Lucia Kurilovská ODKAZUJE Jurajovi Krupovi z SaS: NEDOVOLÍM...
03 | 01 | 2024 I Tibor Malý

"NEDOVOLÍM, ABY BOLI PROFESIONÁLI, KTORÍ ZASVÄTILI SVOJ ŽIVOT POMOCI ĽUĎOM, TERČOM ÚTOKOV OPOZIČNÝCH POLITIKOV LEN Z DÔVODU POLITICKÉHO BOJA," deklarovala na sociálnej sieti 1. štátna tajomníčka Ministerstva vnútra, bývalá rektorka Akadémie PZ, profesorka trestného práva Lucia Kurilovská (HLAS - SD). Kurilovská reaguje na príspevok Juraja Krúpu (SaS), ktorý zaútočil na nového riaditeľa HZS a dovolil si ho nazvať „neznámym technikom z Popradu“.

Kurilovská poukazuje na to, že od nástupu mjr. Ing. Bc. Martina Matúšeka do funkcie riaditeľa Horskej záchrannej služby neuplynuli ani 2 dni a už sa stal terčom útokov zo strany opozičných politikov.

"Pán poslanec Krúpa v svojom teatrálnom statuse zaútočil na nového riaditeľa HZS a dovolil si ho nazvať „neznámym technikom z Popradu“. Je neakceptovateľné, aby opoziční politici, ktorých jedinou agendou od parlamentných volieb je kritizovanie predstaviteľov tejto vlády bez akejkoľvek sebareflexie, takto nemiestne útočili na profesionála, ktorý celý život zasvätil HZS," vysvetľuje Kurilovská.

Za pána majora Matúšeka podľa Kurilovskej hovorí jeho viac ako 27 ročná prax horského záchranára.

Pripomína, že" "...prvé záchranné akcie absolvoval ako dobrovoľník v Malej Fatre. Následne pôsobil 5 rokov v Stredisku lavínovej prevencie. Od roku 2003 pôsobil v oblastnom stredisku vo Vysokých Tatrách. Je inštruktorom pozemnej záchrany, lavínovým špecialistom a psovodom lavínového psa. Pán major Matúšek je oceňovaný doma i v zahraničí. Je trojnásobný víťaz memoriálu Vlada Tatarku, rovnako víťaz Českého poháru v skialpinizme či majster Poľska v skialpinizme."

Kurilovská poukazuje aj na to, že personálne zmeny na riadiacich postoch sú bežnou súčasťou výmeny vlády ako na Slovensku, tak všade vo svete.

"Zdá sa mi, že členom bývalej koalície sa vymazala pamäť…," dodáva Kurilovská.

"Môžem vám sľúbiť, že aj naďalej budem brániť oddaných profesionálov pred neprijateľnými osobnými útokmi zo strany opozičných politikov, ktorí takýmito nepodloženými tvrdeniami chcú upútať na seba pozornosť," konštatuje v závere príspevku Lucia Kurilovská.

Krádež vo výške 84.050 eur! Polícia zverejnila video! Pátra po totožnosti TOHTO muža!
Policajti vyšetrujú okolnosti krádeže šperkov, prsteňov a hodiniek vo výške 84.050 eur. Došlo k nej 30. decembra v čase od 16.00 h do 16.30 h v jednom z rodinných domov v Malinove. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca... Čítať ďalej
03 | 01 | 2024 | Tibor Malý/TASR

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik