O Ukrajine rokovali potajomky... Špekulovali, čo ďalej
10 | 01 | 2024 I Milan Laca

Neúspech tajného stretnutia Ukrajincov s jej spojencami.

Bloomberg: USA a spojenci mali tajné stretnutie o Ukrajine v Rijáde.

Potichu...

V polovici decembra sa v Rijáde uskutočnilo tajné stretnutie poradcov Ukrajiny pre národnú bezpečnosť, jej spojencov zo štátov G7, ako aj niektorých krajín globálneho juhu. Kyjev sa snažil získať podporu pre svoje podmienky mierových rokovaní s Ruskom, ale nedosiahol vážny výsledok, informovala agentúra Bloomberg, s odvolaním sa na zdroje, oboznámené so situáciou.

ZELENSKYJ UROBIL ŠOKUJÚCE VYHLÁSENIE
Zelenskyj urobil vo Švédsku šokujúce vyhlásenie o Rusku. Ukrajinský prezident Zelenskyj povedal, že Rusko možno poraziť! Stále verí! Volodymyr Zelenskyj urobil ďalšie vyhlásenie o Rusku počas prejavu cez video odkaz na konferencii vo Švédsku.... Čítať ďalej
09 | 01 | 2024 | Milan Laca

Nič nevymysleli
„Na nedávnom stretnutí v Rijáde nedosiahli žiaden vážny pokrok. Ukrajina a jej spojenci z G7 naďalej odmietali výzvy krajín globálneho juhu na priamu interakciu s Ruskom,“ vyhlásil zdroj  agentúry.
Prečo to tajili?
Podľa agentúry, sa stretnutie uskutočnilo 16. decembra. Rozhodli sa ho utajiť, aby sa niektoré krajiny pri rozhodovaní o účasti cítili „pohodlnejšie“. Čína, Spojené arabské emiráty a Brazília však neposlali svojich zástupcov, hoci Brazília predložila písomné vyhlásenie. Medzi účastníkmi boli predstavitelia Indie, Turecka a Saudskej Arábie. Na stretnutí mali diskutovať o takzvanom „mierovom vzorci“, ktorý presadzuje Kyjev, ako aj o princípoch možnej interakcie medzi Ukrajinou a Ruskom v budúcnosti. 
Čo chce Ukrajina?
„Mierová formula“ požaduje obnovenie územnej celistvosti Ukrajiny, poskytnutie euroatlantických bezpečnostných záruk a vytvorenie špeciálneho tribunálu na vyšetrovanie vojnových zločinov, pripisovaných Rusku. Moskva považuje tieto požiadavky za úplne odtrhnuté od reality. Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov hovoril o tomto stretnutí koncom decembra. Podľa neho,  blízki spojenci Moskvy, ktorí sa na ňom zúčastnili, „nikomu nesľúbili, že pred nami budú mať nejaké tajnosti“.
Vojnová HYSTÉRIA vo Švédsku! A nielen tam
Švédske vojenské vedenie vyzvalo občanov, aby sa pripravili na vojnu. Musíte byť pripravení! Hlavný veliteľ: Švédi musia byť pripravení na možnosť vojny. Mier nie je vo Švédsku stálicou, takže občania musia byť pripravení na možnosť vojny.... Čítať ďalej
09 | 01 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik