ZÚFALÉ KROKY PREZIDENTKY ČAPUTOVEJ (VIDEO)
08 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Poslanec a publicista Roman Michelko (SNS) aj po prvom týždni v roku 2024 priniesol zhrnutie diania uplynulého obdobia. Vo svojej pravidelnej video glose Veci verejné pripomenul maratón parlamentných obštrukcií spred Vianoc, ale aj prezidentkine kroky, ktoré označil za zúfalé. Venoval sa aj špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi. Uvažuje tiež o tom, či sa ozvú pobúrené zástankyne žien po tom, čo odznelo v silvestrovskom videu Zoroslava Kollára.

„Tí, ktorí dnes niečo hovoria o nočných rokovaniach, nech sa pozrú do zrkadla,“ radí Michelko opozičným poslancom (zvlášť tým z Matovičovho hnutia). Tí rokovanie o štátnom rozpočte naťahovali o niekoľkohodinovýmo príspevkami v rozprave.

„Za demokrata Dzurindu to bolo tak, keď sa odvolával člen vlády, že do siedmej večer bola štandardná schôdza a potom o siedmej začalo odvolávanie člena vlády. skončilo to o druhej-tretej v noci, ráno o deviatej bolo ďalšie rokovanie. A vtedy to bolo demokratické,“ pripomína Michelko.

Prezidentkine rozhodnutia nepodpísať konsolidačný balíček a obrátiť sa kvôli rozpočtu na Ústavný súd Michelko hodnotí ako zúfalé gesto.

DAVID PÚCHOVSKÝ OTOČIL! Spomína na zavraždeného gen. Milana Lučanského
Pud sebazáchovy génia v oblasti sociálnych sietí, Davida Púchovského potľapkal po ramene a poradil: „Chlapče, zmenili sa časy, budeš musieť aj ty zmeniť farbu...“ David, ako napokon vždy, poslúchol. Teraz sa snaží získať si sympatie verejnosti... Čítať ďalej
07 | 01 | 2024 | Dušan Janek

„Tí všetci, ktorí protestujú, proti zrušenie ÚŠP, a jej „zničeniu,“ by si mali uvedomiť, že ju zničil Daniel Lipšic hneď potom, ako sa stal šéfom tohto úradu,“ konštatuje poslanec SNS na adresu Lipšicových zástancov. Pripomína, že Lipšic ako Haščákov právnik slúžil aktérom spisu Gorila. „Aj preto sa uňho nedá hovoriť ani len o náznaku charakteru, morálky a cti.“

foto: TASR | Daniel Lipšic

„Treba zrušiť ÚŠP, lebo to nie je len Lipšic, to sú aj Šúrek, Repa, či Kyseľ. Je to jedno obrovské obludárium, je to klbko hadov, ktoré treba vypáliť, rozmetať. Títo ľudia kryli všetky podlosti, všetky špinavosti,“ prízvukuje Michelko s tým, že práve ÚŠP dal návrh na pridelenie špeciálneho štatútu oznamovateľov čurillovcom. Michelko sľubuje, že koalíciu nezastrašia a zrušenie tohto úradu dotiahne do konca.

Aj protesty, v ktorých sa opozícia chystá pokračovať, absolvujú zmanipulovaní ľudia, ktorí netušia, za koho sa postavili. Fungujú na nich „nekonečne tupé skratky“ o pro-mafiánskom balíčku.

Sudkyňa o Lipšicovom ÚŠP: ÚRAD, KTORÝ KONTROLUJE SÁM SEBA! (VIDEO)
PRÁVNY ŠTÁT NESTOJÍ NA JEDNEJ INŠTITÚCII! Ministerstvo spravodlivosti je jedným z rezortov, na ktoré je zameraná veľká pozornosť verejnosti aj vďaka tomu, ako bol spravovaný Máriou Kolíkovou (SaS). Chystá sa novelizácia Trestného zákona a rušenie... Čítať ďalej
08 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

„Dúfam, že spor medzi ním a Zoroslavom Kollárom skončí na súde. A, že sa verejnosť dozvie o všetkom,“ dotkol sa Michelko aj toho, čo na Daniela Lipšica vytiahol podnikateľ Zoroslav Kollár.

„Tento najväčší kresťanský politik, táto morálna autorita, má množstvo mileniek, ktoré v súlade so svojim kresťanstvom posiela na potrat,“poznamenáva Michelko. Dodáva, že to, ak sa niekto tvári ako morálna autorita, ide o „nepríčetné ohyzdné pokrytectvo“. Poslanec preto verí, že Kollár, ako právnik prípadný súdny spor vyhrá.

Vo videu Z. Kollára Michelko zaregistroval aj informáciu o tom, že právoplatne odsúdený Daniel Lipšic sa dopúšťa aj hrubého násilia na manželke.

„V tomto kontexte budem veľmi pozorne sledovať, či veľké bojovníčky za práva žien Lucia Plaváková (PS) či Zuzana Števulová (PS) budú aj naďalej do roztrhania tela obhajovať údajného domáceho násilníka Daniela Lipšica,“ uzatvára Michelko.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Svätý otec František: Pri komunikácii vždy myslite na tváre ľudí
4. januára prijal pápež František členov organizácie, združujúcej novinárov z katolíckych médií v Nemecku pri príležitosti 75. výročia jej vzniku. Jeho príhovor obsahoval povzbudenie, aby svojou prácou inšpirovali k životnému entuziazmu tých, ktorí... Čítať ďalej
07 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik