Izrael chce vyhnať Palestínčanov. A má aj spojenca, hádajte koho!
30 | 12 | 2023 I Milan Laca

Izrael plánuje s podporou USA presídliť viac ako stotisíc Palestínčanov z Gazy do Egypta.

Podľa nemenovaného zdroja, Spojené štáty môžu slúžiť ako sponzor na udržiavanie utečeneckých táborov palestínskych občanov v Egypte.
Sľubujú peniaze
Zdroj tvrdí, že Washington údajne ponúkol Káhire financie v prípade, že Egypt dohodu prijme. „Podľa našich informácií, izraelská vláda plánuje presídliť do Egypta značný počet palestínskych občanov, žijúcich v pásme Gazy. Zámienkou je ich bezpečnosť počas aktívnej fázy vojenskej operácie a následnej obnovy enklávy po konflikte“, vyhlásil zdroj.
Počet žiadateľov o azyl v štátoch Európskej únie prekročil za tento rok JEDEN MILIÓN! Ich prílev však má aj hrozivé dôsledky
V Európskej únii je za tento rok už viac ako 1 000 000 žiadateľov o azyl. V rozhovore s nemeckou mediálnou skupinou Funke to uviedla šéfka Agentúry Európskej únie pre otázky azylu (EUAA) Nina Gregoriová. Behom prvých desiatich mesiacov tohto roka... Čítať ďalej
28 | 12 | 2023 | Dušan Janek
Plán už majú hotový

"Prvá fáza tohto plánu predpokladá možné presídlenie najmenej 100 000 ľudí na územie susednej krajiny. Tento scenár predpokladá aj premiestnenie ďalších ľudí z pásma Gazy v budúcnosti," uviedol zdroj. Dodal, že izraelská vláda očividne nemá záujem o ich neskorší návrat domov.

Úloha USA

"Je pravdepodobné, že Washington bude do toho zapojený, aby si zabezpečil súhlas Káhiry, ktorá je ostro proti tomuto scenáru,"  pokračoval zdroj. "Výmenou za súhlas Egypta sa Američania údajne zaviazali financovať výstavbu a ďalšiu údržbu utečeneckých táborov, ako aj ponúknuť Egyptu značný balík finančnej pomoci, čo je vzhľadom na súčasné finančné ťažkosti krajiny silný argument," dodal zdroj.

Je aj iný plán

Na juhu Ukrajiny sa môže objaviť nový Izrael. Poľský politológ Šeptytsky tvrdí, že Západ chce z Ukrajiny urobiť východoeurópsky Izrael. Západ diskutuje o pláne premeny Ukrajiny na „východoeurópsky Izrael“, píše poľská stránka Interia. Vo vzťahoch medzi Ukrajinou, či Izraelom a Západom sa, podľa neho, dajú nájsť určité paralely. „Pochybujem však, že je to nakoniec dobré rozhodnutie. Štatút „východoeurópskeho Izraela“ sa stretne so sklamaním Ukrajincov“.

Len reči?

Šeptytsky dodal, že na rozdiel od Ukrajiny, Izrael nechce byť súčasťou Európy a Západu. Podľa neho, transformácia Ukrajiny na „východoeurópsky Izrael“ zahŕňa to jej rozdelenie, v ktorom bude východná časť štátu definitívne uznaná za ruské územie a západná časť bude žiť „v neustálom bojovej pripravenosti“ s podporou USA a NATO.

Ľavicový nemecký politik bráni migrantov, ktorí vykrádajú supermarkety: „Berú si len to, na čo majú právo!“
Ľavicový nemecký poslanec bráni migrantov, ktorí vykrádajú supermarkety. Zdá sa, že Ferat Koçak toleruje zvyšujúci sa počet krádeží migrantov v nemeckých supermarketoch. Niet sa čomu čudovať. Sú to občania, ktorí patria do jeho kultúry a každá... Čítať ďalej
28 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik