Roman, 15-ročný žiak rozprestrel ruky a skočil! Zanechal list na rozlúčku!
29 | 11 | 2023 I Gabriela Fedičová

Slovensko pred niekoľkými dňami zasiahla a postavila do pozoru správa, z ktorej sú mnohí dodnes otrasení. Roman, žiak základnej školy Parchovany v okrese Trebišov sa rozhodol ukončiť svoj život skokom z budovy základnej školy. Roman bol dlhodobo vystavený šikanovaniu zo strany spolužiakov. Od tragédie sa ozvali rodičia, ozvala škola, aj odborníci. Romanovi to život nevráti. Pred odchodom na druhý svet, zanechal list na rozlúčku.

Romana šikanovali spolužiaci v škole. Urážali ho slovne, vysmievali sa mu pre jeho vlasy či oblečenie, dokonca ho aj v deň, keď vyliezol na strechu budovy školy ho spolužiačka nabádala, aby skočil.

Správanie spolužiakov vyústilo do depresií, z ktorých 15-ročný Roman nenachádzal cestu von a tak sa rozhodol svoj život ukončiť.

V pondelok (20.11) vyliezol na strechu budovy školy v Parchovanoch a skočil. 

Predtým, ako sa to stalo zanechal Roman list na rozlúčku. 

 „Už som mal viac pokusov, kde som sa skúsil zabiť alebo som sa rezal a tak. Najviac ma zdeptala asi škola po mentálnej stránke a nepomáhalo to, že nech som bol kdekoľvek a nech som vyzeral akokoľvek, správal sa akokoľvek, vždy som sa cítil ako odpad. Niečo menej ako ostatní. Že nie som dosť dobrý, že nezapadám – a tento pocit ma tiež ničil,“ napísal Roman v liste, o ktorom informuje portál Pluska.

„Ale všetkých som začal zaujímať až príliš neskoro. Nechcem, aby sa na mňa myslelo v zlom, a tak myslite na mňa v dobrom a nebuďte smutní. Nikomu som nechcel ublížiť, len som to už fakt nezvládal. Pokojne tie texty dávajte každému, je mi to jedno, len vás prosím, hlavne to dostaňte k ľuďom, ku ktorým sa to má dostať. To je hlavné. Nechcem, aby som odišiel bez rozlúčenia,“ uviedol podľa Plusky v závere listu.

List Roman adresoval rodičom, priateľom, spolužiakom a všetkým, ktorí ho poznali.

Rozprestrel ruky a skočil! Strašné, čo predtým kričalo jedno z dievčat
Školská šikana. Už niekoľko rokov sporadicky na verejnosť presakujú otrasné prípady fyzického, ale aj psychického násilia medzi deťmi, mnohokrát aj na základných školách. V poslednom období sa k tomu pridala aj kyberšikana. V poslednom prípade,... Čítať ďalej
24 | 11 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik