Mažgút priamo z nábrežia: Primátor Vallo ignoruje názory verejnosti aj svojich voličov! (VIDEO)
20 | 12 | 2023 I Mária Sliacka

Primátor Vallo si  zrejme stále nechce pripustiť, že sa mýlil. Ku kritikom zmeny organizácie dopravy v centre Bratislavy sa najnovšie pridala aj polícia. Krajská polícia Vallovi nariadila  cyklopruh odstrániť. Márne. Primátor kritiku ignoruje. A takisto ignoruje aj názory tých, ktorí ho do tejto funkcie zvolili.  

Zmeny urobili bez verejnej diskusie

Veľká dopravná zmena v centre Bratislavy sa udiala v lete narýchlo, bez diskusie. Rozhodol o nej primátor Vallo so svojimi odborníkmi. Ide o vysoké betónové zábrany, ktoré oddeľujú cyklopruh, zúžené pruhy na ceste či betónové ostrovčeky. Niekoľko vodičov si už vraj na týchto miestach poškodilo autá. Problémom je aj to, že autobusy s turistami nemajú kde vykladať turistov. Veď nábrežie je aj miesto, kde vystupujú z lode a na loď, aj z autobusov, zahraničí turisti.   

Problémom je takisto odhŕňanie snehu v zime 

Navyše sa zabudlo na to, že sneh v zime možno z jazdného pruhu odhrnúť len na električkovú trať alebo do cyklopruhu. Ale to kvôli mechanickým zábranám nie je úplne možné.

Kritika prichádza z každej strany

Riešenie nábrežia kritizujú odborníci aj politici. Denník Pravda uviedol, že predseda Mestského koordinačného výboru KDH v Bratislave Ján Žatko pred pár dňami vyhlásil, že primátor rozhodol o premaľovaní jedného plnohodnotného jazdného pruhu na Vajanského a Rázusovom nábreží na cyklochodník bez vypracovanej technickej štúdie. Aj bez konzultácie s odbornou verejnosťou a bez stanoviska Komisie dopravy a informačných systémov mesta Bratislavy a žiada v tomto smere po konzultácii s odborníkmi nápravu.

Magistrát Bratislavy MUSÍ vrátiť Vajanského nábrežie do PÔVODNÉHO STAVU! (FOTO)
Magistrát Bratislavy musí na žiadosť KDI vrátiť Vajanského nábrežie do pôvodného stavu!! Boli tam porušené všetky predpisy ktoré sa dali porušiť!! Magistrat nerešpektoval sťažnosť KDI už z 8.9.2023!! Bye bye, Vallo, Au revoir, pá pá,... Čítať ďalej
09 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Najnovšie sa ku kritikom pridali aj policajti  

Policajti z Krajského dopravného inšpektorátu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave sa zamerali aj na vyššie spomenutú šírku jazdných pruhov a konštatovali „značný nesúlad s určeným projektom organizácie dopravy , na ktorý bol Magistrát upozornený 8. septembra 2023,“ s tým, že zistili aj rozpor „v súčte rozmerov jednotlivých jazdných pruhov“,“ informuje denník Pravda.

Cyklisti radšej chodia po promenáde

Primátor z hľadiska počtu áut uvádza iné počty ako Cyklokoalícia. Policajti  počítali cyklistov na Dvořákovom nábreží. Zistili, že za posledných 12 mesiacov tadiaľ prešlo priemerne len 320 cyklistov denne a mnohí v smere do mesta nepokračovali po vyznačených cyklopruhoch, ale po promenáde. Policajti skonštatovali, že dopravný priestor je nevyužitý.

Dokedy bude primátor ignorovať vôľu ľudu?

Polícia žiada organizáciu dopravy v úseku Dostojevského rad – Most SNP vrátiť do pôvodného stavu alebo realizovať len ochranný pruh pre cyklistov. Primátor Vallo však urputne mlčí a ignoruje názory odborníkov aj širokej verejnosti. Ignoruje názory svojich voličov. A to je vážna vec. 

PRÍKAZ ZNEL JASNE 

"Ani stĺpiky, ani lienky a ani leukoplast nevráti premávku na nábreží do pôvodného stavu!" K predmetnej veci sa vyjadril aj Ján Mažgút zo Smeru SSD.

Viac vo videu:

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Zábojník: Dozrel čas na hĺbkový audit na bratislavskom magistráte
Bratislavský primátor má minimálne za posledný rok za sebou niekoľko rozhodnutí, o ktorých samotní Bratislavčania hovoria, ako o „Vallovinách“ a to je najslušnejšie pomenovanie, aké obyvatelia medzi sebou používajú. Pred nedávnom predstavil Vallo... Čítať ďalej
18 | 12 | 2023 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik