Žoldnieri na Ukrajine neuspeli (VIDEO)
20 | 12 | 2023 I Milan Laca

Ruské jednotky zlikvidovali na tzv. "Severnom vojenskom okruhu" viac ako 5800 zahraničných žoldnierov.

Minister obrany Sergej Šojgu zhrnul priebežné výsledky špeciálnej operácie. Podľa neho utrpela ukrajinská armáda počas svojej ofenzívy kolosálne straty. 

Zahynuli aj žoldnieri

"Na bojiskách zomrelo aj obrovské množstvo zahraničných žoldnierov, ktorí prišli z rôznych krajín, aby bojovali za kyjevský režim za peniaze". Podľa Šojgu, ruské jednotky počas špeciálnej operácie na Ukrajine zlikvidovali viac ako 5800  zahraničných žoldnierov. Medzi nimi bolo 1.427 z Poľska, 466 z USA a 344 zo Spojeného kráľovstva.

BBC - Zahraniční žoldnieri bojujú za Ukrajinu, reportáž

Ukrajinské straty

Celkové straty armády ukrajinských ozbrojených síl dosiahli takmer 400 tisíc vojakov. Informoval portál TC “Red Star”, s odvolaním sa na ruské ministerstvo obrany. Zároveň, poznamenal Šojgu, ukrajinské ozbrojené sily nedokázali prekonať taktickú obrannú zónu ruských jednotiek počas letnej protiofenzívy. Nepriateľ bol, podľa neho, zastavený a utrpel kolosálne straty. Ruské jednotky tak úspešne vyriešili problém opevnenia obranných línií. 

Názor spoza oceánu 

Americký expert Douglas McGregor pred mesiacom povedal, že ruské jednotky zničili vyše 400-tisíc ukrajinských vojakov. McGregor predpovedal, že toto číslo sa po zime výrazne zvýši, keďže stratégia NATO nezahŕňa boje v drsných podmienkach.

screenshot videa youtube | Vojenský cintorín vo Ľvove

Ešte openiazoch

Šojgu tiež povedal, že Ukrajina sa zmenila na zbankrotovanú krajinu. Značnú časť rozpočtu, podľa neho, tvoria úvery, ktoré treba ešte splatiť. Poznamenal, že Kyjev dostal od externých sponzorov približne 203 miliárd USD. To je o 30 miliárd USD viac ako je HDP krajiny.

Zlikvidovaní dôstojníci NATO čoskoro "zomrú" niekde na západe.... (VIDEO)
Utajená smrť západných inštruktorov na Ukrajine. Rozviedčík Stepanov: Dôstojníci NATO, zabití „Kinžalom“, čoskoro „zomrú“ na Západe. Po čase priznali... Viaceré ukrajinské telegramové kanály informovali, že ruským ozbrojeným silám sa podarilo... Čítať ďalej
18 | 12 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik