja Danka, aby povedal, či bol pod vplyvom alkoholu . Žiadajú vyvodenie  zodpovednosti a chcú, aby  Danko odstúpil zo svojej funkcie. Ak to  neurobí, opozícia bude budúci týždeň zbierať podpisy potrebné na zvolanie mimoriadnej schôdze k jeho odvolávaniu. Predseda KDH Milan Majerský pripomína , že nová vláda sľubovala , že prinesie novú politickú kultúru.  

Saska dôstojne, Matovič vulgárne  

Okrem progresívcov žiada vyvodenie zodpovednosti aj strana Sloboda a solidarita. Na facebookovom statuse kladie Saska Dankovi aj takéto nepríjemné otázky: 1: Kde bol šofér podpredsedu NR SR?

2. Kde bola ochranka, ktorá mu bola pridelená navyše?

3. Na čo mu platíme ochranku, keď ho nedokáže ochrániť pred jeho najväčším nebezpečím - pred Andrejom Dankom?

A ďalej píšu, že „Andrej Danko v noci na rovnej ceste zdemoloval semafor, poškodil si auto a z miesta nehody ušiel bez toho, aby upovedomil políciu, bez toho, aby bola nehoda riadne zdokumentovaná a bez toho, aby sa podrobil dychovej skúške.

Andrej Danko v minulosti nemal problém viesť schôdzu NR SR zjavne pod vplyvom alkoholu. V jednom z rozhovorov priamo v rádiu priznal, že nevládze, lebo veľa popil. Dokonca priznal, že pred tlačovou besedou, na ktorej bozkával výložky, vypil tri poháre vína.

Je preto vážne podozrenie, že dnešnú autonehodu spôsobil pod vplyvom alkoholu. To, že z miesta činu ušiel a nepodrobil sa dychovej skúške, znie takmer ako priznanie.“

Matovič sa nezaprel.  Danka nazýva teľaťom a chrapúňom

S najtvrdším a najvulgárnejším slovníkom prichádza pochopiteľne Igor Matovič. „Toto teľa na priechode pre chodcov Andrej Danko je nový Dědeček, mal len šťastie v nešťastí,” vyjadril sa na tlačovke a na sociálnej sieti  napísal dodatok: „Ožratí ľudia havarievavajú a ožratí chrapúni z miesta činu zbabelo utekávavajú … ale len na Slovensku o živote neožratých rozhodjevavajú.“ A Matovič pridal aj fotku ,ktorú patrične svojsky okomentoval: „Keď ožratému Dankovi z autíčka tečie olej od zničeného semafóra až do jeho garáže … zločinci nerád stopy nechvávavajú.“

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik