Matovič prekopal ĎALŠIE DNO!
16 | 12 | 2023 I Mária Sliacka

Ktorá politická mediálna hviezda skôr, ako do parlamentu, patrí do rúk lekárov? To je hádanka, ktorú nie je ťažké uhádnuť. Igor Matovič sa opäť vezie na vlne zármutku a z nešťastia iných vytĺka nechutný politický kapitál. Smutné je, že dve rodiny, ktoré tragicky spojil osud, sa do jeho hry nechali zatiahnuť.      

Matovič sa v mene Kuciakovcov a Kušnírovcov obrátil aj na europoslancov

Ten, ktorý má na svedomí nešťastie tisícok ľudí a aj úmrtia súvisiace s plošným celoslovenským testovaním verejnosti, pokračuje v rozoštvávaní Slovákov a neštíti sa vytĺkať politický kapitál ani z obrovskej  tragédie. Vo svojom facebookovom statuse sa takto prihovoril europoslancom:

„Vážené dámy, vážení páni europoslanci,

v mene rodín Kuciakovcov a Kušnírovcov sa na Vás obraciame s prosbou o pomoc.

"Súčasný vládny kabinet na čele s Robertom Ficom sa snaží o zmenu právneho systému na Slovensku a to podľa nášho názoru tak, aby pomohol sebe a svojim za korupciu trestne stíhaním a niektorým už aj odsúdeným nominantom. A to čo najrýchlejšie, bez akejkoľvek diskusie,“ píše sa na sociálnej sieti Igora Matoviča.

Korupčný systém podľa Matoviča zapríčinil vraždu detí

Ďalej Matovič pokračuje, že zrušením špeciálnej prokuratúry a znižovaním trestných sadzieb za korupciu chce terajšia vláda ochraňovať svojich ľudí.

“Myslíme si, a potvrdzujú to aj rozhodnutia súdov v niektorých už skončených konaniach, že tento rozsiahly korupčný systém zapríčinil vraždu našich detí. Mysleli si, že môžu všetko, a myslia si to aj teraz. Po nekonečných pojednávaniach, ktoré nás už stáli takmer všetky sily, by v dôsledku zrušenia špeciálnej prokuratúry hrozila výmena prokurátorov aj v našom prípade a ďalšie nekonečné pojednávania. Obvinený objednávateľ úkladnej vraždy, prepojený s mnohými ďalšími ,,našimi ľuďmi“, by získal ďalší čas a tromfy a oni by sa nemuseli báť, že prehovorí,“ pokračuje v mene rodičov Martiny a Jána.

NEJDE IM O ODBORNÚ DISKUSIU, ALE O ZVRHNUTIE VLÁDY!
V súvislosti s adventnými protivládnymi protestami si neodpustím ešte zopár vysvetľujúcich poznámok – a budem (ako to mám vo zvyku) maximálne úprimný, vyjadril sa na sociálnej sieti politický analytik Eduard Chmelár. Opozičníci tvrdia, že im ide o... Čítať ďalej
16 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Spochybňovanie svedkov obžaloby

Pozostalí sa domnievajú, že ľudia okolo Roberta Fica naťahujú čas. Prvým takým krokom podľa nich bolo rozpustenie vyšetrovacieho tímu Kuciak a odobratie niektorých trestných vecí vyplývajúcich z výpovede korunného svedka. Tie boli presunuté Úradu inšpekčnej služby, ktorú chcú tiež rýchlo reformovať, a tam aj skončili.

„Toto potvrdzuje aj to, čo nastalo potom a deje sa stále – neustále spochybňovanie svedkov obžaloby, ľudí z korupčného systému, ktorí sa priznali, útoky na novinárov, sudcov, prokurátorov, policajtov a všetkých, ktorí sa na stíhaní korupcie podieľali,“ píše sa ďalej.

Máme pocit, že sa nedožijeme spravodlivosti

Záver statusu končí žiadosťou o spravodlivosť.

Rodiny sa však obávajú, že sa toho nedožijú.: „Už máme pocit, že sa spravodlivosti nedožijeme, a preto si dovoľujeme požiadať Vás o pomoc. Pravda a spravodlivosť nepotrebujú a nemali by robiť kompromisy. Za obe rodiny Vám vopred ďakujeme za pochopenie a pomoc. Naše deti si to zaslúžia a ako rodičia nikdy za ne neprestaneme bojovať. S úctou rodina Kuciaková a Kušnírová“.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik