Podpora Ukrajiny za rok KLESLA o 90 percent!
08 | 12 | 2023 I Diana Zaťková

Nemecký výskumný orgán, ktorý sleduje dary pre Ukrajinu, tvrdí, že hodnota prisľúbenej pomoci klesla medzi jeseňou 2022 a 2023 takmer o 90 percent. Od tohto leta, približne od kyjevskej „jarnej ofenzívy“, sa úroveň ešte znižuje, informuje americký portál Breitbart.

Podpora katastrofálne klesla

Prísľuby vojenskej a finančnej pomoci Ukrajine sú teraz nižšie, ako boli pred obnovenou ruskou inváziou na Ukrajinu vo februári 2022, tvrdí Keil Institute vo svojej poslednej tranži údajov zverejnenej prostredníctvom programu Ukrajina Support Tracker. Christoph Trebesch, riaditeľ inštitútu, si všimol, že darcovia sú v posledných mesiacoch „váhavejší“. Vyhlásil, že „ďalšie oneskorenie“ veľkých programov pomoci plánovaných Európskou úniou a Spojenými štátmi americkými „výrazne posilní Putinovu pozíciu“.

Správa ilustrujúca mieru, do akej pomoc Ukrajine vysychá, uvádza: „Novo prisľúbená pomoc dosiahla minimum medzi augustom a októbrom 2023“ a klesla o pozoruhodných 87 percent v porovnaní s rovnakým obdobím v roku 2022. Hodnota prisľúbenej pomoci Ukrajine je teraz najnižšia, ako v januári 2022, mesiac predtým, ako Rusko obnovilo svoju inváziu.

Zlé správy pre Ukrajinu
Po neúspešnej protiofenzíve varuje šéf NATO pred „zlými správami“ pre Ukrajinu! Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg varoval, že západné mocnosti by mali byť pripravené na „zlé správy“ z Ukrajiny v dôsledku neúspešnej „protiofenzívy“ Kyjeva... Čítať ďalej
05 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Klesá aj počet darcov

Podľa Keilského inštitútu zo 42 krajín, ktoré Ukrajine od začiatku vojny dodali vojenskú techniku ​​a finančnú podporu, len 20 poskytlo pomoc za posledné tri mesiace. To znamená, že krajina sa spolieha na čoraz menšiu skupinu podporovateľov.

Trebesch povedal: „Naše čísla potvrdzujú dojem, že priaznivci sú v posledných mesiacoch váhavejší. Ukrajina je stále viac závislá od niekoľkých hlavných darcov, ktorí naďalej poskytujú rozsiahlu podporu, ako je Nemecko, USA a severské krajiny."

Prepad prichádza uprostred globálneho hospodárskeho spomalenia, ktoré je citeľné najmä v Európe a Severnej Amerike, a po veľmi vychvaľovanej „jarnej ofenzíve“ Ukrajiny, ktorá napriek tomu, že bola draho pripravená s obrovským množstvom darovaného vybavenia NATO, nepriniesla očakávaný prielom. 

BIELY DOM NA ROVINU: Kyjev si musí poradiť bez USA! Zdroje vyschli
Biely dom v pondelok varoval, že americké fondy pre Ukrajinu do konca roka vyschnú. A bez okolkov vyhlásil, že ak Kongres neschváli novú podporu, Kyjev si bude musieť poradiť bez podpory USA, informuje americký portál Breitbart. Najpriamejšie... Čítať ďalej
05 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Zelenskyj v panike

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa hlasno vyjadril k otázke zmenšujúcich sa darov od národov, ktoré podporili jeho snahu odvrátiť ruskú inváziu. Po teroristickom útoku Hamasu na Izrael v októbri Zelenskij odsúdil slabnúcu úroveň vojenskej podpory, ktorú dostával, keďže pozornosť a zásoby boli presmerované do Izraela na pomoc v jeho vlastnej vojne proti islamizmu.

Miroslav Čimo / Republika

V rozhovore s britským ministrom zahraničných vecí Lordom 'Call me Dave' Cameronom v novembri Zelenskyj povedal, že „svet sa už nesústreďuje“ na Ukrajinu, pretože pozornosť odviedol Hamas, hoci uznáva, že by sa nemal „príliš sťažovať“.  Prezident napriek tomu reflektoval, že nedostáva „všetky zbrane, ktoré sme chceli“ a že bojuje o pozornosť“, aby si ho všimli po tom, čo sa pozornosť Západu presunula na Izrael.

Viac v článku:

Zelenskyj LAMENTUJE: Iba slepí nevidia, že moja krajina stratila pozornosť a podporu
Vojna Izraela poškodila ukrajinskú vojnu! Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pre agentúru AP v rozhovore zverejnenom v piatok povedal, že „iba slepí“ nevidia, že jeho krajina stratila pozornosť a podporu po útoku Hamasu na Izraelu zo 7.... Čítať ďalej
02 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik