Juraj Gedra: KAM SA NA ÚŠP HRABE ŠTB? (VIDEO)
09 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

Riaditeľ úradu vlády Juraj Gedra (Smer-SSD) v krátkosti reagovuje na vybrané média, mimovládne organizácie a politikov, ktorá sa pred úradom vlády stretli, aby sa zastali Daniela Lipšica. Podľa Gedru zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry znamená len presun 35 prokurátorov pod generálnu prokuratúru, ktorá riadi ďalších tisíc prokurátorov, tak aby bola garantovaná zákonnosť prípravného konania a vylúčená politizácia.

 

Ľudskoprávni aktivisti?

„Ja sa dnes len spýtam, keď tak bojujete za „právny štát na čele Lipšicom“, kde ste boli drahá progresívna elita posledné tri roky, keď tu neexistoval právny štát a Matovič si sprivatizoval spravodlivosť na politický program? Keď ľudí v uliciach bojujúcich za vlastné ľudské práva média ignorovali alebo rovno nazývali dezolátmi? Keď nevinných ľudí Lipšicovi čurillovci prevážali so smradľavým vrecom a slúchadlami na hlave s hudbou z hororu mlčanie jahniat len s jedným jediným cieľom, aby ich psychicky zlomili a donútili ich sa priznať aj k nemožnému,” pripomína dianie posledných rokov Gedra.

Uhnúť nie je dôvod

„Kde sa na nich hrabe legendárne ŠTB. Mohli by sa od ich učiť aj v americkej väznici na Guantanamo, keď potrebujú zlomiť teroristov. Na Slovensku všetky tieto praktiky skončili zatiaľ 30timi prehrami štátu na Ústavnom súde s výrokom, boli porušené základné ľudské práva a slobody. A v prípade Haščáka s Penty a Roba Kaliňáka zo Smeru aj zahanbujúcim ospravedlnením sa zo strany štátu za zlyhanie zmagorených politických aktivistov na UŠP a NAKA,” pokračuje Gedra s tým, že všetky zmeny suverénnej vlády SR boli vo volebnom programe Smeru a sú aj vo schválenom PVV.

„Boli predmetom verejnej diskusie posledné tri roky. Vtedy ste to húževnato ignorovali, lebo Vám to politicky nevyhovovalo. Dnes zrazu pištíte, čo vás jasne usvedčuje, že fungujete na politickú objednávku a nie v záujme občanov, ako strážcovia demokracie,” uzatvára Gedra.

LIPŠIC nebol jedinou chybou bývalej vlády!
V posledných dňoch rezonuje v spoločnosti značne nafúknutá kauza o zrušení Úradu špeciálnej prokuratúry. Opozícia začala masírovať mozgy predovšetkým ľuďom, nepoznajúcim situáciu v dlhodobom kontexte. Pochybuje v skutočnosti národ o relevancii... Čítať ďalej
09 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia, 

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám