PRIESKUM UKAZUJE, ŽE BOJ o prezidentské kreslo bude ostrý
03 | 12 | 2023 I Gabriela Fedičová

Exkluzívny prieskum agentúry FOCUS pre reláciu Na telo ukázal, kto by ich mohol vyhrať, ak by sa konali už v tomto novembri. Prieskum verejnej mienky uskutočnila pre reláciu Na telo agentúra FOCUS v dňoch od 15. novembra do 22. novembra 2023 formou osobných rozhovorov. Výberovú vzorku tvorilo 1015 respondentov. 

Najväčšiu podporu medzi Slovákmi majú Peter Pellegrini a Ivan Korčok.

Ak by sa do finálového súboja o prezidentské kreslo dostali práve títo dvaja politici, podľa prieskumu by vyhral Peter Pellegrini.

Pellegriniho by podporilo 60 percent rozhodnutých respondentov.

Korčok by mal oproti Pellegrinimu 40-percentnú podporu.

V prípade, že by sa do druhého kola prezidentských volieb dostali Ivan Korčok a Štefan Harabin, prezidentom by sa stal Korčok so 67-percentnou podporou.

V prieskume uviedlo 33 percent rozhodnutých respondentov, že by naopak volili Harabina.

Korčok by vyhral aj v prípade, ak by si Slováci vyberali medzi ním a Jánom Kubišom.

V prieskume Ivana Korčoka podporilo 62 percent respondentov, zatiaľ čo Kubiša 38 percent.

Z prieskumu vyplýva, že Ján Kubiš by sa prezidentom stal, ak by sa do druhého kola volieb dostal so Štefanom Harabinom.

Kubiša by v takom prípade volilo 67 rozhodnutých voličov a Harabina 33 percent z nich.

Ak by sa do súboja o prezidentské kreslo prebojovali Peter Pellegrini s Jánom Kubišom, Pellegriniho by podľa prieskumu volilo 74 rozhodnutých respondentov.

Kubišovi by svoj hlas dalo 26 percent z nich.

V prípade, že by sa do priameho súboja dostali Peter Pellegrini a Štefan Harabin.

Pellegriniho by podporilo 84 percent rozhodnutých voličov a Harabina 16 percent z nich.

Ivan Korčok sa vyjadril k Petrovi Pellegrinimu

"Kandidát Peter Pellegrini dnes opätovne zachránil dôchodcov, ceny energií, rozpočet, ľudí aj spravodlivosť. Ale dozvedeli sme sa aj dosť podstatnú vec, že jeho už prebiehajúcu prezidentskú kampaň prizná až v januári," uviedol Korčok na sociálnej sieti.

Reagoval tým na slové predsedu strany HLAS - SD a predsedu parlamentu Petra Pellegriniho

Predseda parlamentu a koaličného Hlasu-SD Peter Pellegrini oznámi definitívne rozhodnutie o svojej kandidatúre za prezidenta po Novom roku. Termín volieb podľa neho stále nie je ustálený. Mohol by byť na prelome marca a apríla. Deklaroval, že voľby vypíše tak, aby nebola volebná účasť v prvom ani druhom kole ovplyvnená napríklad termínom prázdnin v jednotlivých krajoch. Uviedol to v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike.

Peter Pellegrini sa opäť vyjadril ku kandidatúre za prezidenta
Predseda parlamentu a koaličného Hlasu-SD Peter Pellegrini oznámi definitívne rozhodnutie o svojej kandidatúre za prezidenta po Novom roku. Termín volieb podľa neho stále nie je ustálený. Mohol by byť na prelome marca a apríla. Deklaroval, že voľby... Čítať ďalej
03 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik