Minister pôdohospodárstva: Redaktorom, ktorí zavádzajú, odpovedať nebudem! (VIDEO)
02 | 12 | 2023 I Eka Balašková

Richard Takáč (Smer-SSD) možno pôsobí ako jeden z tých menej výrazných členov vlády – výmeny vo vedení organizácií v pôsobnosti jeho rezortu nie sú tak veľmi ostro sledované, ani v médiách nevystupuje veľmi často. Pravdou však je, že práve jeho rezort „manažuje“ to, čo a hlavne v akej kvalite bude mať Slovák na tanieri, ale zaujíma aj tých, ktorí vlastnia nejaké tie pozemky. A práve vedenie Slovenského pôdneho fondu (SPF) na tlačovej besede Takáč predstavil.

Takáč pred tým, ako predstavil nové vedenie SPF upozornil na praktiky, ktoré za vedenia Jána Marosza na SPF fungovali.  Aj na jeho tlačové besedy však chodia novinári, ktorí, podľa neho, radi zavádzajú. Jednej z nich preto odmietol odpovedať. Keď však rovnakú otázku položil jej kolega, odpoveď dostal.

Podvodné praktiky

Na nedávnej tlačovej besede, ktorá sa týkala výmeny vedenia na Slovenskom pozemkovom fonde (SPF). Ten je síce menej pod drobnohľadom médií, no podľa ministra „Takú divočinu, akú robili nominanti najmä OĽaNO aj tu, aj na iných ministerstvách za tridsať rokov nikto nerobil.“ Na to, aby tieto veci zhodnotili a posúdili sú však OČTK. Aj tu sa zamestnávalo množsto dohodárov s odmenami aj 60 eur na hodinu, no neriešili spisy, ktoré sa na SPF pod vedením Jána Marosza kopili.

Vláda predĺžila a rozšírila zákaz dovozu niektorých potravín z Ukrajiny
Vláda na dnešnom rokovaní schválila návrh Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV SR), ktorým sa predlžuje zákaz dovozu niektorých potravinárskych surovín a produktov z nich z Ukrajiny. Pôvodné uznesenie o zákaze štyroch komodít... Čítať ďalej
29 | 11 | 2023 | Gabriela Fedičová

Nové vedenie SPF

Novým generálnym riaditeľom SPF sa stal JUDr. Richard Šmída a námestníkom generálneho riaditeľa SPF Ing. Rastislav Juhár, ktorých Takáč na tlačovej besede predstavil. Hovoril tiež o pripravovaných nomináciách na posty, ktoré by mali obsadiť noví ľudia s odbornými kvalitami na inej úrovni, než na akej boli ich predchodcovia.

Novinárske otázky

Novinárka spravodajskej ta3 Barbora Šišoláková bola zvedavá na to, koľko zmlúv čaká na podpis a aký je v tejto oblasti sklz.

„Vám pani Šišoláková neodpoviem. Redaktorke, ktorá zavádza a klame vo svojich reportážach, odpovedať nebudem," reagoval minister na reportérku. Inému redaktorovi z rovnakej TV na otázku odpovedal, že nevybavených spisov, na ktoré smerovala otázka je okolo 12-tisíc, no doplnil ho nový riaditeľ SPF s tým, že spisov je okolo 20-tisíc.

ROMAN NEBOL JEDINÝ! Z tohto sa škola len tak nevyvlečie!
Samovražda pätnásťročného Romana, šikanovaného spolužiakmi stále otriasa Slovenskom. Škola, ktorá sa chcela od všetkého dištancovať, ba dokonca obviniť zo smrti mladíka jeho vlastných rodičov narazila a padajú hlavy. Nielen Parchovany, obec, kde... Čítať ďalej
01 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!