Fico v Sobotných dialógoch: LIPŠIC TAM NEMÁ ČO ROBIŤ A JURISA ZAŠKRTÍM HOLÝMI RUKAMI! (VIDEO)
02 | 12 | 2023 I Diana Zaťková

Urobíme všetko, aby Daniel Lipšic odišiel z Úradu špeciálnej prokuratúry! Nebudeme mu však vykopávať dvere. Vyhlásil to Robert Fico v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. Hovoril aj o stretnutí s predsedníčkou EK, šéfovi ÚRSO a cenách energií, ceste na Ukrajinu, pomoci s hypotékami či o Pellegrinim ako prezidentovi.

Štátny rozpočet

„Ideme v šialenom tempe, nemôžeme si dovoliť ísť do rozpočtového provizória,“ ozrejmil Fico v relácii RTVS Sobotné dialógy. Potvrdil, že koaliční partneri sa dohodli na rozpočte a v pondelok vláda preberie návrhy, ktorí by mali následne v stredu schváliť, následne má ísť materiál do parlamentu a Fico verí, že bude schválený ešte na decembrovej schôdzi.

Zdôraznil, že rozpočet bude spĺňať všetky ciele, ktoré schválila Európska komisia a bude mať určité prvky šetrenia.

„Nebudeme siahať na dosiahnutý sociálny štandard,“ skonštatoval Fico. Na mysli mal vianočné dôchodky, rodičovské dôchodky či trinásty dôchodok, pričom so všetkým ráta v roku 2024.

Zopakoval, že Slovensko má najviac rozbité financie v Európskej únii. „Statisíce eur sa prežrali, prepili a všetci na mňa skáču a pýtajú sa, čo s tým idem robiť, ale to niekto spôsobil,“ ozrejmil Fico a prstom ukázal na lídra liberálov, Richarda Sulíka.

Napriek tomu, že opakuje v akom zlom stave slovenské financie sú sa Fico zaviazal že v roku 2024 bude mať Slovensko nižší deficit. Na otázku kde našli tristo miliónov eur na bonus pre dôchodcov odpovedal stroho: „kto hľadá nájde“.

Kde sú teraz bombastické titulky bývalého mainstreamu?
"Kde sú teraz bombastické titulky bývalého mainstreamu" Pýta sa na sociálnej sieti exminister školstva Juraj Draxler. Ten poukazuje na to, že už druhý sudca dal za pravdu ministrovi vnútra Matúšovi Šutajovi Eštokovi (HLAS - SD) a bývalý mainstream... Čítať ďalej
01 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová

Sabotáž! Juris je sociálny terorista

Rozhodnutie o zvýšení cien plynu považuje predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) za sabotáž a dar predošlých vlád. 

„Keby som teraz pána Jurisa ešte raz chytil, tak ho zaškrtím vlastnými rukami, prepáčte. Hovorím teraz o predsedovi úradu pre reguláciu, ktorý jednoducho bez toho, aby komukoľvek čokoľvek povedal, rozhodol na úrade o takom zvýšení cien plynu pre domácnosti, aké tu nikdy v histórii nebolo,“ vyjadril sa premiér na adresu šéfa Úradu pre reguláciu sieťových odvetví Andreja Jurisa.

Fico dodal, že si kladie otázku, „či to bol darček ešte od predchádzajúcej vlády“. ÚRSO vydal koncom novembra cenové rozhodnutie, podľa ktorého by sa mala cena plynu výrazne zvýšiť, a to približne na dvojnásobok. Ministerstvo hospodárstva (MH) hovorí o neakceptovateľnom postupe.

Fico zdôraznil, že krok predsedu ÚRSO považuje za sabotáž. „Je to normálne sociálny terorista,“ kritizoval. Podľa šéfa Smeru išlo pri cenách plynu o pomstu a „dar Matovičovej, Hegerovej a Ódorovej vlády. Na, tu zdochnite vy Smeráci tu máte dvestopecentné zvýšenie cien, pos**te sa, dajte ešte miliardu navyše,“ povedal Fico s tým, že Jurisa podľa neho musí odísť.

„Viete čo to znamená pre nás to je mínus deväťsto miliónov,“ upozornil a dodal, že hľadajú riešenia, aby vyššie ceny nezasiahli domácnosti.

Zmráka sa nad LIPŠICOVOU špeciálnou prokuratúrou? OPOZÍCIA V PANIKE! (VIDEO)
Šimečka, Remišová, Grendel, Matovič, Šeliga - výkvet opozície - bijú na poplach! Rezort spravodlivosti SR totiž potvrdil, že vedie diskusiu s odborníkmi, ktorej cieľom je riešenie systémovej zaujatosti špecializovaných inštitúcií. Prípadné zmeny už... Čítať ďalej
02 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Špeciálna prokuratúra

"Robert Fico má od začiatku jediný cieľ – pomstiť sa všetkým, ktorí vyšetrovali ich zločiny a zabezpečiť beztrestnosť pre svojich ľudí. Nemá žiaden plán pre budúcnosť Slovenska, ženie ho iba pomsta a beztrestnosť. Za PS hovorím jasne – Ficovmu plánu na demontáž právneho štátu sa rázne postavíme,” vyhlásil líder progresívcov Michal Šimečka.

Fico priblížil, ako by sa mohol zmeniť Špecializovaný trestný súd alebo právomoci špeciálnej prokuratúry. Vyjadril sa, že predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová sa ho pri osobnom stretnutí priamo opýtala, či po víťazstve v parlamentných voľbách chystá „revanš“. On jej odpovedal, že revanš by bol, ak by poslal do väzby expremiéra Igora Matoviča. „Revanš by bol vtedy, keby sme zajtra ráno Matovičovi vykopli dvere, tak ako to robili oni nám, dali ho do zadržania a potom do väzby, takto by vyzeral revanš,“ zdôraznil Fico.

„Naša odpoveď, na toto hrubé zneužívanie trestného práva, ktoré bolo proti nám, bude v podobe zmien zákonov,“ povedal Fico s tým, že pri týchto krokoch komunikuje aj s Európskou komisiou.

Premiér potvrdil, že so šéfom rezortu obrany Robertom Kaliňákom a ministrom spravodlivosti Borisom Suskom (všetci Smer-SD) diskutovali o legislatívnych zmenách s relevantnými komisármi EÚ. „Nechcem ísť do rizika, že prijmeme niečo, čo by nám mohlo spôsobiť ťažkosti pri čerpaní eurofondov,“ zdôraznil Fico. „Bude to dobre urobené,“ uzavrel.

Podľa Fica Daniel Lipšic nikdy nemal stáť na čele Špeciálnej prokuratúry. „Urobíme všetky potrebné kroky, aby Daniel Lipšic z Úradu špeciálnej prokuratúry odišiel, lebo to je človek, ktorý tam nemá čo robiť. Právoplatne odsúdený páchateľ, podvodník,“ vyjadril sa Fico s tým, že k riešeniu príde „legálnou, právnou cestou“ a „nikto mu nebude vykopávať dvere“.

„Nejdeme robiť nič, čo sme neavizovali naša odpoveď hrubého zneužívania práva bude v podobe zmien zákonov. V stredu je vláda a bude to dobre urobené. Je to spracované profesionálne,“ ozrejmil. Na otázku, či špecializovaný súd zruší, odpovedal, „uvidíme“ a dodal, že „spraví všetko preto, aby Daniel Lipšic z pozície šéfa špeciálnej prokuratúry odišiel“. „Musí odísť Lipšic a druhá podmienka je upraviť postavenie udavačov, kajúcnikov,“ spresnil no nepriblížil, že ako. „Načo vám to budeme vykladať, keď to bude na vláde, budete to mať na počítačoch,“ podotkol.

Poriadne sa vyfarbila! Tak čo, pani Kolíková, čo vy na to?
Z politických diskusií si vieme urobiť obraz o jednotlivých aktéroch debaty. Je pravda, že svoje zohráva nielen vyjadrovanie, ale aj náš vzťah k danému politikovi. A od subjektívnych pocitov je niekedy ťažké sa odosobniť. Král na ťahu V... Čítať ďalej
01 | 12 | 2023 | Mária Škultétyová

Zneužívaný úrad

Do parlamentu pôjde 6. decembra v skrátenom legislatívnom konaní návrh na zmenu zákona o úrade na ochranu oznamovateľov. Podľa Fica je zákon v súčasnej podobe hrubo zneužívaný.

Podľa Fica by bol Tibor Gašpar (Smer-SD) perfektným kandidátom na šéfa Slovenskej informačnej služby. Gašpar podľa Roberta Fica robí „neoceniteľnú robotu“ v parlamente. Fico priblížil, že SIS vedie v súčasnosti „profesionál“. Je ním poverený námestník, ktorého meno nechcel povedať. „Nejako nás to netlačí v tomto okamihu,“ uzavrel Fico.

Prezident Pellegrini?

O pár dní budú musieť byť známe mená budúcich kandidátov na prezidenta, pričom voľby by sa mali konať v marci 2024. Neustále sa skloňuje meno lídra Hlasu Petra Pellegriniho, ktorý však svoju kandidatúru nepotvrdil. „Ja som mu podal ruku a povedal, som pán predseda, ak pôjdeš kandidovať máš podporu strany Smer,“ spresnil Fico. Ozrejmil však, že sám sa po druhýkrát o prezidentské kreslo zaujímať nebude. „Nemôžem mať inú ambíciu ako dotiahnuť s touto vládou štyri roky a vyhrať ďalšie voľby. Nemám žiadne úvahy, pokiaľ ide o marcové voľby, ani ťuk,“ priznal premiér.

Do budúcnosť strany Hlas Fica nič nie je pričom je to samostatná strana, ktorá vznikla odštiepením od Smeru. „Mnohí čakali, že sa vyparíme. my sme sa nevyparili ale vyhrali sme voľby,“ zdôraznil.

Dušan Víglaský ponúka PLÁN, ako môžeme byť opäť normálni
Majiteľ siete obchodov Dráčik, Dušan Víglaský, prišiel so skutočne zaujímavým plánom na záchranu planéty s fantastickými bonusmi navyše. "Krava do každej domácnosti". Tento unikátny nápad poňal, ako ako občiansku povinnosť. "Zodpovednosť voči... Čítať ďalej
01 | 12 | 2023 | Ivan Mihale

Cesta na Ukrajinu

Od vypuknutia ruskej vojny na Ukrajine sa lídri západného sveta pýšia fotkami z vojnového Kyjeva. Chcú tak vyjadriť podporu proti ruskej agresii. Zo slovenských zástupcov ukrajinskú metropolu navštívila prezidentka Zuzana Čaputová a dvakrát tam bol aj bývalý premiér Eduard Heger (Demokrati).

Nový premiér Fico však v ich šľapajach ísť nechce, pretože vidí za návštevou Ukrajiny „prázdne gestá, ktoré nikomu nepomôžu“. Tento postoj s ním ale nezdieľa predseda parlamentu Pellegrini. Ten už ukrajinskej strane komunikoval záujem o návštevu.

Fico zopakoval, že bude v pondelok telefonovať s ukrajinským premiérom Denysom Šmyhalom. Na otázku, či aj on podobne ako Pellegerini zvažuje návštevu Ukrajinu, odpovedal, že „nemá čas na prázdne výlety a prázdne gestá“.

Dolinková odkazuje WHO: TOTO Slovensko ODMIETA! (VIDEO)
Slovensko odmieta sporný dodatok k zmluve so Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO)! Informovala o tom nová šéfka rezortu zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD). V jasnom postoji sa k nej pripojil aj minister životného prostredia Tomáš... Čítať ďalej
02 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik