Fialov poradca pohrozil Slovákom: POTOM STE NA RADE VY!
30 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Poradca pre národnú bezpečnosť českého premiéra Petra Fialu - Tomáš Pojar - komentoval pozíciu Ficovej vlády voči vojenskej pomoci Ukrajine. Pohrozil Slovákom, že ak bude pomoci málo a Ukrajina padne, budú ďalší, kto je na rade. „Čím ďalej bude ruská armáda od slovenských hraníc, tým lepšie. Tak meriam úspech,“ vyslovil sa Pojar.

Tomáš Pojar ponúkol svoj pohľad na novú politiku novej Ficovej vlády, ktorá chce urobiť prietrž vojenskej podpore pre Ukrajinu. "Nikto neočakáva, že nová vláda bude pokračovať v darovaní zbraní zo skladov slovenskej armády," povedal s tým, že si je vedomý, že práve preto bola táto vláda zvolená, píšu české Parlamentní Listy.

Slovensko podľa Pojara ale môže Ukrajinu podporovať bilaterálne aj prostredníctvom EÚ a nemusí v tom byť nutne vojenská zložka.

Budeme Slovensko sledovať

Problém by vraj nastal, keby Slovensko začalo, podobne ako Maďarsko, spochybňovať protiruské sankcie. Pojar ale verí, že tak sa Ficova vláda správať nebude: „To by bol problém, ale stále dúfam, že k tomu nedôjde. Myslím, že slovenská vláda nemusí mať a nebude mať rovnakú politiku ako maďarská vláda. Ale je na slovenskej vláde, aby konkrétnymi činmi ukázala, aká tá politika bude. A my sa na to budeme podľa toho pozerať,“ upozornil Pojar. 

Jedna vec je predvolebná rétorika, druhá vec je povolebná rétorika a tretia vec sú konkrétne činy, o tie ide predovšetkým. „Nie som politik, takže ma vždy oveľa viac zaujímajú konkrétne činy, a tie sa mnohokrát líšia od toho, čo sa hovorí.“

Česi sa zoznamujú s Naďom: TOTÁLNY AMATÉR! Teraz už je to váš problém, odkazujú Slováci
Odzbrojil armádu, všetko dal Ukrajine! Nový poradca Černochovej. Máme varovanie zo Slovenska! Takto znie titulok k článku o slovenskom exministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi v českých Parlamentních Listech. Česi si totiž na slovenskej strane čo-to... Čítať ďalej
29 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Verí v katastrofické scenáre i víťazstvo Ukrajiny

Pojar sa následne venoval aj rusko-ukrajinskému konfliktu, keď poznamenal, podľa čoho meria úspech či neúspech ukrajinskej armády. „Z môjho českého pohľadu je úspechom, pokiaľ ruská armáda nebude na slovenských hraniciach. Čím ďalej bude, tým lepšie. Tak meriam úspech. Ruské víťazstvo znamená, že pohltí Ukrajinu a pripraví sa na ďalší postup. Ak teda časť Ukrajiny, a ja dúfam, že čo najväčšia časť, zostane slobodná a nebude pod ruskou kontrolou, potom to považujem za úspech,“ povedal Pojar.

V tomto kontexte zdôraznil, že podpora Ukrajine je veľmi dôležitá. „Ak padne slobodná Ukrajina, Rusko je na hraniciach Slovenska a vy ste na rade. To, samozrejme, nie je v našom záujme,“ pripomenul Pojar.

Verí, že s pomocou Západu sa Ukrajine v dlhodobom horizonte podarí získať späť svoje Ruskom okupované územia. K mierovej zmluve medzi Ukrajinou a Ruskom podľa neho nikdy nedôjde.

Tomáš Pojar, Petr Fiala, foto: ČTK

„Ak Rusko uvidí, že máme vôľu sa brániť, a preto nám ostatní pomôžu, nebude sa o nič pokúšať. Rusko je predátor. Rusko je imperiálny štát, ktorý funguje predátorsky a z definície musí mať vôľu expandovať. Pokiaľ ju prestane mať, bude vystavený implózii a prestane byť štátom vo svojej súčasnej podobe.

Je zrejmé, že ruská vojenská ekonomika ho môže postaviť na nohy. Otázkou však je, ako dlho vydrží ekonomicky, a to aj s ohľadom na ľudský kapitál. Z hľadiska ľudského kapitálu zdroje neobmedzené nie sú. Neviem, kde bude Rusko o desať rokov. A je mi to jedno. Len ho nechcem na slovenských hraniciach,“ uzavrel Tomáš Pojar, poradca českého premiéra pre národnú bezpečnosť.

S MÄSOM SA ROZLÚČTE! OSN vo štvrtok vydá edikt
Kam to až dospelo?! Agentúra OSN vydá vo štvrtok edikt, ktorým prikáže prosperujúcim západným krajinám zachrániť planétu zastavením konzumácie mäsa a prijatím vegánskych alternatív, informuje americký portál Breitbart. Organizácia OSN pre výživu a... Čítať ďalej
29 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik