OBROVSKÝ POŽIAR v spaľovni v Prešove je už pod kontrolou: Kurilovká ďakuje všetkým zložkám (FOTO)
16 | 12 | 2023 I Diana Zaťková

V piatok pred polnocou prijalo mesto Prešov správu o veľkom požiari na Jilemnického ulici. Požiar vznikol pravdepodobne v priestoroch skladu horľavých látok spoločnosti Fecupral. Na mieste boli záchranné zložky a množstvo hasičskej techniky, požiar je už pod kontrolou, informuje TA3.

Na mieste je ešte stále aj kontrolné chemické laboratórium, ktoré zabezpečuje pravidelné merania hodnôt ovzdušia.

Ovzdušie je v poriadku

Hodnoty meraní sú aktuálne v poriadku. Na území mesta Prešov nie je potrebné používať ochranu dýchacích ciest (respirátor). Jilemnického ulica je uvoľnená pre motorové vozidlá, občania sa môžu vrátiť aj do okolitých firiem. Hasičská technika sa na vozovke už nenachádza, informovala prešovská radnica.

Rozsiahly požiar v Prešove, v areáli firmy, ktorá prevádzkuje spaľovňu odpadov, sa aktuálne už ďalej nešíri. Uviedol to operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

Mesto Prešov na svojom webe informuje, že evakuovaní obyvatelia sa mohli vrátiť do svojich bytov. Naďalej však ľuďom odporúča nechať si zatvorené okná a nevetrať.

PANOPTIKUM slovenskej politiky v EP? O kom Beňová hovorila? TU sú tí VLASTIZRADCOVIA (VIDEO+GALÉRIA)
Tí, čo ešte pred rokom-dvoma nemali problém „lámať právny štát cez koleno“ a prenasledovať politických oponentov, dnes z opozičných lavíc organizujú protesty a broja v Európskom parlamente proti vláde a jej návrhom. A bežný Slovák len žasne, čoho... Čítať ďalej
16 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Evakuácia desiatok osôb

Z bezpečnostných dôvodov boli evakuovaní obyvatelia troch bytových domov v blízkosti firmy, išlo dokopy o 85 osôb. Firmy v okolí spaľovne večer tiež evakuovali. Dym z požiaru smeroval na sídliská Sekčov, Šváby a Solivar. Ich obyvatelia nemali vychádzať von. Bolo vydané odporúčanie, aby obyvatelia spomínaných lokalít zatvárali okná.

Pre požiar zasadal krízový štáb

„Krízový štáb mesta Prešov je v pohotovosti, pripravený poskytnúť maximálnu súčinnosť Hasičskému a záchrannému zboru. Komunikujeme aj s odborom krízového riadenia Okresného úradu Prešov," uviedol primátor mesta Prešov František Oľha, ktorý sa nachádzal priamo na mieste.

Požiar v Prešove, foto: TASR
Kurilovská všetkým ďakuje

"Ďakujem za nasadenie všetkým hasičom a záchranným zložkám, ktorí sa podielali na zásahu pri včerajšom požiari v spaľovni odpadov v Prešove,"poďakovala štátna tajomníčka rezortu vnútra Lucia Kurilovská.

Ocenila, že svojím profesionálnym prístupom dostali požiar pod kontrolu a našťastie nedošlo k zraneniam a ani obetiam na životoch. Kvôli toxickému dymu bola však v Prešove a okolí vyhlásená mimoriadna situácia, ktorá potrvá do odvolania.

"Zároveň chcem občanov dotknutých lokalít poprosiť o pochopenie pre dočasné obmedzenia, ktoré vznikli výlučne záujme ochrany ich zdravia a majetku," uzavrela Kurilovská.

BRUTÁLNA vražda podnikateľa! Na krku mal poklop z kanála priviazaný reťazou
Páchateľa zadržali až po 16 rokoch! V roku 2006 objavili kajakári, ktorí sa plavili na jazere v Novákoch, nohy, ktoré vytŕčali z vody. Asi dva týždne predtým zmizol podnikateľ Rastislav († 30). Bol zavraždený a podozrivého páchateľa Branislava... Čítať ďalej
16 | 12 | 2023 | Mária Sliacka

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik