Slovenská národná strana opakovane vyzýva opozíciu, aby neútočila
30 | 12 | 2023 I Ivan Mihale

Slovenská národná strana opakovane vyzýva opozíciu, aby neútočila do Ministerstva cestovného ruchu a športu. Cestovný ruch je budúcnosť Slovenskej republiky.

Slovensko je krajina s najväčším počtom hradov a zámkov. Máme čo ukázať Slovensku. Potrebujeme však na to systémové opatrenia. Dokončiť výstavbu hradov a zámkov, jednote ich nasvetliť, dať im príbeh a dokázať sa verejne prezentovať. To všetko dokáže len systémový prístup k cestovnému ruchu.

V minulosti sme znížili DPH na ubytovacie služby, zaviedli rekreačné poukazy a sme pripravení priniesť mnohé iné inovatívne prvky, vrátane zlepšenia daňového prostredia pre prevádzkovateľov hotelov a zariadení. Nezabudneme ani na drobnosti, aby napríklad čašníci nemuseli platiť dane z obdržaného tringeltu. Súčasne však poukazujeme na to, že pri športe nám chýba systémová podpora športových podujatí. Aj organizovanie šachových medzinárodných podujatí sem vie priniesť 2500 návštevníkov. Štát však musí športové podujatia dlhodobo plánovať a musí byť zrejmé koľko na týchto športových podujatiach dokážeme ako štát zarobiť. Je dôležité zlepšiť fond na podporu športu, ktorý sme zaviedli v roku 2018.

S nevôľou prijímame kritiku zriadenia Ministerstva cestovného ruchu a športu a verejne ďakujeme všetkým zástupcom cestovného ruchu a športových zväzov za podporu tohto ministerstva.

Veríme, že budúcnosť ukáže, že cestovný ruch a šport dokážu pre slovenskú ekonomiku zarobiť miliardy eur, ako aj zdvihnúť zamestnanosť tak, aby sme sa postupne približovali k okolitým štátom so zlepšením kvality služieb ako aj kvality našich športovísk.

RTVS MÁ OD ANDREJA DANKA VETA. Delenie inštitúcie urobí koniec rozkrádaniu financií
Podpredseda parlamentu a predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko sa definitívne rozhodol o delení RTVS. Verejnoprávnemu médiu sa jeho radikálne vyjadrenia nepáčia. V relácii RTVS Téma 24 sa rázne vyjadril, že sa vláda definitívne rozhodla... Čítať ďalej
30 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik