ČERVENÉ DENNÍČKY V PANIKE: Situácia na Ukrajine dáva za pravdu "DEZINFOSCÉNE"!
09 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

Podľa čerstvého lídra Aliancie Győrgya Gyimesiho sa v ukrajinsko-ruskom konflikte nedeje nič také, čo sa nedalo nepredpokladať, a o čom už druhý rok nehovorí. „Jadrová veľmoc sa na bojisku jednoducho poraziť nedá,“ konštatuje v úvode statusu s tým, že sa na veci pozerá zo širšieho uhla pohľadu, ako len konflikt dvoch strán.

Gyimesi na Facebooku pripomína, že v úvode konfliktu boli pokusy o zmier zo Zelenského strany, no zasiahol niekto tretí. Ukrajina teda zabojovala, no už aj EÚ, aj USA prichádzajú na to, že neúspešne a daň je nevyčísliteľná. Kvôli tomu prichádza odmietnutie ďalších bezodne vyhodených peňazí, no tu Gyimesi pripomína aj obludnú nadprácu mediálnej propagandy.

Prinútený bojovať

„Keď prezident Zelenskyj po invázii Ruska na Ukrajinu požiadal vtedajšieho izraelského premiéra Beneta aby sprostredkoval mierové rokovania s Ruskom, v Kyjeve sa neočakávane objavil Boris Johnson a prinútil Zelenského sa stiahnuť a bojovať. V skratke kolektívny Západ bojoval (a bojuje) proti Rusom rukami a krvou Ukrajincov,“ pripomína Gyimesi s tým, že tento boj nie je úspešný.

Je to jasné aj Ukrajincom?

Práve spustená celoplošná mobilizácia na Ukrajine pre mužov od 17 do 70 rokov spojená s dobrovoľnou náborovou kampaňou aj pre mužov nad 70 rokov a pre ženy od 18 do 60 rokov veku so sebou nesie prvé počiatky ľudových nepokojov. Ukrajinci sa stavajú na odpor, pretože v Kyjeve a vo veľkých ukrajinských mestách sa začali šíriť informácie, že Zelenský čoskoro rezignuje a vojna skončí. Ukrajinci nechcú ísť na front a zahynúť krátko pred koncom vojny.

JE TO PRÁCA AI? Rozhovor Volodymyra a Oleny: Internet priam VYBUCHOL! ODPADNETE (AUDIO)
SITUÁCIA V KYJEVE JE KRITICKÁ A AK Z USA NEPRÍDÚ OKAMŽITE PENIAZE NA VÝPLATY VOJAKOV, TAK UKRAJINSKÁ ARMÁDA SKONČILA! Výbušná nahrávka Zelenského a jeho manželky Oleny valcuje ukrajinské sociálne siete! Práve spustená celoplošná mobilizácia na... Čítať ďalej
09 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Zmena kurzu

Pripomína tiež, že postoj USA a EÚ sa pomaličky začína meniť po tom, ako zlyhala „Veľká letná ofenzíva“ a Rusko záskalo viac územia, ako Ukrajina.

„Doteraz pomoc Ukrajine stála zhruba 200 miliárd EUR a ďalšie zdroje z našich peňaženiek si vyžiadali zvýšené ceny energií, pohonných hmôt, inflácia a zdražovanie. V tejto situácii sa čoraz hlasnejšie objavujú hlasy, že Ukrajina by mala začať rokovať o mieri. A to nielen z EÚ a USA, ale aj priamo z prostredia Ukrajinskej vlády. S tým spojená je aj neochota hádzať ďalšie miliardy EUR do bezodnej studne,“ upozorňuje Gyinesi s tým, že čísla hovoria za všetko – v USA 106 miliárd dolárov odmietli odsúhlasiť  Republikáni a čo sa týka EÚ, tu 50-miliardovú injekciu zablokovalo Maďarsko a malo by aj Slovensko.

Kto tu mal pravdu? Nuž ... dezinformátori...

„V tejto súvislosti musím pripomenúť aj morbídnu propagandu progresívnych médií. Osočovanie a nálepkovanie názorových oponentov, manipuláciu s faktami, zamlčiavanie pravdy a hanobenie všetkých, ktorí nemali rovnaký názor ako oni. Nie priatelia, tí ktorí si myslíte, že mier a život je lepší ako vojna a smrť nie ste ruskí trolovia, Putinovi agenti ani zmanipulované stádo oviec. Ste racionálni realisti. …a mali ste pravdu!,“uzatvára Gyimesi.

Orbán hovorí Ukrajine rázne NIE! Je to náš sused... presne vieme, čo sa deje
Orbán označil Ukrajinu za „jednu z najskorumpovanejších krajín na svete“! Maďarský premiér zopakoval svoj silný odpor k otvoreniu prístupových rokovaní s Kyjevom do EÚ, informuje POLITICO. Maďarský premiér Viktor Orbán sa pevne postavil proti... Čítať ďalej
09 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik