Facebook VYPOL Demokratku Nvotovú! Zrazu volá po občianskej aktivite?
28 | 11 | 2023 I Eka Balašková

Nvotová opäť vyzvala všetkých slušných a dobrých Slovákov, aby nevzdávali boj proti Ficovi! Dorota Nvotová (Demokrati) si na Facebooku (zase raz) vyliala srdiečko. Hoci očakávala, že po voľbách už nikoho nebude zaujímať, Facebook jej vďaka niekomu vypol profil, preskúmali jej reklamáciu, zistili, že neporušila žiadne pravidlá, a tak jej konečne po pár dňoch profil zapli. Lenže túto bežnú prax sociálnej siete Demokratka vníma, ako varovný prst toho, čo zrejme bude nasledovať.

Dorote Nvotovej na facebookovú stránku nabehli nahlasovači a na pár dní ju zablokovali. Ako inak, vinný je Fico a jeho vláda, pretože to, čo sa podľa nej deje na Slovensku, sú len neprávosti voči občanovi. Nvotová preto vyzýva k aktívnemu občianstvu.

Irelevantná

Nvotová si myslela, že po voľbách „po nej ani pes neštekne“.

„Evidentne je však to, čo sem píšem niekomu tŕňom v oku, keď na môj profi poslal troliu farmu, aby ho nahlásila. Meta preskúmala tieto sťažnosti a usúdila, že som žiadne pravidlá ani zásady neporušila a dnes mi Facebook konečne po pár dňoch zapli,“sťažuje si na sociálnej sieti umelkyňa. Či sa zamyslela nad tým, že sa pokojne mohla ozvať, keď sa vypínali celé webové stránky, nevedno. Dopredu už však očakáva, že sa kritikom novej vlády bude diať práve toto.

"Korunným princom" v SaS môže byť skutočne Grőhling
Po tom, ako Richard Sulík v októbri oznámil, že v marci končí na poste predsedu SaS sa špekulovalo o niekoľkých menách jeho nástupcu. Hovorilo sa o ambíciách Márie Kolíkovej, ale aj o Branislavovi Grőhlingovi. Ten v aktuálnom rozhovore pre Topky... Čítať ďalej
28 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Bojí sa ťažkých čias

„Všetky psy, čo štekajú a upozorňujú na neprávosti, ktoré sa v tejto krajine od nástupu novej vlády dejú, budú mať ťažké časy. Budú nás vypínať, zosmiešňovať, kompromitovať, umlčiavať. Budú rušiť výstavy s LGBT tematikou, budú rušiť národné parky, zastavovať a ovplyvňovať vyšetrovania, robiť čistky v polícií, zastrašovať čestných policajtov, sudcov, vyšetrovaťeľov. Budú chcieť nastoliť temné časy, ale je len na nás, či sa dáme,“píše ďalej Nvotová s tým, že to bude skúška odvahy a morálnej integrity a že ona je medzi tými, čo to majú v rukách.

Volá po občianskej aktivite

Podľa Nvotovej sa občania na Slovensku musia začať zapájať do verejného diania, čítať medzi riadkami, stavať sa zlu a ak treba, tak aj vyjsť do ulíc. Musia sa tiež zastať práv slabších.

„Je také jednoduché bojovať len sám za seba. Za svoje prežitie, za svoje pohodlie. Nastal čas sa nad toto povzniesť, a bojovať za deti, budúcnosť, spravodlivosť, za čisté ovzdušie a právny štát. Neprepadnime pasivite, apatii a nihilizmu. Len od dna sa dá odraziť. Asi sme to dno ako krajina potrebovali. Využime túto možnosť,“burcuje Nvotová, len akosi pozabudla, že keď sa tu polícia stavala proti občanovi a z vôle pár mocných sa porušovali jeho práva, jediný jej problém bol, že nemôže zarábať a hrať. Teraz včak radí nenechať sa vypnúť, či zastrašiť a odkazuje na rok 1989, kedy to dokázali naši rodičia bez sociálnych sietí.

Spravil niekto pre Fica viac, ako jej „šéfstvo“?

Dorota Nvotová asi počas toho covidového šialenstva nevnímala, že Fico „narástol“ len vďaka riadeniu krajiny ako Igorom Matovičom, tak neskôr Eduardom Hegerom. Počas šafárenia Jaroslava Naďa, ktorý práve ľuďom v uliciach nadával do opíc a dezolátov. Bola pani Demokratka vtedy vyčítať vláde, že toto si voči občanovi dovoliť nemôže?

Aj VĎAKA BUDAJOVI hrozí KATASTROFA STOROČIA! Jedovatá skládka ČOSKORO OTRÁVI najväčšie zásoby pitnej vody na SLOVENSKU
Dlhodobo neriešený problém vrakunskej skládky poznajú mnohí obyvatelia z Bratislavy a okolia. V podzemných vodách sa vytvára chemický koktail, ktorý obsahuje aj karcinogénne látky. Situácia sa neustále zhoršuje! Vrakunská skládka predstavuje... Čítať ďalej
28 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!