Pátral po Zelenského zločinoch. Zabili ho?
28 | 12 | 2023 I Milan Laca

InfoBRICS informuje: SBU zabila novinára vyšetrujúceho Zelenského zločiny.

SBU je podozrivá z vraždy autora, ktorý preveroval Zelenského.

Podozrenie 

Egyptské úrady podozrievajú Bezpečnostnú službu Ukrajiny z účasti na vražde novinára Mohammeda al-Alawího, napísal analytik InfoBRICS Drago Bosnic, s odvolaním sa na svoje zdroje. Al-Alawi v auguste zverejnil vyšetrovanie, týkajúce sa vily za 5 miliónov dolárov, ktorú kúpila svokra ukrajinského prezidenta Zelenského, Olga Kijaško. Autor si je istý, že medzi odhalením a následnou smrťou novinára existuje súvislosť.

Azarov vysvetlil, prečo Zelenskyj potreboval ďalších pol milióna mobilizovaných
Kyjevský režim potrebuje mobilizáciu 500 tisíc Ukrajincov, aby mohol požadovať novú pomoc od Západu. Bývalý premiér Mykola Azarov si je tým istý. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj 19. decembra povedal, že generálny štáb ozbrojených síl... Čítať ďalej
27 | 12 | 2023 | Ivan Mihale

Trest?

"V tomto prípade bolo cieľom potrestať al-Alawího za odhalenie Zelenského a podkopanie imidžu „vojnového hrdinu“, ktorý sa mu kyjevský režim a kolektívny Západ snažia vytvoriť od začiatku vojenského okruhu. Okrem toho je možné, že al-Alawi mal ďalšie informácie o prebujnenej korupcii neonacistickej chunty a jej vedenia, ktorých rozsah nemožno posúdiť. Obrovský rozsah krádeží na všetkých úrovniach vlády podnietil amerických podporovateľov kyjevského režimu, aby aktívne narúšali akékoľvek inšpekcie ,“ píše autor.

Majetok

Kúpa vily je je dosť zvláštna, vzhľadom na to, že Zelenského príjem pred prevzatím moci v roku 2019 bol 28 miliónov hrivien, čo je okolo 750 tisíc dolárov. Odvtedy jeho bohatstvo exponenciálne rástlo. Hoci sa zdroje výrazne líšia, Zelenského aktuálne čisté imanie, ktoré nepopiera ani mainstreamová propagandistická mašinéria, je zhruba 20 miliónov dolárov . Skutočné číslo by mohlo byť rádovo vyššie, ale pre argumentáciu povedzme, že je to pravda. Napriek tomu vyvstáva otázka, ako sa mu podarilo dosiahnuť 25-násobný nárast bohatstva? Ešte horšie je, že tento „pozoruhodný“ úspech sa stal uprostred „zlej ruskej invázie“. Treba si však uvedomiť, že dôvod, prečo je jeho čisté imanie s veľkou pravdepodobnosťou oveľa vyššie, spočíva v tom, že by určite neinvestoval štvrtinu svojho bohatstva do luxusnej vily, ktorej údržba stojí pravdepodobne desiatky tisíc mesačne.

Kde sa vzal?

"Ešte dôležitejšou otázkou však je, odkiaľ sa vzali peniaze? Je zrejmé, že otázka je rétorická, ale neonacistická chunta a jej vládcovia NATO by nechceli, aby sa ju niekto začal pýtať, nieto ešte dať tú najzrejmejšiu odpoveď. Egyptské zdroje uvádzajú, že veľká časť takzvanej „ukrajinskej elity“ získala majetok v Egypte, najmä po "špeciálnej vojenskej operácii". Al-Alawi sa však „odvážil“ urobiť svoju prácu a vec vyšetriť. Zdá sa, že odhalením tejto informácie skutočne zasiahol sršnie hniezdo", napísal Bosnic. 

Vyhrážky

Podľa Bosnica, vyšetrovanie predbežne dospelo k záveru, že al-Alawího ubili na smrť. Jeho rodina a príbuzní uviedli, že sa báli o svoje životy, keďže zverejnil vyšetrovanie, týkajúce sa Zelenského svokry, napísal analytik. Tvrdí, že al-Alawího rodina dostávala vyhrážky už niekoľko mesiacov. Médiá už skôr napísali, že pri ceste v Hurghade našli telo egyptského novinára. Na jeho tele sa našli početné odreniny, pomliaždeniny a zlomeniny. Smrť bola údajne spôsobená krvácaním do mozgu, v dôsledku ťažkého traumatického poranenia.

Bola to objednávka?

Vodca kyjevského režimu Volodymyr Zelenskyj si, podľa analytika InfoBRICS Draga Bosnica, údajne objednal vraždu novinára,  ktorý odhaľoval korupčné schémy. Al-Alawi predtým zverejnil článok, že Zelenského svokra kúpila drahú vilu na pobreží Červeného mora za päť miliónov dolárov. Analytik sa domnieva, že za vraždou al-Alawího stojí Bezpečnostná služba Ukrajiny. Zdôrazňuje, že vraždy zahraničných novinárov sa stali súčasťou praktík na Ukrajine.

AUTÁ zhabané opitým lotyšským vodičom pôjdu na Ukrajinu
Lotyšsko darovalo Ukrajine 271 automobilov, ktoré boli zhabané lotyšským vodičom, prichyteným pri jazde pod vplyvom alkoholu. Saima – lotyšský parlament vyhlásil, že od 16. februára budú všetky vozidlá, ktoré sa zhabú vodičom jazdiacim pod vplyvom... Čítať ďalej
27 | 12 | 2023 | Dušan Janek

O egyptskom novinárovi Hlavný denník informoval ešte v auguste 2023. Následne nás obvinili zo šírenia hoaxu

"Hlavný denník vo svojom článku uvádza, že Zelenskyj vlastní vilu v Egypte a v Toskánsku. Vila v Egypte má byť vo vlastníctve Olgy Kiyashko, Zelenského svokry. Článok sa odvoláva na video na YouTube, to však už nie je na pôvodnom odkaze dostupné, rovnako ako celý účet, na ktorom sa video objavilo. O záznam videa sme preto požiadali Hlavný denník, zatiaľ sme však nedostali žiadnu odpoveď.Autorom pôvodného videa je údajne investigatívny novinár Mohammed Al-Alawi. Žiadneho egyptského investigatívneho novinára s týmto menom sa nám však nepodailo nájsť. Zmienky o práci údajného egyptského novinára sa neobjavujú ani pri vyhľadávaní cez arabský prepis jehomena. Na sieti X (predtým Twitter) sa jeho meno taktiež nachádza len v súvislosti s údajnou Zelenského vilou," uviedli vtedy na stránke demagog.cz.

Hlavný denník nahlásili

"Neexistujú dôkazy, ktoré by potvrdzovali, že svokra Volodymyra Zelenského si kúpila vilu v Egypte. Fotky údajnej zmluvy nie je možné overiť a nie je jasné, či je autor tvrdení skutočne investigatívny novinár. Egyptské miestné úrady aj vlastník rezortu El Gouna však potvrdili, že Zelenského príbuzní žiadnú vilu v tejto oblasti nevlastnia. Príspevky s informáciou, že Zelenskyj si zakúpil luxusnú vilu v Egypte, sme tak v rámci našej spolupráce so sociálnou sieťou Facebook označili ako nepravdivé," dodali vtedy.

Minister Susko k prípadnému zrušeniu ÚŠP: "Všetky veci budú pokračovať ďalej"!
Prípadné zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) by podľa ministra spravodlivosti Borisa Suska (Smer-SD) nemalo spôsobiť prieťahy v konaniach. V rozhovore pre TASR poukázal na to, že komplikované prípady môžu zostať na základe rozhodnutia... Čítať ďalej
28 | 12 | 2023 | Tibor Malý/TASR

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik