Vo veku 100 rokov zomrela mama z legendárnej Mary Poppins
06 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

Vo veku 100 rokov zomrela britská herečka Glynis Johns, navždy známa ako pani Banksová z Disneyho muzikálu Mary Poppins z roku 1964, informuje Breitbart.

Mitch Clem, manažér Johnsovej, pre CNN povedal, že herečka zomrela „pokojne“ vo štvrtok ráno v Los Angeles v dome s asistenčnou službou, kde bývala niekoľko posledných rokov.

"Glynis si cestu životom poháňala inteligenciou, vtipom a láskou k výkonu, čo ovplyvnilo milióny životov," uviedol Clem vo štvrtok vo vyhlásení. "Vstúpila do môjho života na začiatku mojej kariéry a nastavila veľmi vysokú latku, ako sa v tomto odvetví orientovať s gráciou, triedou a pravdou."

"Jej svetlo svietilo veľmi jasne 100 rokov," dodal Clem. "Mala dôvtip, ktorý ťa dokázal zastaviť na ceste poháňanej srdcom, ktoré hlboko a čisto milovalo."

Herečka David Tomlinson, Glynis Johns, Matthew Garber, Karen Dotrice v scéne z filmu „Mary Poppins“ (Donaldson Collection/Getty)

Po Johnsovej zostal jej vnuk a tri pravnúčatá.

„Ako tínedžerka získala Johnsová svoju prvú filmovú rolu v romantickej dráme South Riding z roku 1938. V priebehu 40. rokov sa objavila v mnohých filmoch, vrátane vojnovej drámy 49th Parallel z roku 1941, za ktorú získala cenu za najlepší herecký výkon od National Board of Review,“ poznamenala CNN.

Propagačný portrét Dannyho Kayea a Glynis Johnsovej pre film 'The Court Jester', 1955. (Paramount/Getty)

„Johns sa narodila v Južnej Afrike, vyrastala v Spojenom kráľovstve a počas 50. rokov hrala v množstve hollywoodskych filmov a televíznych relácií až do svojej veľkej prestávky v roku 1960, keď si zahrala po boku Deborah Kerr a Roberta Mitchuma v rodinnej dráme The Sundowners ako pani Firthová,“ dodal CNN.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Dve mimoriadne smutné správy obleteli svet! Zomreli hlavní hrdinovia kultových seriálov!
Svet dnes obleteli dve mimoriadne smutné správy. Hlavní hrdinovia dvoch svetoznámych kultových seriálov sú mŕtvi. Smrť legendárneho herca Davida Soula, ktorý zomrel vo veku 80 rokov potvrdila umelcova manželka Helen Snell. Davida Soula poznajú... Čítať ďalej
05 | 01 | 2024 | Tibor Malý

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik