Mediálny MAINSTREAM si robí z ľudí DOBRÝ DEŇ
13 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Nie je žiadnym prekvapením, že slovenský revolucionár Michal Šimečka má o to jednoduchšiu cestu na výslnie, o čo bližšie kontakty má s korporátnymi médiami. A, ako uvádzajú médiá alternatívne, netreba sa báť menovať. Jeho otcovi, Martinovi M. Šimečkovi už slušnú dobu koluje v krvi jedovatá čerň Denníka N, nad ktorým držia ochrannú ruku také tiež osobnosti, ako napr. Milan Leško, kultivovaný mediálny diktátor, kontrolujúci každý výrok napríklad v zvláštnym spôsobom objektívnej a ešte zvláštnejším spôsobom vtipnej relácii Sedem.

Jaroslav Naď, otec slniečkarskej rétoriky

Vynálezca výrazu „dezoláti,“ sebavedomie samo, áno, Jaroslav Naď ide ruka v ruke práve s týmito médiami, i keď mu to nijako zvlášť pri voľbách nepomohlo. Plával z jednej strany do druhej, soptil na každého, kto protirečil, nezvažujúc neplodnosť jeho argumentov. Horšie však je, že tejto populárnej terminológie sa chytili aj ľudia, o ktorých by ste si to nikdy nemysleli. Netreba sa mu však čudovať. Príroda sa na ňom vybúrila natoľko, že jej to teraz vracia.

Bublina rastie. Dokedy?

Mimoriadne úspešné podujatia, na ktorých Naďovi kamaráti nepatrili medzi najúspešnejších však nezožali taký grandiózny úspech, ako sa očakávalo. Ale snaha sa cení, však áno. Klamstvá a nafukovanie reality do nebotyčných rozmerov bolo vždy silnou stránkou slabochov. Médiá im v tom výdatne pomáhajú. Nie však médiá, o ktorých serióznosti sa dá vyjadriť čo len v teoretickej rovine. Bývalá Ruskova Markíza, rada označujúca sama seba za výkvet kultúry a šíriteľov objektívneho spravodajstva, vypúšťajúca do obývačiek tisícky hodín splaškov v podobe telenoviel a diel ako Fakjú pán profesor, hovorí o desiatkach tisíc zúčastnených, pričom počet uvedomelých vyliezol iba do štvorciferných počtov.

Na vyfukovanie ružových bublín si však začínajú zvykať aj TA3. Tam moderátori rozdávajú svoje univerzálne pravdy a o serióznej žurnalistike pomaly nebude ani vidu, ani slychu. Kým niekto túto páchnucu bublinu neprepichne a nepríde na to, koľko je vnútri smradu.

Politológ naložil Zuzane Kovačič Hanzelovej! ŽURNALISTIKA JE MŔTVA!
"Zuzana Kovačič Hanzelová je známa tým, že sa často verejne sťažuje, ako jej ľudia verbálne ubližujú. Úroveň našej verejnej diskusie je naozaj alarmujúca, ale ak sa novinárka vystavuje sebaľútosti, mala by si položiť aj otázku, čím k takejto... Čítať ďalej
10 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!