Putinovo jadrové varovanie! Ruská ponorková "jadrová päsť" mohutnie
12 | 12 | 2023 I Milan Laca

Ruské námorníctvo posilnili dve nové jadrové ponorky.

Prezident Vladimir Putin absolvoval špeciálnu cestu do Severodvinska, aby sa zúčastnil na ceremónii vztyčovania zástav na ponorkách.

Nové plavidlá 
Putin dal pokyn na vztýčenie ruskej vlajky na jadrových ponorkách "Krasnojarsk" a "Cár Alexander III". "Krasnojarsk"  patrí do štvrtej generácie plavidiel s jadrovým pohonom. Je druhá v sérii  viacúčelových jadrových ponoriek projektu Jaseň-M.  Má nové vylepšenia. Aj jadrová ponorka "Cár Alexander III." patrí do štvrtej generácie plavidiel s jadrovým pohonom. Vybavená je modernými komplexmi raketových a torpédových zbraní, navigácie, rádiotechniky a hydroakustických zbraní. Má vysokú manévrovateľnosť a akustické utajenie.
Varovanie
"Všetky naše plány na stavbu ponoriek a hladinových lodí určite zrealizujeme. Kvantitatívne posilníme bojovú pripravenosť ruského námorníctva", vyhlásil Putin. Povedal, že v súčasnosti je vo výstavbe päť ponoriek triedy Jaseň-M, vrátane krížnika na jadrový pohon Archangeľsk. Prisľúbil, že sa zrealizujú všetky plány na stavbu ponoriek a hladinových lodí. "Kvantitatívne posilníme bojovú pripravenosť ruského námorníctva, našej námornej sily v Arktíde, na Ďalekom východe, v Čiernom mori, Baltskom mori, Kaspickom mori - najdôležitejších strategických oblastiach svetového oceánu".
 

Ruské "Cirkony" vydesili Ameriku. Panika v USA!
Ruské Cirkony sú nočnou morou pre Biely dom. Americká administratíva protestuje. Potom, čo americká vojenská rozviedka zverejnila túto správu, predstavitelia Bieleho domu sa dostali do úplnej hystérie. Už ich máme pred dverami! Tu je malý... Čítať ďalej
10 | 12 | 2023 | Milan Laca

Modernizované ponorky
Zmeny a technické riešenia v projekte Jaseň-M sa týkajú základne rádiotechnických zbraňových systémov, modernizovaných zariadení a materiálov. Konštrukciou jadrových ponoriek sa zaoberá viac ako 400 spoločností a organizácií z celého Ruska.  Viacúčelové jadrové ponorky 4. generácie už preukázali svoju bojaschopnosť a vysoké technické vlastnosti. Tri viacnásobné účelové plavidlá už slúžia na námorných hraniciach Ruska.
Mohutná výzbroj
Ponorky s jadrovým pohonom sú vybavené 8 torpédometmi. Modernizovaná verzia ponorky je vyzbrojená najnovšími raketami Kaliber (50 kusov) a Oniks (40). Plánujú ju vyzbrojiť hypersonickými zbraňami - 40-timi raketami Cirkon. Okrem toho je Jaseň-M vyzbrojený tridsiatimi hlbokomorskými termálnymi navádzacími torpédami. Dôležitým rozlišovacím znakom ponoriek série Jasen-M je ich prevádzka s nízkou hlučnosťou. Toto je možno najtichšia ponorka na svete. Jej telo je vyrobené z nízkomagnetickej ocele. Okrem toho je trup obložený gumou pohlcujúcou hluk, ktorá znemožňuje nepriateľským sonarom odhaliť veľké podvodné plavidlo. V tomto čase má ruské námorníctvo už v prevádzke tri takéto ponorky.
 
Rusi chystajú na F-16 špeciálne rakety! (VIDEO)
Ukrajinské F-16 budú zostrelené unikátnymi raketami. Stíhačky F-16 ukrajinských ozbrojených síl zostrelia rakety dlhého doletu 40N6, systému protivzdušnej obrany S-400. Čo nasadia Rusi? Jedným z hlavných prostriedkov na ničenie... Čítať ďalej
08 | 12 | 2023 | Milan Laca
Vážení naši čitatelia, 

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik