Európsky strašiak Viktor: TOTO MU NEDOVOLÍME!
09 | 01 | 2024 I Milan Laca

Orbán má šancu viesť najvyšší politický orgán EÚ. Mohol by byť na čele Európskej rady, ak Michel odstúpi.

Panika!

Maďarský premiér a jeden z hlavných euroskeptikov v EÚ Viktor Orbán sa môže stať úradujúcim šéfom Európskej rady na šesť mesiacov, ak lídri krajín EÚ nestihnú vybrať nástupcu Charlesa Michela Krajiny EÚ sa chcú v prípade odchodu súčasného predsedu Charlesa Michela vyhnúť predsedníctvu maďarského premiéra Viktora Orbána v Európskej rade, píše Politico.

Pápež František: Rodová teória je MIMORIADNE NEBEZPEČNÁ!
Pápež František v pondelok vyzval na ukončenie potratov a trval na tom, že cesta k mieru si vyžaduje rešpektovanie ľudského života, "začínajúc životom nenarodeného dieťaťa v lone matky". Žiaľ, „v posledných desaťročiach boli urobené pokusy zaviesť... Čítať ďalej
08 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Michel má ambície, Orbán môže byť predsedom!

Tlačový tajomník šéfa Európskej rady potvrdil, že Michel má v úmysle predčasne rezignovať zo svojho postu a nominovať svoju kandidatúru do volieb do Európskeho parlamentu v polovici júla. Ak vyhrá, lídri EÚ sa budú musieť rýchlo dohodnúť na jeho nástupcovi, poznamenáva Politico. V opačnom prípade sa môže Orbán, ako šéf maďarskej vlády, ktorá sa od júla ujme predsedníctva v Európskej rade, stať na šesť mesiacov predsedom Európskej rady.

Maďarsko upokojuje 
Budapešť komentovala možné vymenovanie Orbána a vyzvala na pokoj. Tlačový tajomník premiéra  Bertalán Havasi vyzval na „strategický pokoj". "Odporúčame strategický pokoj v tejto otázke," povedal Havasi novinárom.
Prečo Orbán?
Šéf maďarskej vlády môže dočasne nastúpiť do tejto funkcie v lete ako líder krajiny, predsedajúcej EÚ. Stane sa tak v prípade, ak súčasný šéf Európskej rady Charles Michel po nadchádzajúcich voľbách zasadne do kresla európskeho poslanca, svoj post predčasne opustí a lídri krajín Európskej únie sa nedohodnú na jeho nástupcovi. Zároveň sa neočakáva, že Michel pred voľbami odstúpi, svoje povinnosti mieni  spojiť s prípravou na voľby.
Predseda Európskej rady upokojuje - nepustíme ho!

„Chcem objasniť, že v každom prípade by malo byť rozhodnutie o mojom nástupcovi prijaté v júni a rozhodnutie Parlamentu bude prijaté v júli, takže pre Radu bude ľahké urobiť za predpokladu, že môj nástupca prevezme úrad. Existuje mnoho nástrojov, ako sa vyhnúť Viktorovi Orbánovi, ak je politická vôľa“, uzavrel Michel.

AKTUALIZOVANÉ TÝŽDEŇ HNEVU! Tisíce traktorov blokujú nemecké diaľnice (NEUVERITEĽNÉ VIDEO)
Dokázali by sme to aj my? Nemeckí poľnohospodári v pondelok začali mohutné týždenné protestné akcie. Okrem demonštrácií a zjazdov traktorov, hrozia poľnohospodári aj blokádami diaľnic. V nasledujúcom „Týždni hnevu“ tak zrejme nesúhlas... Čítať ďalej
08 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik