Pellegrini a tri momenty roka 2023. Korčokovi PADNE sánka!
29 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

Počas piatkov už sme si zvykli na týždennú bilanciu predsedu NR SR Petra Pellegriniho (Hlas-SD). Jeho facebookový Piatok s Pellem vždy prináša zhrnutie týždňového diania na ploche niekoľkých minút. Tentokrát predseda parlamentu ako v dobrej mobilnej aplikácii zhrnul dianie roka 2023 do troch jeho „naj“ momentov.

Peter Pellegrini v poslednom tohtoročnom Piatku s Pellem hovoril o najemotívnejšom, najúspešnejšom a najinšpiratívnejšom momente roka. Mnohí zrejme čakali, že sa vyjadrí aj ku svojej možnej kandidatúre v blížiacich sa prezidentských voľbách, čo sa ale nestalo. V predčasných parlamentných voľbách voliči dali jasne najavo, že si želajú pronárodné vedenie SR Ak by sme teda brali do úvahy, že by sa do druhého kola skutočne dostali Peter Pellegrini a Ivan Korčok (tak vidia súboj v druhom kole prieskumy), tak Ivan Korčok rozhodne nevyzerá, ako pronárodný kandidát.

Tri momenty

Počas roka prešiel celé Slovensko a stretol desaťtisíce jeho obyvateľov. Najemotívnejším momentom roka bolo stretnutie v Trenčíne.

„Za rukáv ma odtiahla asi 80-ročná babička a so slzami v očiach mi šepkala: „Pán Pellegrini, ja mám dôchodok 330 eur, celý život som pracovala v tunajšej fabrike a dnes naozaj nemám z čoho normálne žiť.“ A žiaľ, nebola zďaleka jediná, ktorá opisovala takýto príbeh,“hovorí Peter Pellegrini o prvom svojom „naj“. S tým súvisí ďalší – najúspešnejší moment tohto roku.

Tým je fakt, že len dva mesiace nová vláda potrebovala na to, aby pomohla seniorom mimoriadnym tristoeurovým príspevkom pred Vianocami.

„No nie len to – už na budúci rok bude realitou náš základný predvolebný sľub o skutočnom a spravodlivom trinástom dôchodku,“netají spokojnosť predseda parlamentu.

Za najinšpiratívnejší moment si Pellegrini vybral návštevu jednej pekárne v Žilinskom kraji, ktorá tam funguje už mnoho rokov. V posledných rokoch ju zasiahli nie len „proticovidové“ opatrenia, ceny energií, ale aj praktiky zahraničných reťazcov.

„Oni sa nevzdali. Stále robia po svojom – nepoužívajú chémiu, využívajú slovenské suroviny a do regiónov dodávajú zdravé pečivo. Čo je najdôležitejšie, zamestnávajú kopec ľudí,“hovorí Peter Pellegrini s tým, že takíto podnikatelia majú vždy jeho podporu.

Spoločné majú tieto tri momenty jedno: „Všetci títo ľudia verili, že ich v tom nenecháme a nikto z nich sa nevzdal. Nevzdáme sa ani my,“presviedča nás Peter Pellegrini

Premiér Fico sa vyjadril k možnej kandidatúre Petra Pellegriniho za prezidenta
Ak sa predseda Národnej rady SR a líder Hlasu-SD Peter Pellegrini rozhodne kandidovať na prezidenta SR, môže naisto rátať s podporou Smeru-SD. "Nie je nad čím váhať v takom prípade, podporíme ho plnou váhou," vyhlásil v rozhovore pre TASR predseda... Čítať ďalej
28 | 12 | 2023 | Tibor Malý/TASR

Prezidentskú kandidatúru nespomenul...

Mnohí od Pellegriniho asi očakávali, že sa aspoň okrajovo dotkne svojej prípadnej prezidentskej kandidatúry. O tej sa na verejnosti špekuluje a v kuloároch hovorí prakticky od podpísania koaličnej dohody Hlasu so Smerom a SNS. Peter Pellegrini si na oznámenie, či skutočne bude, alebo nebude kandidovať, vzal ešte čas. Iní kandidáti už vo veľkom „kortešujú“ – aj na opozičných protivládnych protestoch.

Pronárodný prezident

V parlamentných voľbách Slováci dali jednoznačne najavo, že vo vedení štátu si väčšina z nich predstavuje pronárodne zameraného kandidáta. Ak berieme ohľad na prieskumy preferencií a rátame s kandidatúrou aj Petra Pellegriniho, tak z najviac preferovanej dvojice Korčok-Pellegrini je ten pronárodný jasný.

Ambiciózny karierista Korčok bol čiernym koňom mnohých významných osobností, hýbajúcich históriou Slovenska. Tak napríklad, ochotne posluhoval ako Mečiarov hovorca, bol štátnym tajomníkom Mikuláša Dzurindu i Roberta Fica (!!!), pane hovoril i Igorovi Matovičovi a Eduardovi Hegerovi. Z toho vyplývali nielen diplomatické, ale vyslovene vysoké politické funkcie.

Ivan Korčok, foto: FB/Eduard Chmelár

Slúžil sebe. Vlasti určite nie

Ako sa takýto karierista dbajúci iba o svoju budúcnosť môže stať hlavou štátu? No, nebolo by to prvýkrát, čo je prezidentom človek dosadený, nie presvedčený. Presvedčený o záujmoch svojej krajiny, snažiaci sa o jej dobro, udržiavajúci si vlastenecký kódex.

ATLANTISTI BIJÚ NA POPLACH! Ich poslušný aparátčik KORČOK ako ho nepoznáte
Idol liberálnych médií má problém. A s ním celé Sorosovské zázemie, ktoré si po Kiskovi a Čaputovej na prezidentský post nakreslilo ďalšieho poslušného aparátčika. Skonštatoval to na sociálnej sieti György Gyimesi na margo prezidentskej kandidatúry... Čítať ďalej
05 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik