TRAGÉDIA V MICHALOVSKOM OKRESE. Muž zomrel bizarnou smrťou
03 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Ak vám niekto povie, že sa dá utopiť aj v lyžičke, nepodceňujte jeho upozornenie. Niečo podobné sa stalo aj na východe Slovenska. Muž z obce Palín bol iba pár metrov od domova, no tam už nedošiel.

Telo muža ležalo v priekope pred rodinným domom, kde býval. Jeho bezvládne telo si všimla miestna obyvateľka, ktorá okamžite zalarmovala pomoc.

„Prišla kamarátka, ktorá povedala, že niekto leží v priekope a že sa nehýbe. Keď som sem prišiel, videl som, že leží tvárou dole vo vode,“ opísal situáciu miestny občan. V priekope nebol dlho. „Snažili sa ho intenzívne oživovať, ale už bohužiaľ nebolo pomoci,“ povedal ďalší občan, ktorý ho poznal.

K jeho smrti pravdepodobne prispel alkohol.

Policajti v spolupráci Hasičského a Záchranného zboru z Michaloviec telo utopeného vytiahli na okraj cesty, kde sa snažili o resuscitáciu. Krátko pred smrťou bol utopený na návšteve kamaráta. Ten mu dal na cestu domov fľašu s alkoholom. Jeho kamarát tvrdil, že toho veľa nevypil. „Neviem, či sa niekde ešte u niekoho nezastavil a nevypil tam...“ tvrdil jeho kamarát.

Nešťastník sa cestou domov pravdepodobne pošmykol, keď došlo k nešťastiu. Zem bola mokrá, čo mohlo prispieť zrejme už podnapitému mužovi k pádu. Ten asi upadol pri páde do bezvedomia a bolo rozhodnuté. Ohliadajúci lekár na mieste vylúčil cudzie zavinenie. 53-ročný mužovi bude nutné vykonať pre presné určenie smrti pitvu. Nebohý muž mal podľa ľudí, ktorý ho poznali, blízky vzťah k alkoholu, no nemal sklony ku konfliktom. Každému vždy ochotne pomohol a ľudia ho za to podporovali.   

Ľ. Okruhlica: Spoločenský tlak na pitie je na Slovensku veľký
Spoločenský tlak na pitie je na Slovensku veľký. Abstinent v kruhu popíjajúcich väčšinou nebýva veľmi vítaný. Poukázal na to hlavný odborník rezortu zdravotníctva pre medicínu drogovo závislých Ľubomír Okruhlica. Zo spoločnosti, v ktorej by bol... Čítať ďalej
27 | 12 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik