Advokát Para reaguje na Daga Daniša: Ako to bolo s prokurátorom Špirkom SKUTOČNE!
04 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Komentátor Dag Daniš tvrdí, že nápad urobiť z advokáta Mareka Paru premiérovho poradcu, znie ako hlúpy vtip. V článku pre Štandard Daniš právnikovi vyčíta jeho „účasť na útokoch proti prokurátorovi Špirkovi“ a je zrejmé, že pracoval na Špirkovom odstránení v záujme vtedajšieho ministra vnútra Kaliňáka a oligarchu Bődőra. Marek Para sa proti článku bráni s tým, že klamať a niekoho pošpiniť je ľahšie, ako zisťovať fakty.

Daniš Parovi v článku vyčíta, že Marek Para zabezpečil, aby kľúčový svedok vypovedal proti prokurátorovi Špirkovi, ktorý vystúpil s tvrdeniami voči vtedajšiemu ministrovi vnútra a financií. Marek Para sa však bráni a vysvetľuje, ako sa celá vec má – Špirko od neho chcel zverejniť obsah dokumentu, ktorý nebol podpísaný, dokonca ani pravdivý. Jeho nepravosť sa nakoniec potvrdila, no Špirko aj tak podal štyri trestné oznámenia, ktoré boli zastavené.

Čo mu Daniš vyčíta

Komentátor píše, že po vražde novinára a jeho partnerky Špirko vystúpil s tvrdeniami o dôkazoch o rozkrádaní štátnych financií v réžií Jána Počiatka a Roberta Kaliňáka (Smer-SSD). Podľa Špirkovho tvrdenia úplatkami kryli podvodníkov s DPH a manipulovali výberových konaní na ministerstvách a bol za to účelovo stíhaný.

„Na útokoch proti Špirkovi sa vraj rozhodujúcou mierou podieľal aj advokát Para. Zabezpečil, aby kľúčový svedok (daňový podvodník Varga) nevypovedal proti Kaliňákovi, ale – zrazu – proti prokurátorovi Špirkovi,“píše v článku Daniš.

Slovenskí právnici UDRELI: Pripomínajú porušovanie princípov právneho štátu z roku 2021!
Stopäťdesiat členov súdnych orgánov, advokátov, akademikov a príslušníkov právnických profesií pripomína, že v januári 2021 zverejnilo a podpísalo Výzvu proti porušovaniu princípov právneho štátu 233 advokátov a 123 sudcov (vrátane emeritných).... Čítať ďalej
04 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Posadnutý Marekom Parom

Para Danišovi vyčíta, že článok vyšiel bez toho, aby ho pred jeho zverejnením oslovil kvôli vyjadreniu sa. „Je ľahšie klamať a pošpiniť niekoho povesť, keď mu znemožníte brániť sa,“píše v statuse na Facebooku advokát Marek Para.

Ako to teda bolo

„Príbeh Špirko sa začal v júni roku 2016, kedy ma prokurátor ÚŠP GP SR Vasiľ Špirko z ničoho nič pri osobnom stretnutí požiadal, aby som na protestoch pred budovou Bonaparte zverejnil obsah trestného oznámenia, ktoré mi na tomto stretnutí predložil a o ktorom tvrdil, že bolo spísané mojim klientom,“vysvetľuje advokát. Keď si následne zbežne prezrel obsah dokumentu, zistil, že nebolo popísané, ale obsahovalo aj viaceré bludy.

Absurdný obsah

„Prokurátor Špirk mi tvrdil, že podpísaný variant má u seba v kancelárii … a ďalej na mňa stále viac a viac tlačil, aby som obsah zverejnil, keďže podľa jeho slov „...žijeme v turbulentných časoch a viem ku Vám nasmerovať Igora MATOVIČA, čo pre Vás môže byť výhodné.” Nakoľko bol obsah trestného oznámenia absurdný, nebolo podpísané a môj klient odmietal, že by trestné oznámenie podal, tak som Špirkovi, ktorý na mňa extrémne tlačil povedal, že jeho obsah zverejniť nemôžem nakoľko by som mohol byť trestne stíhaný za krivé obvinenie, ohováranie atď. Špirko mi arogantne odvetil: „To je možné, ale časom sa na vás budú pozerať inak,“vysvetľuje ďalej advokát. Následný vývoj zhrnul tak, že na Špirka podal sťažnosť a žiadal, aby jeho klienta vypočul nestranný prokurátor. Malo sa tým zistiť, či trestné oznámenie skutočne podával a ak áno, tak aký bol jeho obsah.

KDH ZAÚTOČILO
Rezort vnútra by sa mal zamerať v novom roku najmä na budovanie dôvery občanov v právny a bezpečný štát, kde právo a spravodlivosť platia pre každého rovnako. Opozičné KDH to uviedlo v koncoročnej bilancii pre TASR. Obáva sa, že s aktuálnym... Čítať ďalej
04 | 01 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Bludy sa potvrdili

„Podpis na trestnom oznámení, ktoré Špirko zaevidoval a mal jediný v dispozícii obsahovalo falošný podpis môjho klienta a jeho obsah môj klient poprel. Na tomto mieste uvádzam, že od roku 2018 až dodnes sa tvrdenia v Špirkovom trestnom oznámení preverovali a záver je jediný - sú to bludy,“ dopĺňa Para, na ktorého napriek tomu Špirko na Paru podal štyri trestné oznámenia za rovnaký skutok - krivé obvinenie a sledovanie.

Vždy s rovnakým výsledkom

„Štyri krát sa podozrenia proti mne preverili a vždy bol výsledok ten istý a jednoznačný - Marek Para žiaden trestný čin nespáchal a Špirka krivo neobvinil,“ dopĺňa advokát a pridáva informáciu, že 14. apríla 2022 bolo zastavené trestné oznámenie voči nemu zastavené.

Dag Daniš, Zdroj - Postoj

Absurdnosť

„Napriek tomu, že vyšetrovanie pod ČVS:PPZ-143/NKA-BA2-2022 materiálne proti mne viedol vyšetrovateľ NAKA BA2 (dnes obvinený) Milan Sabota, ktorý právoplatne dňa 14.04.2022 proti mne zastavil trestné stíhanie, tak tento istý vyšetrovateľ (len 6 dní potom) ma dňa 20.04.2022 zadržal a obvinil pre ten istý skutok,“ konštatuje Para s tým, že je to absurdné, hoci redaktorovi Danišovi sa to tak nejaví.

Vie to potvrdiť

„Stačí si však vypočuť zvukové nahrávky čurillovcov, z ktorých vyplýva ako aj za pomoci ŠPIRKA plánovali moje zadržanie a diskreditáciu. Je pritom evidentné, že keď do dňa 14.04.2022 neexistovali dôvody pre moje zadržanie a obvinenie, tak ako mohli vzniknúť doslova za 6 dní? Viete nielen svet sa dá stvoriť za 6 dní, ale aj obvinenie a 7 deň môžu čurillovci oddychovať, keďže už im nevadil nepohodlný advokát,“ uzatvára Para s tým, že Čurillovci si v podobe novinára našli tzv. užitočného idiota. Ako PS dodáva, že trestné oznámenie proti vyšetrovateľovi Sabotovi sa preveruje.

Niektorým ľuďom nie je svätá ani len smrť (FOTO)
Smrť advokáta Štefana Neszméryho bola nepríjemným prekvapením pre mnohých. A nie len jeho známych, prípadne tých, ktorí ho poznali cez jeho advokátsku prax. Neszméry sa do povedomia Slovákov dostal, ako advokát Aleny Zsuzsovej. Niektorým ľuďom však... Čítať ďalej
30 | 12 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik