Slovákom nerozumie, ale PENIAZE jej voňajú! Odpadnete, keď zistíte koľko zarába Čaputová, Lipšic a Hamran
28 | 11 | 2023 I Ivan Mihale

Desaťtisíce z výkonu verejnej funkcie a ďalšie príjmy v státisícoch z iných zdrojov. Národná rada s oneskorením zverejnila majetkové priznania politikov a vysokopostavených štátnych zamestnancov. Tie odhaľujú majetkove pomery nielen poslancov parlamentu či členov vlády, ale aj výšku príjmu desiatok ďalších štátom platených úradníkov. Niektorí z nich zarábajú dokonca viac ako samotná hlava štátu.

Najzaujímavejšou položkou majetkových priznaní je často práve suma príjmov verejných funkcionárov. Podľa zákona má najvyšší plat spomedzi najvyššie postavených politikov hlava štátu. Žužu Čaputová vlani za svoje „výkony  vo funkcii“ zarobila obludných 160-tisíc eur, čo je okolo 13-tisíc eur mesačne z daní zbedačených občanov Slovenska, „ktorému nerozumie“.

Táto suma je násobne vyššia ako prijem druhého najvyššieho ústavného činiteľa predsedu parlamentu. Vlani túto funkciu vykonával Boris Kollár (Sme rodina), ktorý v majetkovom priznaní uviedol ročný prijem v sume 46-tisíc eur.

Premiérska práca ja platená o čosi lepšie, vlaňajší predseda vlády Eduard Heger (vtedy OĽaNO, dnes Demokrati) v oznámení uviedol ročnú mzdu vo výške 68-tisíc eur.

Lipšicova a aj Hamranova mzda bola vyššia ako generálneho prokurátora Žilinku

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic, mesačne dostáva 9,7 tisíca eur, čo tvorí sumu 116-tisíc eur ročne. (O 44tisíc eur viac, ako jeho nadriadený GP SR Žilinka).

Generálny prokurátor Maroš Žilinka vlani za výkon funkcie dostal iba 72-tisíc eur zhruba toľko, ako najvyšší predstaviteľ Generálnej prokuratúry Žilinka, dostávali za svoje vyčíňanie prominentní členovia „čurillovskej mafie“ – trestne stíhaní „naši chlapci“ Čaputovej, Matoviča, Mikulca, Remišovej.)

Bývalý prezident Policajného zboru Pišta „Lakatoš“ Hamran vlani za svoje (politické) výkony vo funkcii dostal neuveriteľných 94-tisíc eur. (O 22 tisíc eur viac než GP SR Žilinka).

Prípad Jankovská: Zlomil ju Lipšicov systém (VIDEO+GALÉRIA)
Poznámky Moniky Jankovskej z väzby, čo jej tam robili, ako s ňou zaobchádzali, ako za ňou chodil vyšetrovateľ Juhás a prokurátor ÚŠP Kysel, ako jej Juhás povedal, že sa v živote nedostane na slobodu, mučenie, týranie, ponižovanie, vyhrážanie sa.... Čítať ďalej
27 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik