ĎALŠIA FACKA PRE MAINSTREAM! Komentátor Hoffman o Robertovi Ficovi
10 | 12 | 2023 I Gabriela Fedičová

Ivan Hoffman je po chorobe späť a po dlhej pauze sa vo svojom pravidelnom komentári venoval na stránke Parlamentní listy Slovensku. Konkrétne angažovaným propagandistom, ktorí sa neospravedlňujú, strácajú pamäť a vyzerajú ako idioti. V komentári sa zmienil aj o Robertovi Ficovi, ktorého angažovaní propagandisti odsúdili na politickú smrť, ale on aj tak vstal ako Fénix z popola. Znevažujúce označenia podľa Hoffmana už nefungujú.

Komentár Ivana Hoffmana, zverejnený na stránke Parlamentní listy preberáme v plnom znení.

Ivan Hoffman sa vracia z choroby pravidelným komentárom a tentoraz si za svoju tému vybral ďalší pozoruhodný návrat. Pre novinárov bol Robert Fico kandidátom na politickú smrť, za ktorú ho označili za zlodeja, mafiána a vraha. Teraz sa slovenský politik vracia, čo podľa Hoffmana jasne ukazuje, že ohováranie médií a názory novinárov už vo všeobecnosti nemajú vplyv na verejnosť.

Znevažujúce označenia už nefungujú

V poslednej dobe politici v Európe bodujú u voličov, ktorých mainstreamové médiá označili za populistov, pravicových extrémistov alebo Putinových agentov.

Skutočnosť, že tieto znevažujúce označenia už nefungujú, poukazuje na klesajúci vplyv médií, ale aj na neudržateľnosť politickej agendy, ktorá ignoruje občana.

Naposledy vo voľbách v Holandsku dominoval Geert Wilders, s ktorým sa podľa liberálnych demokratov svet blíži ku koncu.

Giorgia Meloniová zvíťazila v Taliansku napriek tomu, že okrem populistických nálepiek dostala aj fašistické nálepky.

AfD v Nemecku, ktorá bola kritizovaná za svoju euroskeptickú a protiimigračnú rétoriku, získava pôdu pod nohami napriek tomu, že staré strany s ňou nechcú hovoriť.

A u našich susedov sa premiérom stal Robert Fico.

ZABRÁŇME MAJDANIZÁCII SLOVENSKEJ POLITIKY!
V tomto národe je toľko zloby, nenávisti a vzájomného nepochopenia, že začínam mať obavy, do čoho to nevyhnutne musí vyústiť. Skonštatoval to vo svojom komentári politický analytik Eduard Chmelár. Spoločnosť, ktorá nevie definovať spoločné záujmy,... Čítať ďalej
09 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Robert Fico je politickým hlavolamom

Pre komentátora, ktorý sleduje slovenskú politiku z českej perspektívy a neuspokojí sa so zaujatím postojov slovenských médií, je Robert Fico politickým hlavolamom.

Nepoznám žiadneho z mojich priateľov a známych na Slovensku, ktorí by volili Fica. A keď som s ním chcel urobiť rozhovor pre Rádio Universum, nenašiel som nikoho, kto by mal jeho telefónne číslo (alebo skôr nikoho, kto by mi povedal, že nemá mobil).

Zároveň však vnímam Roberta Fica ako vynikajúceho rečníka, politického profesionála a štátnika s víziou.

Čokoľvek si od neho prečítam, dáva zmysel. Predvída trendy, vníma spoločenský poriadok a zároveň je pragmatikom a realistom.

Mám len dve vysvetlenia, prečo mi nenávisť voči Ficovi, ktorá sa dokonca stala politickým programom stmeliacim rôznorodú slovenskú opozíciu, nedáva zmysel: Buď mi niečo dôležité uniklo, alebo mi slovenský mainstream nevymýva mozog.

Hlas ľudu: Ministerka Saková prefackala Dibákovú: Na, tak ti treba!
Denisa Saková je žena, na ktorú je radosť pozerať. Pekná, vždy perfektne upravená. V poslednej relácii Na hrane sa mi zdalo, že je unavená. Ani sa nečudujem, keď si na plecia zobrala toľko povinností. S obrovským nasadením a neskutočne rýchlym... Čítať ďalej
08 | 12 | 2023 | Mária Škultétyová

Neexistujú žiadne záväzné pravidlá pre vzťah medzi politikmi a médiami

Sú chvíle, keď sa politici a novinári navzájom potrebujú a preto udržiavajú korektné vzťahy. Ale sú aj chvíle, keď politici nepotrebujú novinárov, pretože im nemajú čo povedať a novinári nepotrebujú politikov, pretože robia politiku sami alebo bez nich.

Keď politici a médiá nemajú spoločnú agendu, vzniká konflikt medzi tým, čo chce politik povedať a tým, čo chce počuť novinár.

Vtedy majú médiá svojich politikov a politici majú svoje médiá.

Novinári ignorujú politikov, ktorých nemajú radi, a politici ignorujú novinárov, ktorí im ubližujú.

Je to možné aj vďaka tomu, že okrem mainstreamových médií sa zdrojom informácií stávajú aj nezávislé webové stránky a sociálne siete.

Počas volebnej kampane Robert Fico nepotreboval miesto v nepriateľskom mainstreame. Stačilo, aby sa definoval proti hlavnému prúdu. A, samozrejme, mal šťastie, že liberálno-demokratické médiá si vybrali, ak si môžem dovoliť ostrú nálepku, za svojho obľúbeného, "chránenca" progresívne euro-dieťa a nie vážnych politických oponentov.

Robert Fico, div sveta, odolal všetkým tým nálepkám!

Robert Fico je však aj politickým hlavolamom, pretože jeho politická smrť sa zdala nevyhnutná a definitívna, keď ho médiá, politickí oponenti a hysterická ulica omietli na ceste do zatratenia nálepkami zlodeja, mafiána a vraha, teda univerzálneho darebáka.

A Robert Fico, div sveta, odolal všetkým tým nálepkám! Mimochodom, bolo by zaujímavé vedieť, či sa niektorý z novinárov, ktorí pritom boli, ospravedlnil, keď sa podozrenia nepotvrdili.

Všeobecná skúsenosť s angažovanými novinármi a propagandistami je však taká, že sa neospravedlňujú. Strácajú pamäť a vyzerajú ako idioti.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik