Drucker chce úzko spolupracovať so samosprávami   
11 | 12 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Ministerstvo školstva pripravilo v programovom vyhlásení ambiciózny plán zmien, ktorý rozpracovalo do 40 projektov. Pri ich riešení sa rezort spolieha aj na spoluprácu so samosprávami. Vyhlásil to minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Tomáš Drucker na pracovnom kongrese v Poprade. "V mnohých projektoch budú samosprávy významným partnerom do diskusie o hľadaní najlepších riešení."

Šéf rezortu školstva sa dnes (11. decembra) zúčastnil spoločne s ďalšími členmi vlády na 1. pracovnom kongrese Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR s komunálnymi lídrami v Poprade.

Medzi projektmi, ktoré si vyžadujú spoluprácu so samosprávami, minister spomenul zavedenie normatívneho financovania materských škôl, efektívnejšie financovanie základných a stredných škôl, zavedenie podporných opatrení pre žiakov a kvalitnejšie vzdelávanie detí z prostredia generačnej chudoby. "Som presvedčený, že ich dokážeme úspešne dokončiť iba vtedy, ak bude na hľadaní riešení štát spolupracovať práve so samosprávami. Ako minister školstva som na takúto spoluprácu pripravený a veľmi sa na ňu teším."

Cieľom podujatia bolo priniesť diskusiu so štatutárnymi predstaviteľmi miest a obcí o aplikovaní Programového vyhlásenia vlády Slovenskej republiky v oblastiach regionálneho rozvoja, eurofondov a plánu obnovy a participácii na tvorbe rozhodnutí. Tento kongres organizovalo Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky v spolupráci so Združením miest a obcí Slovenska a Úniou miest Slovenska.

Zároveň sa Drucker na sociálnej sieti poďakoval za dôveru Slovákov: "Ďakujem za dôveru. Budem sa snažiť premeniť ju na prácu pre lepšie školstvo."

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Vláda chystá VEĽKÉ ZMENY! Budú sa týkať úplne každého (VIDEO)
Vláda chystá veľké zmeny zákona o verejnom obstarávaní (VO) a chce tiež zmierniť byrokratické zaťaženie samospráv pri čerpaní eurofondov. Na tlačovej konferencii po prvom pracovnom kongrese Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a... Čítať ďalej
11 | 12 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik