Opozícia sa STRÁPNILA hneď na začiatku nového funkčného obdobia!
25 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Šaškovaním s "odvolávaním" ministra vnútra. Bohužiaľ, aj doteraz sme boli rekordmanmi v teatrálnych odvolávaniach. Naozaj: skúste ukázať európsku krajinu, kde každú chvíľu parlament odvoláva ministrov. Pýta sa na sociálnej sieti exminister školstva Juraj Draxler.

Nekonečné hádanie sa a šaškovanie v parlamente

Teraz túto nešťastnú prax opozícia podľa Draxlera už úplne vyšpičkovala "odvolávaním" dva dni po vyslovení dôvery vláde. "Je úplne jasné, že ho neodvolajú. A hlavne aj dopredu bolo jasné, že k celej téme nemajú čo konkrétne povedať a hodiny budú tráviť tým, že budú dookola hovoriť v podstate to isté," prízvukuje.

Je to nielen politicky zbytočné, ale hlavne je to neuveriteľne škodlivé pre štát a spoločnosť. Pretože pri odvolávaniach ministri (a nielen ten odvolávaný) nemôžu normálne pracovať, mrhá sa tak obrovské množstvo času. A ešte navyše si cez to mnoho ľudí vytvára predstavu, že toto je vlastne politika: nekonečné hádanie sa a šaškovanie v parlamente.

Podstata je doslova smiešna

"Nehovoriac o tom, že tá podstata je doslova smiešna. Minister odvolal policajného viceprezidenta, a postavil mimo službu stíhaných policajtov. Pričom všetci na poslednú chvíľu dostali status "oznamovateľov protispoločenskej činnosti" od úradu, o ktorom drvivá väčšina spoločnosti ani netušila, že existuje, a ktorému šéfuje za bývalej koalície dosadená osoba," vysvetľuje politik.

Pritom zákon hovorí, že minister postaviť mimo službu stíhaných policajtov musí, ak sú splnené niektoré podmienky (napríklad, že by zo svojej pozície mohli ovplyvniť objasňovanie ich konania).

SLOVÁCI SÚ DEBILI, vybľakoval MATOVIČ… A Slováci podávajú trestné oznámenia
Slováci sú debili, mimoriadne hlúpi debili! Vykrikuje Matovič kade chodí a na konci dňa berie od nich za to peniaze. Vzali mu „HRAČKU SLOVENSKO“, lebo nerešpektoval pravidlá, a on za to nadáva Slovákom… Nie sebe, ale Slovákom… Zlostné prskanie... Čítať ďalej
25 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

"A viceprezident? Dovoľte jednu otázku priamo k opozícii: Ukážte jednu krajinu, kde by bolo možné niekoho zo šéfov ozbrojených zložiek zabetónovať vo funkcii tak, že ho niekto vyhlási za "whistleblowera". Naozaj, konkrétny príklad. Iste, zákon nie je práve najpresnejšie formulovaný a tak, ako sa to deje aj inokedy, je tam priestor na súdne prestrelky. Hoci, ako vysvetlil dosť podrobne napríklad bratislavský sudca Šamko, aj dikcia zákona dáva skôr za pravdu ministrovi," hovorí Draxler.

A okrem toho, ešte raz: aj logika veci

Minister pritom nastúpil do funkcie pomerne razantne a vôbec nie len tým, čo mu predhadzuje opozícia.

"Stihol sa stretnúť s českým aj rakúskym ministrom vnútra, začať robiť poriadok vnútri ministerstva (výmena šéfa opravovní, audity, poriadky so schaosenými verejnými obstarávaniami), aj sa aktívne pozerá na pracoviská policajtov a ďalších zložiek," vymenúva exminister.

FOTO TASR - Martin Baumann | Matúš Šutaj Eštok

Opozícii prekáža zrejme najmä to

Pretože na vnútre je veľa práce. "Ale opozícia by najradšej aj mesiace poskakovala v parlamente a tešila by sa, ak by sa nič nerobilo so zdevastovanými policajnými stanicami (niektoré sú v dosť zlom stave), ak by znovu začali prechádzať cez hranice vlny migrantov (nie je pravda, že by prestali chodiť aj bez hromadnej akcie na hraniciach - veď cez iné hranice stále prechádzajú) alebo ak by sa nič nerobilo so štátnou správou, za ktorej chod je vo veľkej miere zodpovedné práve ministerstvo vnútra," uzatvoril Draxler a na záver ešte dodal:

"Ak stretnete nejakého opozičného politika, rovno sa ho opýtajte: k čomu konkrétnemu tie hodiny a hodiny "rozpravy" majú viesť??"

Taraba o KRÁĽOVI policajných hoaxov a MODELKE Eme Čaputovej: TOTO BUDE MAŤ EŠTE DOHRU! (VIDEO)
Púchovský sa schovával za policajný kanál! Minister životného prostredia Tomáš Taraba sa o adminovi (už bývalom) policajných hoaxov Davidovi Púchovskom vyjadril pre Denník N. Má ho totiž v žalúdku od aféry okolo modelingovej kariéry mladej Emy... Čítať ďalej
25 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik