Tomáš Taraba NA PRANIERI „objektívnej" žurnalistiky (VIDEO)
17 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Ak by niekto pochyboval o pregnantnosti práce mladého ministra životného prostredia, je na omyle. Ako sa ukázalo, chopil sa svojej práce profesionálnym spôsobom, na úrovni a so zmyslom pre čestnosť.

„Rezort životného prostredia som našiel v katastrofálnom stave. Milióny eur sa vyplácali na nezmyselné projekty. Peniaze na ministerstve boli vyplácané „zamestnancom“, ktorých nikto nevidel." 

Syndróm fantómovej personalistiky bol pre ministerstvo „ovládané“ trafikantom Budayom, ktorý síce pôsobil pokojne, no však rovnako pokojne nechal vyletieť do vzduchu kvantá peňazí veľmi príznačný. Je možné, že práve jeho neschopnosť bola tým, čo mu otvorilo dvere k tomu, aby sa mu dostalo personálnej satisfakcie, pretože pracovať ako šéf ministerstva hovorí o tom, že na dané miesto sa postavila osobnosť kompetentná a erudovaná. Nestalo sa tak. Buday bol, je a bude slaboch.

Tomáš Taraba taký rozhodne nie je. Možno by to ale vyhovovalo mainstreamovým médiám. Tie si do dnešnej koalície kopnú s neskutočnou radosťou, netušiac, že idú vlastne proti sebe. Zneužijú k tomu aj neustále omieľanú tému – protesty proti zrušenie ÚŠP.

Niekto tu spochybňuje informovanosť top politika o situácii na Slovensku...

„Viem, čo sa dialo v europarlamente, kde sa opäť slovenskí politici snažia aktivovať články proti Slovensku, aby nás EÚ obrala o eurofondy. Robia to vždy rovnaké strany, ktoré Slovenskú republiku ani nechceli. Nič zásadné na slovenských námestiach nevidím. V minulosti sme námestia napĺňali výraznejšie. Patrí to k demokracii,“ uisťuje médiá s úsmevom Taraba.

Ak hovoria médiá o desať tisícoch zúčastnených, je im to charakteristické. Účel a dôvod, prečo tak robia však nemôže byť inteligentnému človeku jasný. Nafukovanie situácie do gigantických rozmerov totiž nikomu nepomôže. V konečnom dôsledku, keď bola súčasná koalícia v opozícii dokázala nie takýmto ledabolým spôsobom prikročiť k problému odbornejšie. Vyzbieranie 600 000 podpisov nie je zhlukovanie pár tisíc ľudí po námestiach. Tým dávali aj lacné odmeny, ako tričká s logom Čurillovcov, zábavné vystúpenia podradných „umeleckých telies“ a podobne.

Otázka na telo. Úrad špeciálnej prokuratúry – áno, alebo nie?

„Špeciálna prokuratúra je anomália v Európskej únii. Nie je to štandard. Žiadne štáty únie nevyžadujú existenciu špeciálnej prokuratúry.“ Razantne na to upozornila europoslankyňa Monika Beňová. A to priamo najvyšších predstaviteľov Europarlamentu, keď nazvala podvratnú opozíciu snažiacu sa defraudovať Slovensko pred predstaviteľmi tejto inštitúcie ako „panoptikum slovenskej politiky.“ Taraba iba s pokojom povedal, čo je realitou. Šľachta EÚ však neakceptuje autoritu Slovenska v Europarlamente, pričom bizarne rešpektuje podvratnú bandu žalobníčkov, vedenú Progresívnym Slovenskom, používajúcim absurdné argumenty.

Taraba: Slovenské medvede DORAZILI aj do Dubaja
Svetová klimatická konferencia zavrela svoje brány a jej účastníci sa vrátili domov, aby sa zišli o rok na inom mieste. Vrátil sa aj Tomáš Taraba (SNS/Život-NS), ktorý so svojimi rezortnými kolegami hovoril okrem iného aj o problémoch s... Čítať ďalej
11 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

„Špeciálna prokuratúra stratila akýkoľvek význam a opodstatnenie v momente, keď si tam sadol politik. Hovorím to dlhé roky. Je to rovnako absurdné, ako keby sme dnes premýšľali, že na čelo špeciálnej prokuratúry posadíme advokáta a aktívneho politika Roberta Kaliňáka. Potom by som chcel vidieť, ako by tí, čo aktivujú námestia kričali, aby sme zachránili ÚŠP. Je zneužívaná politicky a je hanbou slovenskej justície. Existuje tridsať rozsudkov Ústavného súdu o porušovaní ľudských práv. To by som čakal od treťotriednej diktatúry v Latinskej Amerike. Špeciálna prokuratúra je totálne zdiskreditovaná vďaka Lipšicovi,“ zhrnul minister životného prostredia.

Tomáš Taraba znovu prízvukuje, že je jedno, kto stojí na jej čele. Je mu jasné, že to, čo robí Lipšic je čisto funkčné. Svojim „morálnym apelovaním“ sa chce dostať späť a manipulovať so spravodlivosťou podľa svojej ľubovôle. Nejde mu o uplatnenie spravodlivosti a zákona. Taraba vie, že je to iba huckanie nevedomých ľudí do ulíc. Títo nemajú poňatia o tom, na čo by mala špeciálna prokuratúra slúžiť, iba chcú byť „in“ a tváriť sa uvedomele. Skrátka, bratislavská kaviareň znova vyhukuje. A Lipšic si mne svoje advokátske ručičky, potriesnené krvou. Robí z ľudí hlupákov o ich vlastnej vôli.

„Máme kvalitných prokurátorov v okresoch, v krajoch a aj generálneho prokurátora, ktorý nikdy nebol aktívnym politikom na čele nejakej strany. Daniel Lipšic nech sa vráti naspäť do politiky. Viedol ju tak, že tu máme tridsať rozsudkov o porušovaní základných ľudských práv. máme dokonca až päť nálezov Európskeho dvora pre ľudské práva,“ uzavrel tému Tomáš Taraba. Či ho bude niekto počúvať, alebo si bude len zapchávať uši, nevedno. Môžeme však pochybovať o racionalite pseudointelektuálov a objektivite žurnalistiky v dnešnej spoločnosti.

Tento zvuk by ste v EP ROZHODNE NEČAKALI! Štekot slovenských europoslancov? (VIDEO)
Plenárne zasadnutie Európskeho parlamentu sa venovalo aj podnetu slovenských (doma – v SR - opozičných) europoslancov. Tí boli schopní kvôli prehratým voľbám žalovať na vládu Roberta Fica (Smer-SSD), ktorá sa podľa nich snaží rozložiť právny štát v... Čítať ďalej
17 | 12 | 2023 | Eka Balašková

Taraba opodstatnene zosmiešňuje význam špeciálnej prokuratúry, keď hovorí, že do väzby majú ísť ľudia, ktorí vezmú, doslova, kabelu jabĺk ako pozornosť. „Sme jediný štát v Západnej Európe, ktorý sa zasadzuje za to, aby išiel po prepočte v súvislosti s infláciou niekto do väzby za sedemdesiat euro...“ Išlo o úplnú absurdnosť v súvislosti s istou lekárkou, ktorá za smiešne ovocné všimné bola odsúdená na päť rokov... V konečnom dôsledku nás náklady na jedného väzňa stoja ročne 35 000 euro. Podradná logika.

„Toto dokážu obhájiť len psychopati. Ak máte v oblasti justície psychicky nevyrovnaných ľudí, ktorí sa vyžívajú v niečom takomto, je to v absolútnom rozpore s civilizovanosťou. Základ normálnej justície spočíva v tom, aby nahradila škodu, vyslala signál že ide o protiprávne konanie a čo najrýchlejšie zabezpečiť, aby daná osoba zmenila svoje správanie a vrátil sa integrovane do spoločnosti. To, ako to máme teraz urobené je likvidovanie ľudí. A Lipšic, ktorý keby bol taký hrdina, by potom, ako zrazil človeka na prechode a spôsobil mu smrteľné zranenia by mal byť prvý, kto by povedal, že si ide dobrovoľne sadnúť do väzby.“ Lipšic síce z politiky „odišiel,“ ale ako vieme, rýchlo sa do nej vrátil ako špeciálny prokurátor vykonávajúci politické procesy.

A kopneme si znova, nech to je poriadne počuť.

„Erudované“ médiá pracujú na podpore liberála Korčoka typicky férovým spôsobom. O čo im ide, keď sa snažia podhodiť polená pod nohy otázkami, koho bude SNS podporovať na post prezidenta? Domyslite si. Tomáš Taraba je lojálny, ale je aj dobrý a chladnokrvný prognostik. „Som presvedčený, že by SNS mala postaviť vlastného kandidáta. Je na ich orgánoch, koho vyberú a my ho v prvom kole podporíme,“ zdôraznil. Ak padne návrh Andrej Danko, nevidí toto riešenie ako nelogické. Taraba, hoci je nominantom strany podporí toho, kto sa spoľahol aj na neho.

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!