Taraba vyzval šéfa SIŽP Jenča, aby odstúpil pre nezákonné konanie
04 | 12 | 2023 I Ivan Mihale

Minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) vyzval šéfa Slovenskej inšpekcie životného prostredia (SIŽP) Jána Jenča, aby odstúpil z funkcie pre nezákonné konanie. TASR o tom informoval odbor komunikácie envirorezortu.

Rozhodnutie súdu

Mestský súd v Košiciach rozhodol, že inšpekcia vedená Jenčom nezákonne odvolala z funkcie riaditeľku Inšpektorátu životného prostredia Košice Angeliku Theinerovú pre kauzu odkaliska Poša. Taraba tvrdí, že celá situácia vrhá zlé svetlo na prácu SIŽP.

Mestský súd v Košiciach rozhodol, že skončenie štátnozamestnaneckého pomeru výpoveďou je neplatné.

Žalobkyni, teda riaditeľke inšpektorátu v Košiciach, súd zároveň podľa rezortu priznal nárok na náhradu trov konania v rozsahu 100 percent.

Verejná výzva

„Verejne preto vyzývam generálneho riaditeľa Slovenskej inšpekcie životného prostredia, aby odstúpil z funkcie. Je to dôkaz nielen toho, že pán Jenčo nemá základnú bezpečnostnú previerku, ale zároveň aj toho, že nevie odborne a zákonným spôsobom viesť túto inštitúciu,“ skonštatoval minister.

Podľa Zákonníka práce podmienkou platnej výpovede je, že bola vopred prerokovaná odborovou organizáciou. 

„V danom prípade však súd konštatoval, že nebolo preukázané, či táto bola riadne prerokovaná. Rozsudok súdu ešte nie je právoplatný,“ uviedlo ministerstvo.

OSPRAVEDLŇTE SA, PÁN DÍRER!
Richard Dírer zneužíva TA3 na to, aby si riešil svoje vlastné komplexy a šíril svoju progresivistickú ideológiu. Tentokrát však narazil a podpredseda parlamentu ho vyzýva aby sa ospravedlnil. Podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha (Smer-SSD) ho opäť... Čítať ďalej
04 | 12 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!