Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť desať nových politických strán
16 | 12 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť desať nových politických strán. Oznámenie o zbere podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra (MV) SR.

Medzi vznikajúcimi stranami sú subjekty Slovensko Si Nedáme, Reštart Slovenska, Volt Slovensko, Jednotní Slovania, Zdravý rozum - kresťanské a konzervatívne hnutie, Hnutie Svetlo, Front občianska strana práce a Rómska strana, ale aj Nová pravica či subjekt s názvom Voľní.

Na Slovensku funguje vyše 160 politických strán a hnutí, z toho vyše 100 je v likvidácii. Zakladatelia strany musia vyzbierať aspoň 10.000 podpisov, odovzdať ich ministerstvu a požiadať o registráciu. Ak splnia všetky zákonné podmienky, ministerstvo vnútra stranu zaregistruje.

Danko hromží: Zamestnávatelia využívajú žiakov z duálneho vzdelávania aj ako lacnú silu
Niektorí zamestnávatelia využívajú žiakov z duálneho vzdelávania ako lacnú pracovnú silu. Nezískajú tak praktické zručnosti, ktoré by mali nadobudnúť, a preto môžu dosahovať horšie výsledky v záverečných skúškach. Pre TASR to uviedol podpredseda... Čítať ďalej
16 | 12 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik